Йълдъз на концерт в БНР

Йълдъз Ибрахимова

джаз певица

Гласът й има четири октави. Родена е в Силистра на 8 април 1952 г. и все още е най-голямата ни джаз певица, макар че от 1993-та живее в Турция. Завършва софийското музикално училище и оперно пеене в Консерваторията, а в джаза дебютира през 1975 г. с квартета на Марио Станчев.

След възродителния процес е известна с името Сузана Ерова. Записва още класическа музика, етно-фолк, съвременен авангард; песни на турски и български, цигански романси, дори детски песнички.

През пролетта на 2012 г. отбеляза 60-годишнината си с два концерта - през април с бигбенда на БНР начело с Антони Дончев в Първо студио на държавното радио, за което е работила близо 10 години като музикален редактор, и на 21 май в НДК, където й връчиха и голямата награда на тазгодишния Салон на изкуствата.

Изявата й в зала 1 започна с арията на Веселата мелничарка от Джовани Паизиело, изпълнена за първи път от певицата още в Музикалното училище, и завърши на бис отново с оперно изпълнение - "Кармен" от Бизе.

 1. Йълдъз Ибрахимова и Леда Милева

  Йълдъз Ибрахимова и Леда Милева

  След биса с "Кармен" от Бизе на юбилейния си концерт в зала 1 на НДК, 21 май 2012 г., Йълдъз Ибрахимова получи и Голямата награда на Салона на изкуствата 2012 от ръцете на миналогодишната носителка, писателката Леда Милева (вдясно).

 2. Пее Йълдъз Ибрахимова

  Пее Йълдъз Ибрахимова

  Концертът на Йълдъз Ибрахимова за нейната 60-годишнина започна с арията на Веселата мелничарка от Джовани Паизиело, изпълнена за първи път от певицата още в музикалното училище, и продължи с характерните джаз класики и цигански романси.

 3. Йълдъз и Ибряма на една сцена

  Йълдъз и Ибряма на една сцена

  Иво Папазов-Ибряма също взе участие в концерта на Йълдъз Ибрахимова по случай нейната 60-годишнина и връчването й на голямата награда от Салона на изкуствата 2012

 4. Йълдъз, Венци Такев, Живко Петров

  Йълдъз, Венци Такев, Живко Петров

  Живко Петров на пианото - в трио с Веселин Веселинов-Еко (контрабас) и Христо Йоцов (ударни), - и Венци Такев (цигулка) акомпанират на Йълдъз Ибрахимова в юбилейния й концерт в зала 1 на НДК, 21 май 2012 г.

 5. Йълдъз в Първо студио на БНР

  Йълдъз в Първо студио на БНР

  Йълдъз Ибрахимова на сцената в Първо студио на БНР, където изнесе концерт с бигбенда на националното радио с диригент Антони Дончев на 13 април 2012 г.

 6. Йълдъз Ибрахимова представя албум

  Йълдъз Ибрахимова представя албум

  13 октомври 2009 г., София - Йълдъз Ибрахимова представя албума си "Back To My Love"

 7. Йълдъз и Теодосий

  Йълдъз и Теодосий

  5 декември 2007 г. - Йълдъз Ибрахимова и Теодосий Спасов заедно на сцената.

 8. Йълдъз - класика и джаз

  Йълдъз - класика и джаз

  18 април 2009 г., София - Йълдъз Ибрахимова изнася концерт в зала "България" с програма от класическа и народна музика. Акомпанират й Тахир Айдоглу на канун и Бългън Джаназ, който свири на ней.

 9. Йълдъз пее в памет на Павароти

  Йълдъз пее в памет на Павароти

  17 октомври 2009 г., София - На концерта "Вива ла опера" в памет на Лучано Павароти в зала 1 на НДК Йълдъз Ибрахимова изпълнява прочутата "Хабанера" от Бизе с джаз импровизации.

 10. Йълдъз Ибрахимова в Музикалното училище

  Йълдъз Ибрахимова в Музикалното училище

  6 ноември 2010 г., София - Сезонът в “Сцена Академия” на Музикалното училище беше открит с концерт на Йълдъз Ибрахимова

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност