Филип Аврамов като Димитър Общи във "Възвишение"

Филип Аврамов

актьор

Роден е на 9 септември 1974 г. в София. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Енчо Халачев през 1997 г.

Освен на сцената на Малък градски театър "Зад канала" (в "Демонът от Скопие", "Ритъм енд блус 2", "Охранители" и "Дама пика") и в Народния театър "Иван Вазов" (в "Дон Жуан"), играе често и в киното. Първата му главна роля е в "Писмо до Америка" (2001 г.) на режисьорката Иглика Трифонова, следват "Шивачки", "Раци", "Тилт", "Джулай".

Сред наградите му са призът за най-добър актьор от фестивала на българския филм "Златна роза 2011" във Варна (в "Номер 1" на Атанас Христосков и режисьорския дебют на колегата му Валери Йорданов "Кецове) и "Аскеер 2010" за поддържащата мъжка роля на Игор Томски в "Дама пика" по А.С.Пушкин, постановка на Бина Харалампиева.

Комедийният му талант блесва в тв предавания като "Царете на комедията", където използва и прякора се Фицата, както и в ситкома "Домашен арест", където играе Костадин - Коцето, завряния зет на Татяна Лолова.

През март 2015 става участник в шоуто за музикални превъплъщения "Като две капки вода" и финишира като първи подгласник на победителя Ненчо Балабанов.

През 2016 г. влиза в ролята на Димитър Общи за филмовата екранизация по романа на Милен Русков "Възвишение".

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност