Филип Аврамов като Димитър Общи във "Възвишение"

Филип Аврамов

актьор

Роден е на 9 септември 1974 г. в София. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Енчо Халачев през 1997 г.

Освен на сцената на Малък градски театър "Зад канала" (в "Демонът от Скопие", "Ритъм енд блус 2", "Охранители" и "Дама пика") и в Народния театър "Иван Вазов" (в "Дон Жуан"), играе често и в киното. Първата му главна роля е в "Писмо до Америка" (2001 г.) на режисьорката Иглика Трифонова, следват "Шивачки", "Раци", "Тилт", "Джулай".

Сред наградите му са призът за най-добър актьор от фестивала на българския филм "Златна роза 2011" във Варна (в "Номер 1" на Атанас Христосков и режисьорския дебют на колегата му Валери Йорданов "Кецове) и "Аскеер 2010" за поддържащата мъжка роля на Игор Томски в "Дама пика" по А.С.Пушкин, постановка на Бина Харалампиева.

Комедийният му талант блесва в тв предавания като "Царете на комедията", където използва и прякора се Фицата, както и в ситкома "Домашен арест", където играе Костадин - Коцето, завряния зет на Татяна Лолова.

През март 2015 става участник в шоуто за музикални превъплъщения "Като две капки вода" и финишира като първи подгласник на победителя Ненчо Балабанов.

През 2016 г. влиза в ролята на Димитър Общи за филмовата екранизация по романа на Милен Русков "Възвишение".

 1. "Голата истина за група "Жигули" - плакат

  "Голата истина за група "Жигули" - плакат

  "Голата истина за група "Жигули", новият филм от режисьора на "Възвишение" Виктор Божинов, е по кината от 16 април 2021 г. В ролята на групарите, които се събират след 30-годишна пауза, са (от ляво на дясно): Герасим Георгиев - Геро (ударни), Ирини Жамбонас (соловокал), Михаил Билалов (китара), Лилия Маравиля (вокал), Филип Аврамов (баскитара), Димитър Рачков (клавишни).

 2. Филип Аврамов като групар от "Жигули"

  Филип Аврамов като групар от "Жигули"

  Филип Аврамов като китарист и Герасим Георгиев - Геро, на ударните, в кадър от "Голата истина за група "Жигули", по кината от 16 април 2021 г.

 3. Кинопремиера: Голата истина за група "Жигули"

  Кинопремиера: Голата истина за група "Жигули"

  16 април 2021 г. - Новият филм от режисьора на "Възвишение" Виктор Божинов "Голата истина за група "Жигули", който звучи като продължение на "Оркестър без име", тръгва в 42 кина в 35 града на 69 екрана с 201 прожекции на ден. В ролята на групарите, които се събират след 30-годишна пауза, са (от ляво на дясно): Ирини Жамбонас (соловокал), Михаил Билалов (китара), Герасим Георгиев - Геро (ударни), Филип Аврамов (баскитара), Димитър Рачков (клавишни) и Лилия Маравиля (вокал). Голяма част от филма е заснет в Бургас.

 4. Филип Аврамов като Бика в "Маскираният певец"

  Филип Аврамов като Бика в "Маскираният певец"

  Филип Аврамов като Бика в премиерния епизод от първия БГ сезон на "Маскирания певец", 14 септември 2019 г., заедно с водещите Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков (вляво).

 5. "Маскираният певец", сезон 1: Филип Аврамов е Бикът

  "Маскираният певец", сезон 1: Филип Аврамов е Бикът

  Филип Аврамов, дегизиран като тореадор и свалил маската на Бика, в прегръдките на Васил Василев-Зуека, 13 октомври 2019 г., а вдясно е другият водещ на "Маскирания певец" Димитър Рачков. Актьорът от сериала "Домашен арест" изпя за последно Let’s Twist Again на легендарния Чъби Чекър и беше разпознат единствено от Ники Кънчев, а после призна, че да се пее с маска е "много тежко, истинско предизвикателство".

 6. Димитър Николов и Филип Аврамов в "Дрехи"

  Димитър Николов и Филип Аврамов в "Дрехи"

  Димитър Николов и Филип Аврамов (на втори план) в "Дрехи" на Веселин Бойдев, отличен като най-добър късометражен филм от Българската филмова академия през 2017 г., след като по-рано спечели и конкурса на "Джеймисън" на София филм фест.

 7. Филип Аврамов като Димитър Общи във "Възвишение"

  Филип Аврамов като Димитър Общи във "Възвишение"

  Филип Аврамов като Димитър Общи във "Възвишение", екранизация по едноименния хитов роман от Милен Русков.

 8. Филип Аврамов с режисьора Виктор Божинов

  Филип Аврамов с режисьора Виктор Божинов

  Филип Аврамов в ролята на Димитър Общи с режисьора Виктор Божинов на снимачната площадка на "Възвишение", екранизация по едноименния бестселър на Милен Русков.

 9. Татяна Лолова и Филип Аврамов на плакат за "Бартер"

  Татяна Лолова и Филип Аврамов на плакат за "Бартер"

  Татяна Лолова и Филип Аврамов на плакат за "Бартер" на реж. Атанас Киряков. Рибарският филм, сниман във Варна и околностите, спечели от националния фестивал "Златна роза 2015" приза за най-добра тв продукция.

 10. "Бартер" откри лятното кино с БНТ

  "Бартер" откри лятното кино с БНТ

  24 юли 2015 г. - Четвъртият сезон на "Лятно кино с БНТ" започна в София с филма "Бартер", който събира отново на екран звездите на сериала "Домашен арест" Татяна Лолова и Филип Аврамов. Двамата (вляво) приветстваха лично зрителите, дошли при лятната естрада в Борисовата градина. До края на август кампанията ще обиколи още 25 града в страната.

 11. Финалното изпълнение в "Като две капки вода", сезон 3

  Финалното изпълнение в "Като две капки вода", сезон 3

  Победителят в "Като две капки вода" Ненчо Балабанов, целият в бяло като Коцето Калки, подгласниците му Азис (3-то място) и Филип Аврамов (2-ри), имитиращ Тодор Колев, Нона Йотова в ролята на Драго от "Фамилия Тоника" и класираният 4-ти Криско а ла Кърт Кобейн изпълняват хита на Васил Найденов "Междучасие" за финал на вечерта, 25 май 2015 г.

 12. Финалистите в "Като две капки вода-3"

  Финалистите в "Като две капки вода-3"

  18 май 2015 г. - Водещите на "Като две капки вода" Зуека и Рачков с четиримата финалисти в шоуто и техните предпоследни превъплъщения: Ненчо Балабанов като Таркан, Азис като Георги Станчев, Филип Аврамов като Васил Найденов и Криско като Еминем.

 13. Филип Аврамов и Силвия Кацарова

  Филип Аврамов и Силвия Кацарова

  Предпоследното превъплъщение на Филип Аврамов в "Като две капки вода" бе Васил Найденов за дуета му с истинската Силвия Кацарова "Огън от любов", 18 май 2015 г. Актьорът попадна сред четиримата финалисти и за последното предаване си избра да имитира Тодор Колев.

 14. Филип Аврамов танцува като Пинк в "Като две капки вода"

  Филип Аврамов танцува като Пинк в "Като две капки вода"

  Филип Аврамов (на втория план) възпроизведе Пинк от клипа й Try в "Като две капки вода", 27 април 2015 г. Днес си ми най-любимият, коментира Фънки, който остана впечатлен както от сложната хореография с поддръжки, така и от умелата вокална имитация.

 15. Филип Аврамов се превърна в Джеймс Браун

  Филип Аврамов се превърна в Джеймс Браун

  20 април 2015 г. - Поредица снимки зад кулисите на шоуто проследяват трансформацията на Филип Аврамов във втория му печеливш образ от "Като две капки вода" - Кръстника на соула Джеймс Браун.

 16. Филип Аврамов като Джеймс Браун

  Филип Аврамов като Джеймс Браун

  Филип Аврамов като Джеймс Браун с хита му I Feel Good завоюва победата в седмата седмица на "Като две капки вода", 20 април 2015 г., като с по-голям зрителски вот изпревари в класирането Криско (в ролята на Дими от "Сленг"), който събра същия брой точки.

 17. Филип Аврамов пее "Ей Си Ди Си"

  Филип Аврамов пее "Ей Си Ди Си"

  Филип Аврамов пее You Shook Me All Night Long на "Ей Си Ди Си", дегизиран като фронтмена Брайън Джонсън, 13 април 2015 г., което го изведе до второто място в седмичната класация в "Като две капки вода". Двамата с Ненчо Балабанов имаха равен брой точки, но конкурентът му спечели с по-висок зрителски вот.

 18. Ненчо с трета поредна победа в "Като две капки вода"

  Ненчо с трета поредна победа в "Като две капки вода"

  6 април 2015 г. - Поредните звездни трансформации в "Като две капки вода": (горе) Азис като Майкъл Джексън, Джуджи като Галя от "Каризма", победителят от вечерта Ненчо като Криско, Нона като Мария Калас, Криско като Джъстин Тимбърлейк, (долу) Маца като Дони, Фицата като Шер и Жана като Боб Марли.

 19. Филип Аврамов (като 100 кила) в дует с Маги Джанаварова

  Филип Аврамов (като 100 кила) в дует с Маги Джанаварова

  Филип Аврамов-Фицата се превърна в рапъра 100 кила, за да пее с дуетната половинка на варненския рапър - Маги Джанаварова, при четвъртото си превъплъщение в "Като две капки вода", 30 март 2015 г. "Тембърът е абсолютно неговият! Нищо не разбирам нито на него, нито на теб!", пошегува се Магърдич Халваджиян.

 20. Участниците в "Като две капки вода-3"

  Участниците в "Като две капки вода-3"

  16 март 2015 г. - Участниците в сезон 3 "Като две капки вода" с вторите си превъплъщения в шоуто: (на горния ред, от ляво на дясно) Криско като Михаела Филева, Маца като Никол Шерцингер, Азис като Слави Трифонов, Жана Бергендорф като Риана и Ненчо Балабанов като Ерос Рамацоти. На първия ред: Джуджи като Ванеса Паради, Филип Аврамов като Тина Търнър и Нона Йотова като Етиен Леви.

 21. Третата седмица от "Като две капки вода"

  Третата седмица от "Като две капки вода"

  Участниците в "Като две капки вода" с третите си превъплъщения в шоуто, 23 март 2015 г.: (на горния ред, от ляво на дясно) Ненчо Балабанов като Деян Неделчев, Азис като Георги Христов, Жана Бергендорф като Стивън Тайлър от "Аеросмит", Нона Йотова като Фърги и Филип Аврамов като Том Джоунс. На първия ред: Маца като Кейти Пери, Криско като Халед и Джуджи като певицата на "Каома".

 22. Филип Аврамов в ролята на Том Джоунс

  Филип Аврамов в ролята на Том Джоунс

  Водещият Димитър Рачков помага на Филип Аврамов да си обуе обувката след изпълнението му в ролята на Том Джоунс - неговото трето превъплъщение от "Като две капки вода", 23 март 2015 г.

 23. Филип Аврамов като Тина Търнър

  Филип Аврамов като Тина Търнър

  Филип Аврамов като Тина Търнър изпълнява Proud Mary във втория концерт от "Като две капки вода", 16 март 2015 г.

 24. Филип Аврамов без грим

  Филип Аврамов без грим

  Филип Аврамов без грим - преди първото си превъплъщение в третия сезон на "Като две капки вода", където от март 2015 се състезава с още осем участници.

 25. Филип Аврамов като Сай в "Като две капки вода"

  Филип Аврамов като Сай в "Като две капки вода"

  9 март 2015 г. - Филип Аврамов като южнокорейската попзвезда Сай в дебютното си превъплъщение от третия сезон на "Като две капки вода". Изпълнението на хита Gentleman, продължение на YouTube рекордьора Gangnam Style, донесе на актьора победата в първото предаване.

 26. Филип Аврамов и Ани Пападопулу в "Писмо до Америка"

  Филип Аврамов и Ани Пападопулу в "Писмо до Америка"

  Филип Аврамов и Ани Пападопулу в "Писмо до Америка" на реж. Иглика Трифонова, копродукция с Унгария и Холандия, 2001 г. Филмът е включен в ретроспективата "Източни обещания. Портрет на Източна Европа в 50 филма", една от тематичните панорами на 62-рия кинофестивал в Сан Себастиан, 19-27 септември 2014 г.

 27. Варна сближава Коцето и 100 Кила

  Варна сближава Коцето и 100 Кила

  Неодобрението от родителите на екранната му приятелка Зара - Сиси (Мая Бежанска) и Коцето (Филип Аврамов), коства на 100 Кила многобройни шамари. В епизода на "Домашен арест" на 11 октомври таткото буквално "нокаутира" рапъра с кухненски черпак. Обрат в отношенията им настъпва, когато мъжете откриват, че ги свързва още нещо - и двамата са израснали в град Варна.

 28. Бащи и синове: Еленко и Коцето, "Домашен арест"

  Бащи и синове: Еленко и Коцето, "Домашен арест"

  Валентин Гошев ("Чужденецът") влиза в четвъртия сезон на ситкома "Домашен арест" като бащата на Коцето - Еленко. Той е привикан от снаха си Анастасия, за да удостовери дали Кирчо (Павлин Петрунов) е отдавна изгубеният братовчед на внезапно забогателия й съпруг. През есен 2103 в ефира на Би Ти Ви Коцето (Филип Аврамов) вече горд собственик над 14 млн. лева

 29. Филип Аврамов в "Кецове" (2011)

  Филип Аврамов в "Кецове" (2011)

  "Кецове" бе другият филм, освен "№1", за който Филип Аврамов получи наградата за най-добър актьор на фестивала на българското кино "Златна роза" във Варна, октомври 2011 г. Тв премиера: БНТ1, 9 юни 2013 г., 20,45 ч.

 30. Ивайло Захариев и Филип Аврамов пред черната дъска

  Ивайло Захариев и Филип Аврамов пред черната дъска

  Ивайло Захариев (вдясно) във филмовия си дебют "Номер 1", дебют и на реж. Атанас Христосков, спечелил "Златна роза 2011" за пълнометражен филм и отличие за най-добър актьор на Филип Аврамов. По БНТ1 на 24 май 2013 г., 20,45 ч.

 31. Филип Аврамов в ролята на учител

  Филип Аврамов в ролята на учител

  Филип Аврамов в ролята на учител в "Номер 1" на реж. Атанас Христосков. Актьорът и филмът, който БНТ1 излъчва на 24 май 2013 г. от 20,45, са носители на награди "Златна роза" от фестивала на българското кино Варна 2011

 32. Филип Аврамов с музикален моноспектакъл

  Филип Аврамов с музикален моноспектакъл

  Плакат за моноспектакъла на Филип Аврамов "Бог Рок" - музикално-театрален пърформънс, специално създаден за бар, който комбинира дарбите на актьора в рими и ритми. Премиерата му е на 25 март от 19 ч. в клуб “Студио 5”.

 33. Филип Аврамов в "Джулай"

  Филип Аврамов в "Джулай"

  Филип Аврамов, Касиел Ноа Ашер, Параскева Джукелова, Яна Титова и Ованес Торосян в "Джулай" на реж. Кирил Станков, който е и сценарист. Един от новите БГ филми на София филм фест 2013, от продуцентите на "Кецове", излиза по кината от 10 май

 34. Кои са "Коце енд дъ Коцкарс"?

  Кои са "Коце енд дъ Коцкарс"?

  Първият концерт на "Коце енд дъ Коцкарс" е на 8 февруари 2013 г. от 20 ч. в сериала "Домашен арест". В групата, сформирана от героя на Филип Аврамов, влизат още Капитана, Райчо и Емо, а вокал в крайна сметка става жена му Анастасия

 35. Коцето като рокзвезда

  Коцето като рокзвезда

  Познаваме Филип Аврамов като рокпевец от "Кецове", където изпълняваше парчето I walk I talk, но в петък, 8 февруари 2013, той отново влиза в това свое амплоа за сериала "Домашен арест" по Би Ти Ви, където героят му Костадин сформира своя семейна рокгрупа

 36. Сомнамбулът Коце в едно легло с мама Еми

  Сомнамбулът Коце в едно легло с мама Еми

  В епизода на "Домашен арест" от 25 януари 2013 Коцето (Филип Аврамов) започва да ходи насън и неизменно се събужда в леглото на тъща си мама Еми (Татяна Лолова). Потресен, той се обръща за помощ към Класната, която е учила психология...

 37. Новата гост-звезда в "Домашен арест"

  Новата гост-звезда в "Домашен арест"

  Филип Аврамов-Фицата и 100 кила на снимачната площадка на сериала "Домашен арест". Хип-хоп изпълнителят, нашумял с парчето си "Аз съм 6", влиза в епизода от 4 януари 2013 г. "Лейди Заза", за да поиска Зара, дъщерята на Коцето и Сиси.

 38. Филип Аврамов и Деси Тенекеджиева

  Филип Аврамов и Деси Тенекеджиева

  Деси Тенекеджиева в постановката на реж. Бойко Богданов в Малък градски театър "Зад канала" www.lubovnika.com по Йожен Йонеско, където тя играе ученичка, а Филип Аврамов е в ролята на учител. Премиерата бе в началото на април 2007 г.

 39. Филип Аврамов на снимки с колеги

  Филип Аврамов на снимки с колеги

  Филип Аврамов, Стефка Янорова, Албена Михова и Петър Калчев на снимки в етнографския комплекс "Етъра" край Габрово за финала на детския мюзикъл на БНТ "Коледната уличка" по песни от композитора Стефан Димитров, 17 ноември 2007 г.

 40. Филип Аврамов в "Царете на комедията"

  Филип Аврамов в "Царете на комедията"

  Филип Аврамов-Фицата и Катето Евро като продуцента Тошибата и фолк певицата Ивуна в шоуто по Нова телевизия "Царете на комедията", 6 ноември 2009 г. - запис от Sofia Live Club

 41. Филип Аврамов с "Аскеер 2010"

  Филип Аврамов с "Аскеер 2010"

  Филип Аврамов с "Аскеер 2010" за поддържащата мъжка роля на Игор Томски в "Дама пика" по А.С.Пушкин, постановка на Бина Харалампиева в Малък градски театър зад канала.

 42. Филип Аврамов танцува в "Байландо"

  Филип Аврамов танцува в "Байландо"

  Филип Аврамов на сцената във втората вечер на благотворителното шоу по Нова тв "Bailando - сцена на мечтите", 22 септември 2010 г. Актьорът танцува с Янка Белев, която търси средства за лечение на 4-месечното си бебе.

 43. Филип Аврамов в турнир по табла

  Филип Аврамов в турнир по табла

  Филип Аврамов играе във ВИП турнира по табла за непрофесионалисти "Пломари", 15 юли 2011 г.

 44. Филип Аврамов с екранните си жена и тъща

  Филип Аврамов с екранните си жена и тъща

  Костадин - Коцето, Анастасия и мама Еми: Филип Аврамов с екранната си съпруга Мая Бежанска (вдясно) и тъщата Татяна Лолова при представянето на новия комедиен сериал по Би Ти Ви "Домашен арест", 9 ноември 2011 г.

 45. Филип Аврамов в "Дон Жуан"

  Филип Аврамов в "Дон Жуан"

  Филип Аврамов (вдясно) репетира с колегата си Валентин Ганев постановката на Александър Морфов по "Дон Жуан" от Молиер в Народния театър "Иван Вазов", 10 юли 2006 г. За своя Пиетро актьорът е номиниран за "Аскеер 2007" за поддържаща мъжка роля

 46. Филип Аврамов в "Писмо до Америка"

  Филип Аврамов в "Писмо до Америка"

  Филип Аврамов в "Писмо до Америка" (2001) на режисьорката Иглика Трифонова, която е и автор на сценария - игрално-документален филм, в който всички разказани истории от актьорите и жителите на село Пирин са достоверни.

 47. Филип Аврамов в "Часът на мама"

  Филип Аврамов в "Часът на мама"

  Филип Аврамов гостува в предаването "Часът на мама" по bTV Lady в петък, 2 ноември 2012 г., от 14 ч., за да разкаже за живота си извън сцената, за дъщеричката си Рая, каква тъща е Татяна Лолова и какви са отношенията с майката на съпругата му в реалността

 48. Сиси и Коцето от "Домашен арест"

  Сиси и Коцето от "Домашен арест"

  Сиси (Мая Бежанска) и Коцето (Филип Аврамов) в ситкома на Би Ти Ви "Домашен арест", всеки петък от 20 ч. през есен 2012. Епизодите могат да се гледат седмица по-рано на Voyo.bg, а на територията на САЩ и Канада са достъпни онлайн чрез myTV.bg.

 49. Филип и приятели - новите български Bushmills Brothers

  Филип и приятели - новите български Bushmills Brothers

  Театърът е мястото, където Филип Аврамов, Даниел Рашев и Петър Калчев се срещат за първи път. Логично - и тримата са актьори с чувство за хумор и харизма. Работят върху общ проект - моноспектакъла на Филип "Утре ще й го кажа".

 50. Завръщането на сериалите

  Завръщането на сериалите

  Ситкомът на Би Ти Ви "Домашен арест" започва втори сезон от 21 септември, всеки петък от 20 ч., с нов главен персонаж: Райчо (Ники Станоев). Аверът на Коцето пристига със съдебно решение и претенция, че притежава половината имот на мама Еми...

 51. Плакатът на филма "Тилт" (2010)

  Плакатът на филма "Тилт" (2010)

  Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Георги Стайков (горе) и Александър Сано, Ованес Торосян, Филип Аврамов, Ивайло Драгиев (долу) на плаката на филма "Тилт", реж. Виктор Чучков-син.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност