Пролетната кампания на италианската модна къща набляга върху испанското влияние в сицилианските традиции, а мъжката им колекция за следващата зима е фокусирана върху фамилията

Опростени силуети, обогатени с детайли и бродерии - така беше обобщена дамската колекция на "Долче и Габана" за пролет-лято 2015, представена миналата година на фона на фламенко ритми.

Темата за испанското влияние върху традициите и цветовата палитра на Сицилия е доразвита във фотосесията за предстоящия сезон, заснета от Доменико Долче.

Освен манекени от двата пола и 28-годишен потомствен тореадор, пред обектива на дизайнера застават и няколко бабички в черни рокли.

Съчетанието между традиционни италиански и испански елементи придава на снимките известна средиземноморска чувственост, обяснява тандемът. Стефано Габана е творчески директор на кампанията.

За рекламата на детските си облекла за пролет-лято 2015 двамата моделиери застават и пред камерата, обяснявайки, че така демонстрират доверието си в следващите поколения.

Фотогалерия: "Долче и Габана" за малки и големи, зима 2015

Сред групата хлапета се открояват малчуганите в червени костюми от ламе - като миниатюрни копия на Лео Меси от церемонията по връчване на "Златната топка" за 2014 г.

Фамилните ценности бяха на дневен ред и в дефилето на "Долче и Габана" от седмицата на мъжката мода в Милано, където върху дрехите за есен-зима 2015/2016 бяха щампирани семейни портрети - черно-бели снимки, карикатури и ренесансови картини.

Философията на колекцията е обобщена в едно изречение: "Без значение как, кога, с кого и къде си, най-голямо значение в живота ти има семейството".

По време на дефилето, озвучено с оперна музика, в дъното на подиума стояха осем истински фамилии - от бабите до бебетата.