Кейти Пери разкрива пред списанието, че не е контактувала с Ръсел Бранд, откакто той я уведомил с кратко текстово съобщение на 31 декември 2011 г., че иска бракът им да бъде прекратен

Новината за раздялата на двойката дойде като гръм от ясно небе в самото начало на новата 2012 г. Сега певицата, която е лице на "Вог" в броя за юли 2013, разкрива подробности за съвместния си живот с британския комик.

Той е много интелигентен и когато се омъжих за него (в Индия през есента на 2010 г., бел. ред.), наистина бях влюбена в него, признава певицата. Според нея обаче Ръсел, който доскоро водеше собствено телевизионно токшоу в САЩ - Brand X (у нас по "Фокс"), не се чувствал комфортно в обкръжението на толкова успяла жена.

"Първоначално искаше в отношенията ни да има равенство - както много често правят силните мъже, но след това се оказва, че тази равнопоставеност не им понася. Не му харесваше например, че по време на турнетата ми командвам аз. Беше доста неприятно", спомня си Кейти.

Фотогалерия: Жалко, бяха хубава двойка

28-годишната звезда, която в миналото ходеше с рапъра Трави Маккой, първоначално обвинявала себе си за оттеглянето на Ръсел Бранд от брака им.

"После обаче разбрах каква е истината, което не мога да ви открия сега, и се примирих, че това не е зависело от мен. И продължих напред", споделя тя в интервюто пред "Вог".

Ани Лейбовиц е заснела първата й корица за модната библия, а във фотосесията на вътрешните страници брюнетката позира с кутюрни рокли във ферма, на фона на кокошки и сено.

Кейти Пери коментира и последвалата връзка с друг прочут женкар - рокмузиканта Джон Мейър, която също е вече в миналото: "Не го направих за отмъщение, бях лудо влюбена в него и все още съм. Мога да кажа само, че той притежава красив ум и многострадална душа. Не знам защо ме привличат все такива хора."

Броят на "Вог" с интервюто й излиза на 25 юни.

Виж още: Най-досадните звезди на 2012 - Кейти Пери