Юлиан Вергов като д-р Виктор Банков

Юлиан Вергов

актъор

Роден на 15 юли 1970 г. Завършва актьорско майсторство в класа на Цветана Манева в театралния колеж "Любен Гройс".

Става част от трупата на Народния театър "Иван Вазов", където дебютира в "Ромео и Жулиета". Участвал е още в "Козата, или Коя е Силвия?", "Крал Лир", "Отело", "С любовта шега не бива", "Крадецът на праскови", "Идеалният мъж", "Дон Жуан", "Балът на крадците".

През 2012 г. заедно с колегите си Владимир Карамазов и Захари Бахаров основава продуцентската компания "Трите мечки ентъртейнмънт". Сред сценичните им проекти с тяхно участие са "Спанак с картофи", "Арт", "Дакота".

Освен с ролите си в театъра, е популярен и от сериалите на Би Ти Ви "Тя и той", "Стъклен дом" и "Революция Z", където героят му Савов е учител по физика и астрономия в столично школо - и любимец на учениците. През есента на 2017 г. влиза в сезон 4 на медицинската драма на Нова телевизия "Откраднат живот" с подзаглавие "Чуждо тяло" като доц. Виктор Банков, който се завръща от Германия, за да оглави МБАЛ "Св. Кирил" след смъртта на директора й проф. Генадиев (Стоян Алексиев).

Снима се и в киното, вкл. в чужди продукции като "Четвъртият вид", където играе съпруг на Мила Йовович. Изпълнява главната роля, на посланик Варадин Димитров, във филма на Димитър Митовски "Мисия Лондон" по едноименния роман от Алек Попов.

 1. Юлиан Вергов и Ана Пападопулу отново заедно

  Юлиан Вергов и Ана Пападопулу отново заедно

  След като си партнираха в "Мисия Лондон", Юлиан Вергов и Ана Пападопулу се срещат отново на екран в шестия сезон на сериала "Откраднат живот". Неговият герой доц. Банков се завръща в болницата, този път не като директор, а актрисата се присъединява към екипа като събудилата се от кома негова съпруга.

 2. "NeoДачници" с "Аскеер 2018" за най-добро представление

  "NeoДачници" с "Аскеер 2018" за най-добро представление

  "NeoДачници" по "Дачници" от Максим Горки, постановка на Народния театър "Иван Вазов", стана най-добро представление на наградите "Аскеер 2018", връчени навръх 24 май, а Иван Пантелеев спечели статуетката за режисурата му. В спектакъла участват актьорите Рашко Младенов, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Иван Юруков, Александра Василева, Николай Урумов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Радена Вълканова, Стефания Колева, Теодора Духовникова, Христо Петков.

 3. Юлиан Вергов като доктор на мотор

  Юлиан Вергов като доктор на мотор

  Юлиан Вергов вози на мотор с кош продуцента на "Откраднат живот" Евтим Милошев при представянето на сезон 4, 8 септември 2017 г. Актьорът от "Стъклен дом" и "Революция Z" влиза като чуждо тяло в лекарския сериал в ролята на доц. Виктор Банков, който се завръща от Германия, за да оглави МБАЛ "Св. Кирил" след смъртта на проф. Генадиев (Стоян Алексиев). Героят му ходи на работа с мотоциклет, докато се опитва да подреди оставеното от предшественика си на поста...

 4. Юлиан Вергов на пресконференцията за "Откраднат живот: Чуждо тяло"

  Юлиан Вергов на пресконференцията за "Откраднат живот: Чуждо тяло"

  Юлиан Вергов (вдясно) пред линейка на пресконференцията за "Откраднат живот: Чуждо тяло" заедно с Деси Бакърджиева и продуцента на сериала Евтим Милошев, 8 септември 2017 г., няколко дни преди старта на сезон 4.

 5. Юлиан Вергов като д-р Виктор Банков

  Юлиан Вергов като д-р Виктор Банков

  Юлиан Вергов като д-р Виктор Банков - чуждото тяло в сезон 4 на сериала "Откраднат живот", който тръгва от 12 септември 2017 г. с подзаглавие "Чуждо тяло". Героят му се завръща от Германия, за да оглави болница "Св. Кирил", след като директорът й проф. Генадиев (Стоян Алексиев) загина при автомобилна катастрофа в края на третия сезон.

 6. Юлиан Вергов и Йоана Буковска-Давидова като новинари

  Юлиан Вергов и Йоана Буковска-Давидова като новинари

  Юлиан Вергов и Йоана Буковска-Давидова влязоха в ролята на водещи във вечерната емисия на Нова телевизия преди старта на сезон 4 на сериала "Откраднат живот", 12 септември 2017 г.

 7. "Богът на касапницата" в Народния театър

  "Богът на касапницата" в Народния театър

  Юлиан Вергов и Радена Вълканова са семейна двойка, изправени в борба за надмощие срещу други двама родители - Александра Василева (на втори план) и Владимир Карамазов, в пиесата от Ясмина Реза "Богът на касапницата", поставена от Антон Угринов в Народния театър "Иван Вазов" в края на ноември 2016. Следващите спектакли са на 2, 11 и 20 декември, 21 и 23 януари.

 8. Премиера в Народния: "Богът на касапницата"

  Премиера в Народния: "Богът на касапницата"

  28 ноември 2016 г. - От ляво на дясно: Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Александра Василева и Радена Вълканова в "Богът на касапницата" по Ясмина Реза, постановка на Антон Угринов на Камерната сцена в Народния театър "Иван Вазов". След премиерата през уикенда билетите за петте представления през декември и януари вече са почти изчерпани, съобщиха от НТ.

 9. Малката сестра от "Маймуна"

  Малката сестра от "Маймуна"

  Александра Костова, която играе малката сестра в "Маймуна" на Димитър Коцев - Шошо, позира с плюшена маймунка пред плаката с екранния й баща Юлиан Вергов на официалната премиера на филма, 28 септември 2016 г.

 10. Юлиан Вергов и Ани Пападопулу в "Маймуна"

  Юлиан Вергов и Ани Пападопулу в "Маймуна"

  Юлиан Вергов и Ани Пападопулу в "Маймуна" на Димитър Коцев - Шошо, новият им съвместен филм след "Мисия Лондон", по кината от 30 септември 2016 г.

 11. Две пиеси с Карамазов, Бахаров и Вергов

  Две пиеси с Карамазов, Бахаров и Вергов

  Пиесата "Спанак с картофи" от Золтан Егреши "влиза" в съдийската стая преди и след футболния мач и в почивката между двете полувремена, за да извади на бял свят неподозирани до този момент емоции и чувства в съдийското трио... Пак за трио, но от дългогодишни приятели разказва "Арт" на Ясмина Реза, където героите на Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Захари Бахаров са провокирани от модерното изкуство и темпераментния си характер.

 12. Юлиан Вергов снима "Баща ми, майка ми, сестра ми"

  Юлиан Вергов снима "Баща ми, майка ми, сестра ми"

  Юлиан Вергов (вляво) на снимачната площадка на "Баща ми, майка ми, сестра ми" заедно с режисьора Димитър Коцев-Шошо

 13. На снимачната площадка на "Баща ми, майка ми, сестра ми"

  На снимачната площадка на "Баща ми, майка ми, сестра ми"

  Юлиан Вергов и режисьорът Димитър Коцев-Шошо на снимачната площадка на новия български филм "Баща ми, майка ми, сестра ми", лято 2015.

 14. "Дакота" от Жорди Галсеран - плакат

  "Дакота" от Жорди Галсеран - плакат

  Александра Василева партнира на Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов в новия спектакъл на съвместната им продуцентска фирма Three Bears Entertainment. Пиесата "Дакота" от Жорди Галсеран, преведена от Нева Мичева, е поставена от колегата им Владимир Пенев в Сатиричния театър. Сценографията е на Никола Тороманов, премиерата - на 28 април 2015 г.

 15. "Трите мечки" и Александра

  "Трите мечки" и Александра

  28 април 2015 г. - Александра Василева партнира на Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов в новия спектакъл на съвместната им продуцентска фирма Three Bears Entertainment. Пиесата "Дакота" от Жорди Галсеран, преведена от Нева Мичева, е поставена от колегата им Владимир Пенев в Сатиричния театър. Сценографията е на Никола Тороманов.

 16. Владо Карамазов и Юлиан Вергов

  Владо Карамазов и Юлиан Вергов

  Владо Карамазов пред пълния с продукти хладилник и водещият на демонстрацията с домакинските електроуреди на "Баукнехт" Юлиан Вергов, 30 септември 2014 г. Водещият на "Сървайвър" призна, че е изключително подреден мъж и дизайнът на уредите в дома му е от първостепенно значение.

 17. Четирима мъже в кухнята

  Четирима мъже в кухнята

  Високотехнологичната марка Bauknecht стъпи на пазара у нас с импровизиран ситком с любимите български мъже. От ляво на дясно: водещият на демонстрацията в "София ивент център" Юлиан Вергов с колегите си Деян Донков, Захари Бахаров и Владимир Карамазов, 30 септември 2014 г.

 18. Владо Карамазов пълни хладилника

  Владо Карамазов пълни хладилника

  При представянето на домакинските уреди от марката "Баукнехт" в София, 30 септември 2014 г., Деян Донков и водещият Юлиан Вергов (вдясно) наблюдават колегата си Владимир Карамазов, чиито покупки бяха прилежно подредени в двукрилния хладилник за по-малко от пет минути.

 19. Захари Бахаров и Юлиан Вергов край пералнята

  Захари Бахаров и Юлиан Вергов край пералнята

  Захари Бахаров бе сред звездите в официалното представяне на домакинските електроуреди "Баукнехт", заедно с Деян Донков, Владо Карамазов и водещия на събитието Юлиян Вергов, който провокира тримата си актьори да демонстрират публично как се отнасят към домакинските си задължения, 30 септември 2014 г.

 20. Диляна Попова в ролята на млада майка

  Диляна Попова в ролята на млада майка

  Диляна Попова в ролята на младата майка от "Революция Z" - учиталката по физическо Десислава Маринова, заедно с екранния си партньор в сериала Юлиан Вергов, като преподавателя по физика Савов, в епизод от четвъртия сезон, излъчен през август 2014. Месец след края на сериала актрисата топмодел роди момче от друг свой колега - Асен Блатечки. Бебето беше кръстено Борил.

 21. Диляна Попова като Маринова с Юлиан Вергов в ролята на Савов

  Диляна Попова като Маринова с Юлиан Вергов в ролята на Савов

  Към края на четвъртия сезон от "Революция Z" Савов (Юлиан Вергов) и Маринова (Диляна Попова) се чувстват все по-комфортно един с друг и това прави впечатление на най-близките им. Двамата обаче все още отричат, дори пред самите себе си, че имат истинска връзка, но накрая всичко завършва със сватба.

 22. Сватбите в "Революция Z"

  Сватбите в "Революция Z"

  Две сватби на учители, съпътстващи абитуриентския бал на учениците, поставиха точка на "Революция Z" в четвъртия сезон на сериала. Епизод 13 беше излъчен на 22 август 2014 г. по Би Ти Ви синема.

 23. Юлиан Вергов прави любовни "бели" в "Революция Z"

  Юлиан Вергов прави любовни "бели" в "Революция Z"

  Връзката на Мария (Людмила Сланева) и Савов (Юлиан Вергов) започва все повече да притеснява сина й Тино и Лили в третия сезон на сериала "Революция Z". Любовта между двамата е толкова луда, че се вдетиняват и започват да правят "бели", а децата трябва да влязат в ролите на възрастни, за да запазят домакинството и да гарантират, че никой няма да се окаже зад решетките. Но гафовете продължават и дори взимат жертви...

 24. Юлиан Вергов с Мила Йовович в "Четвъртият вид"

  Юлиан Вергов с Мила Йовович в "Четвъртият вид"

  Бях умрял от притеснение, споделя Юлиан Вергов за любовната сцена с Мила Йовович във фантастиката "Четвъртият вид" (2009), където играят съпрузи. Двамата се отпуснали, след като нашият актьор показал на звездата ноктите на краката си, лакирани в розово.

 25. Стъклен дом: Николай Жеков с дъщеря си Сиана

  Стъклен дом: Николай Жеков с дъщеря си Сиана

  Юлиан Вергов ("Революция Z") и Радина Кърджилова ("Фамилията") в ролите си от "Стъклен дом" - Николай Жеков и дъщеря му Сиана, на погребение в началото на сериала, който Би Ти Ви синема завърта отново на 1 юни 2013 г. всяка събота след 23 ч.

 26. Вергов, Карамазов и Бахаров в "Арт"

  Вергов, Карамазов и Бахаров в "Арт"

  Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и Захари Бахаров си партнират в продуцентската къща "Три мечки ентъртеймънт" и на сцената. Новата им премиера е "Арт" от Ясмина Реза, в Сатиричния театър на 14, 15 и 24 април, 12 и 14 май 2013, от 19,30 ч.

 27. Савов сред учениците си

  Савов сред учениците си

  В сезон 2 на "Революция Z: Секс, лъжи и музика" физикът Савов (Юлиан Вергов) бе удостоен с титлата "Най-готин учител". Ученици и учител застават на една страна и, намирайки общ език и подкрепа един в друг, възпитаниците изразяват открито симпатиите си към своя преподавател.

 28. Карамазов, Бахаров и Вергов на една сцена

  Карамазов, Бахаров и Вергов на една сцена

  Да надникнем в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача - Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов в "Спанак с картофи" на Золтан Егреши, съвместна постановка с продуцентска къща "Артишок" в Сатиричния театър "Алеко Константинов"

 29. Вергов срещу Кадурин в "Секс, лъжи и музика"

  Вергов срещу Кадурин в "Секс, лъжи и музика"

  След като героите им в "Стъклен дом" си поделяха една и съща жена (Яна Маринова), сега Юлиан Вергов и Георги Кадурин играят гимназиални учители, съответно по физика и немски език - и се конкурират за вниманието на колежката си Маринова (Диляна Попова)

 30. Юлиан Вергов като училищния секссимвол

  Юлиан Вергов като училищния секссимвол

  Юлиан Вергов, звезда в сериалите на Би Ти Ви "Тя и той" и "Стъклен дом", има роля и в новата им поредица "Революция Z: Секс, лъжи и музика". Там той играе гимназиалния секссимвол - учителя по физика и астрономия Савов, в когото са влюбени и колежки, и уче

 31. Ученици и учител от "Революция Z: Секс, лъжи и музика"

  Ученици и учител от "Революция Z: Секс, лъжи и музика"

  Главните герои от новия сериал на Би Ти Ви "Революция Z: Секс, лъжи и музика" - деветокласниците от 197-о училище Тино (Никола Стоянов) и Боби (Иван Тишев) с преподавателя си по физика Никола Савов (Юлиан Вергов), някогашен групар, зарязал китарата.

 32. Маринова и Савов - любов на работното място

  Маринова и Савов - любов на работното място

  След "Стъклен дом", Диляна Попова и Юлиан Вергов играят учителите Маринова и Савов, които имат тайна любовна връзка в един от премиерните сериали на Би Ти Ви през есен 2012 - "Революция Z: Sex, лъжи и музика", всеки четвъртък от 21 ч.

 33. Карамазов и Вергов в "Идеалният мъж"

  Карамазов и Вергов в "Идеалният мъж"

  Владимир Карамазов и Юлиан Вергов в "Идеалният мъж" от Оскар Уайлд, постановка на Тиери Аркут в Народния театър "Иван Вазов", 19 май 2007 г. Двамата актьори са не само колеги, а и първи приятели

 34. Юлиан Вергов и Мария Каварджикова в "Балът на крадците"

  Юлиан Вергов и Мария Каварджикова в "Балът на крадците"

  Юлиан Вергов и Мария Каварджикова в "Балът на крадците" от Жан Ануи, постановка в Народния театър "Иван Вазов", 18 октомври 2008 г.

 35. Юлиан Вергов в "Козата, или Коя е Силвия?

  Юлиан Вергов в "Козата, или Коя е Силвия?

  Юлиан Вергов в пиесата от Едуард Олби "Козата, или Коя е Силвия?", постановка на Явор Гърдев в Народния театър "Иван Вазов", 11 октомври 2009 г.

 36. Юлиан Вергов играе билярд

  Юлиан Вергов играе билярд

  Юлиан Вергов играе билярд по време на открит урок, изнесен от световната шампионка Ясмин Оушън в столичен билярд-клуб, 5 февруари 2011 г.

 37. Юлиан Вергов дава автограф като Николай Жеков

  Юлиан Вергов дава автограф като Николай Жеков

  Юлиан Вергов рисува мустаци и очила върху снимката на героя си от "Стъклен дом" Николай Жеков, докато раздава автографи на почитатели на сериала, 28 октомври 2011 г.

 38. Деян Донков в репетиция за "Дон Жуан"

  Деян Донков в репетиция за "Дон Жуан"

  Актьорите от "Дон Жуан" - Деян Донков, Захари Бахаров, Валентин Ганев, Валери Йорданов, Юлиан Вергов, Димитър Рачков и Ани Пападопулу - на репетиция на постановката в Народен театър "Иван Вазов", 10 юли 2006 г.

 39. Семейство Жекови

  Семейство Жекови

  Актьорите Юлиан Вергов и Радина Кърджилова, които в "Стъклен дом" играят бащата и дъщерята Жекови, раздават автографи на феновете на сериала, 28 октомври 2011 г.

 40. Фенове на ЦСКА: Тончо Токмакчиев, Кристина Патрашкова и Юлиан Вергов

  Фенове на ЦСКА: Тончо Токмакчиев, Кристина Патрашкова и Юлиан Вергов

  Тончо Токмакчиев, Кристина Патрашкова и Юлиан Вергов на протест на феновете на ЦСКА, 14 юни 2008 г.

 41. Юлиан Вергов и Аня Пенчева в “Крадецът на праскови”

  Юлиан Вергов и Аня Пенчева в “Крадецът на праскови”

  Юлиан Вергов и Аня Пенчева в “Крадецът на праскови” по Емилиян Станев, постановка на Бойко Илиев в Народния театър "Иван Вазов", 20 декември 2008 г.

 42. Юлиан Вергов с дъщеря си на музикалните награди на "БГ Радио", 2009

  Юлиан Вергов с дъщеря си на музикалните награди на "БГ Радио", 2009

  Юлиан Вергов с дъщеря си на годишните музикални награди на "БГ Радио", 1 юни 2009 г.

 43. Юлиан Вергов на снимачната площадка на "Мисия Лондон"

  Юлиан Вергов на снимачната площадка на "Мисия Лондон"

  Един снимачен ден на филма "Мисия Лондон", 18 август 2009 г.

 44. Юлиан Вергов на пресконференция на "Мисия Лондон"

  Юлиан Вергов на пресконференция на "Мисия Лондон"

  Юлиан Вергов, който играе посланик Варадин Димитров, на пресконференцията с екипа на филма "Мисия Лондон”, 13 април 2010 г.

 45. Юлиан Вергов на поклонението на Васа Ганчева

  Юлиан Вергов на поклонението на Васа Ганчева

  Юлиан Вергов на поклонението пред тленните останки на тв режисьорката Васа Ганчева в Народния театър "Иван Вазов" в София, 4 юли 2011 г.

 46. Юлиан Вергов в мола

  Юлиан Вергов в мола

  Юлиан Вергов се качва на ескалатора в мол на път за книжарницата, където ще дава автографи за почитателите на сериала "Стъклен дом", 28 октомври 2011 г.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност