Владимир Карамазов води "Сървайвър" за четвърти път

Владимир Карамазов

актъор

Роден е в София на 27 април 1979 г. Завършва НАТФИЗ през 2002-ра, а докато е все още студент, се снима и като фотомодел. Извън театъра става популярен като водещ на четири сезона от приключенското тв риалити "Сървайвър" по Би Ти Ви, а от 2013 г. - и с една от главните роли в българския исторически сериал "Дървото на живота".

Част е от трупата на Народния театър "Иван Вазов", където играе в постановки на Мариус Куркински, Десислава Шпатова, Теди Москов, Крикор Азарян, Тиери Аркур, Явор Гърдев, Лилия Абаджиева, Иван Добчев, Пламен Марков, Александър Морфов. Сред популярните му роли на други сцени са също Сапуна от "Спанак с картофи" в Сатирата, Джакомо Казанова от "Казанова - реквием за любовта" в "Сълза и смях", Рибаря в "Рибарят и неговата душа" в Театьр 199.

 1. Владимир Карамазов и Теодора Духовникова в "Дълбокото гърло"

  Владимир Карамазов и Теодора Духовникова в "Дълбокото гърло"

  Владимир Карамазов и Теодора Духовникова са следователи в криминалния минисериал "Дълбокото гърло" (2019), заснет в Родопите с фокус върху бежанската криза. В средата на април 2021 епизодите се завъртяха и по AXN, а от Нова телевизия се похвалиха с разпространение на три континента и интерес за дистрибуция от онлайн платформата за неанглоезично серийно кино Walter Presents, собственост на британския Channel 4.

 2. Владимир Карамазов в "Откраднат живот"

  Владимир Карамазов в "Откраднат живот"

  Владимир Карамазов до линейка в шестия сезон на медицинския сериал "Откраднат живот", който се завръща по Нова телевизия през есента на 2018 г. с ново подзаглавие - "Анатомия на гнева".

 3. Владо Карамазов влиза в болница "Св. Кирил"

  Владо Карамазов влиза в болница "Св. Кирил"

  Владо Карамазов влиза в болница "Св. Кирил" в шестия сезон на медицинската драма "Откраднат живот", по Нова телевизия през есен 2018. "Персонажът ми е гневен за нещо в миналото, а в този сезон ще стане ясно и какво е то. Той е доста краен и изразходва гнева си в ситуации, които зрителите ще видят още в първия епизод", сподели актьорът в аванс. Персонажът му в сериала Христо Карагьозов провокира лекарския състав още с появата си в здравното заведение...

 4. "NeoДачници" с "Аскеер 2018" за най-добро представление

  "NeoДачници" с "Аскеер 2018" за най-добро представление

  "NeoДачници" по "Дачници" от Максим Горки, постановка на Народния театър "Иван Вазов", стана най-добро представление на наградите "Аскеер 2018", връчени навръх 24 май, а Иван Пантелеев спечели статуетката за режисурата му. В спектакъла участват актьорите Рашко Младенов, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Иван Юруков, Александра Василева, Николай Урумов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Радена Вълканова, Стефания Колева, Теодора Духовникова, Христо Петков.

 5. Владимир Карамазов в "Богът на касапницата"

  Владимир Карамазов в "Богът на касапницата"

  Владимир Карамазов и Александра Василева в "Богът на касапницата", постановка на Антон Угринов в Народния театър "Иван Вазов" с премиера в края на ноември 2016. Сюжетът: Две родителски двойки се срещат, за да обсъдят разпрата между своите 11-годишни синове, при която едно от момчетата, наречено "доносник", счупва с пръчка два зъба на другото....

 6. Премиера в Народния: "Богът на касапницата"

  Премиера в Народния: "Богът на касапницата"

  28 ноември 2016 г. - От ляво на дясно: Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Александра Василева и Радена Вълканова в "Богът на касапницата" по Ясмина Реза, постановка на Антон Угринов на Камерната сцена в Народния театър "Иван Вазов". След премиерата през уикенда билетите за петте представления през декември и януари вече са почти изчерпани, съобщиха от НТ.

 7. Две пиеси с Карамазов, Бахаров и Вергов

  Две пиеси с Карамазов, Бахаров и Вергов

  Пиесата "Спанак с картофи" от Золтан Егреши "влиза" в съдийската стая преди и след футболния мач и в почивката между двете полувремена, за да извади на бял свят неподозирани до този момент емоции и чувства в съдийското трио... Пак за трио, но от дългогодишни приятели разказва "Арт" на Ясмина Реза, където героите на Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Захари Бахаров са провокирани от модерното изкуство и темпераментния си характер.

 8. "Дакота" от Жорди Галсеран - плакат

  "Дакота" от Жорди Галсеран - плакат

  Александра Василева партнира на Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов в новия спектакъл на съвместната им продуцентска фирма Three Bears Entertainment. Пиесата "Дакота" от Жорди Галсеран, преведена от Нева Мичева, е поставена от колегата им Владимир Пенев в Сатиричния театър. Сценографията е на Никола Тороманов, премиерата - на 28 април 2015 г.

 9. "Трите мечки" и Александра

  "Трите мечки" и Александра

  28 април 2015 г. - Александра Василева партнира на Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов в новия спектакъл на съвместната им продуцентска фирма Three Bears Entertainment. Пиесата "Дакота" от Жорди Галсеран, преведена от Нева Мичева, е поставена от колегата им Владимир Пенев в Сатиричния театър. Сценографията е на Никола Тороманов.

 10. Владимир Карамазов готов за "Бинго милиони"

  Владимир Карамазов готов за "Бинго милиони"

  След "Сървайвър" Владо Карамазов става водещ на новото предаване в ефира на Би Ти Ви, чийто старт е в началото на 2015 г. - "Бинго милиони". В студиото всяка седмица в надпревара за големите парични печалби влизат четирима участници. В "битките" между опонентите през различните етапи актьорът ще разяснява правилата и ще дава напътствия на участниците.

 11. Ваня Джаферович със семейството си

  Ваня Джаферович със семейството си

  Победителят в "Сървайвър: Камбоджа" Ваня Джаферович на финала, 15 декември 2014 г., в прегръдките на своята съпруга Жени - участничка в предишния "Сървайвър", която чака второ дете в началото на пролет 2015, - и първородната им дъщеричка.

 12. Карамазов разказва за Камбоджа

  Карамазов разказва за Камбоджа

  Водещият на "Сървайвър: Камбоджа" разказва магичната история за зараждането на кхмерската империя, като показва автентични кадри от един обикновен ден в столицата на Камбоджа - Пном Пен и приказната красота на кралския дворец.

 13. Владимир Карамазов на племенен съвет в "Сървайвър"

  Владимир Карамазов на племенен съвет в "Сървайвър"

  Освен на игрите в "Сървайвър", Владимир Карамазов беше водещ и на заседанията на племенния съвет. Камбоджанското издание 2014 беше неговият четвърти сезон в риалити шоуто за оцеляване от 2007 г. насам.

 14. Владо Карамазов води игра в "Сървайвър: Камбоджа"

  Владо Карамазов води игра в "Сървайвър: Камбоджа"

  Владимир Карамазов в "Сървайвър: Камбоджа" (2014), който беше неговият четвърти сезон като водещ на риалити шоуто за оцеляване.

 15. Владо Карамазов на племенен съвет

  Владо Карамазов на племенен съвет

  Водещият на "Сървайвър: Камбоджа" Владимир Карамазов като модератор на племенния съвет на племето Кхмер, обединение на оцелелите от племената Нага и Гаруда.

 16. Владо Карамазов и Юлиан Вергов

  Владо Карамазов и Юлиан Вергов

  Владо Карамазов пред пълния с продукти хладилник и водещият на демонстрацията с домакинските електроуреди на "Баукнехт" Юлиан Вергов, 30 септември 2014 г. Водещият на "Сървайвър" призна, че е изключително подреден мъж и дизайнът на уредите в дома му е от първостепенно значение.

 17. Четирима мъже в кухнята

  Четирима мъже в кухнята

  Високотехнологичната марка Bauknecht стъпи на пазара у нас с импровизиран ситком с любимите български мъже. От ляво на дясно: водещият на демонстрацията в "София ивент център" Юлиан Вергов с колегите си Деян Донков, Захари Бахаров и Владимир Карамазов, 30 септември 2014 г.

 18. Владо Карамазов пълни хладилника

  Владо Карамазов пълни хладилника

  При представянето на домакинските уреди от марката "Баукнехт" в София, 30 септември 2014 г., Деян Донков и водещият Юлиан Вергов (вдясно) наблюдават колегата си Владимир Карамазов, чиито покупки бяха прилежно подредени в двукрилния хладилник за по-малко от пет минути.

 19. Владимир Карамазов

  Владимир Карамазов

  "Нощ на театрите" и фотографът Симон Варсано събраха Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Максим Ешкенази, Деян Донков, Леонид Йовчев, Иван Юруков, Иво Аръков, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Силвия Петкова, Радина Кърджилова, Силвана Пръвчева и ги превърнаха в "Нощни персонажи".

 20. Владо Карамазов води "Сървайвър Камбоджа"

  Владо Карамазов води "Сървайвър Камбоджа"

  Владо Карамазов на плажа, като водещ на "Сървайвър Камбоджа", който изправя победители от предишните четири сезона срещу фенове на риалити шоуто за оцеляване, по Би Ти Ви през есента на 2014 г.

 21. Владимир Карамазов в "Дървото на живота: Яростта на унизените"

  Владимир Карамазов в "Дървото на живота: Яростта на унизените"

  Владимир Карамазов като Панто Вълчев/отец Амвросий във финалния 12-и епизод от "Дървото на живота: Яростта на унизените", на 8 декември 2013 г., от 21 ч. по Тв7.

 22. Владимир Карамазов води "Сървайвър" за четвърти път

  Владимир Карамазов води "Сървайвър" за четвърти път

  Владимир Карамазов отново ще предизвиква издръжливостта и способността за оцеляване на някои от най-екстремните българи като водещ на "Сървайвър". Актьорът е в приключенското риалити на Би Ти Ви от второто му издание, а кастингът за участници в предстоящия сезон 5 започна на 16 октомври 2013 г.

 23. Владимир Карамазов в монашески одежди

  Владимир Карамазов в монашески одежди

  Докато изпълнява ролята на финансов министър в новия сериал на БНТ "Четвърта власт", Владимир Карамазов конкурира себе си в неделните вечери с "Дървото на живота" по Тв7. Във втория сезон на историческата сага героят му Панто Вълчев се завръща коренно променен - и най-големият въпрос пред семейството му е защо довчерашният бохем се е замонашил.

 24. Владимир Карамазов като Станимир Кисьов в "Четвърта власт"

  Владимир Карамазов като Станимир Кисьов в "Четвърта власт"

  Владимир Карамазов като финансовия министър Станимир Кисьов в "Четвърта власт", новия сериал на БНТ, който тръгва в неделя вечер от 29 септември 2013 г. Героят му е описван като млад и пробивен, завършил финанси в Лондон и работил за големи корпорации - но паралелно с поста в изпълнителната власт, участва в игрите на големите босове от подземния свят.

 25. Карамазов неузнаваем в сезон 2 от "Дървото на живота"

  Карамазов неузнаваем в сезон 2 от "Дървото на живота"

  Истински катарзис преживява героят на Владимир Карамазов в "Дървото на живота" през втория сезон на сериала. Неговият Панто Вълчев се завръща неузнаваем от изгнание. Разгледай още кадри от снимачната площадка, припомни си и първия сезон

 26. Вергов, Карамазов и Бахаров в "Арт"

  Вергов, Карамазов и Бахаров в "Арт"

  Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и Захари Бахаров си партнират в продуцентската къща "Три мечки ентъртеймънт" и на сцената. Новата им премиера е "Арт" от Ясмина Реза, в Сатиричния театър на 14, 15 и 24 април, 12 и 14 май 2013, от 19,30 ч.

 27. Владимир Карамазов и Теодора Духовникова

  Владимир Карамазов и Теодора Духовникова

  Владимир Карамазов като Панто Вълчев, с цигара в уста, и Теодора Духовникова в ролята на любовницата му Божура, с пепелник, в кадър от първия сезон на сериала "Дървото на живота".

 28. Карамазов и Духовникова в "Дървото на живота"

  Карамазов и Духовникова в "Дървото на живота"

  Владимир Карамазов в близост с Теодора Духовникова в епизод 7 от сериала "Дървото на живота", по Тв7 в неделя, 14 април 2013 г. Героят му Панто Вълчев е младоженец, но това не му пречи да флиртува с разкрепостената госпожица Божура Джевезова...

 29. Владо Карамазов минава под венчило

  Владо Карамазов минава под венчило

  Владо Карамазов минава под венчило, но само на екрана, в сериала "Дървото на живота"! Дали обаче срещата с фаталната Божура Джевезова (Теодора Духовникова) няма да обърка плановете на амбициозния му герой Панто? Неделя, 7 април, 20 ч., по Тв7

 30. Анастасия Ингилизова в булчинска рокля

  Анастасия Ингилизова в булчинска рокля

  Анастасия Ингилизова, в булчинска рокля, отива към олтара в епизод 6 от първия сезон на сериала "Дървото на живота".

 31. Владо Карамазов се жени на екрана

  Владо Карамазов се жени на екрана

  Владимир Карамазов, който играе чаровния, но коварен Панто Вълчев, се венчава за носителката на "Икар 2013" Анастасия Ингилизова - в ролята на банкерската дъщеря Евдокия Хаджиконстантинова, - в епизод 6 от сериала "Дървото на живота", 7 април

 32. Владимир Карамазов в началото на ХХ век

  Владимир Карамазов в началото на ХХ век

  Владимир Карамазов като Панто Вълчев от "Дървото на живота" - виенски възпитаник и бохем; материалист, отдаден на собствените си нужди, който във втория сезон на сериала се появява коренно променен

 33. Владимир Карамазов на сцената

  Владимир Карамазов на сцената

  Владимир Карамазов и Александра Василева в 50-ото представление на “С любовта шега не бива” от Алфред дьо Мюсе, постановка на Мариус Куркински в Народния театър "Иван Вазов", 8 февруари 2009 г.

 34. Владимир Карамазов в костюм и вратовръзка

  Владимир Карамазов в костюм и вратовръзка

  Владимир Карамазов рекламира мъжките облекла на Andrews/ Fashion Studio, 24 февруари 2009 г.

 35. Владимир Карамазов като модно лице

  Владимир Карамазов като модно лице

  Владимир Карамазов рекламира мъжките облекла на Andrews/ Fashion Studio, 24 февруари 2009 г.

 36. Владимир Карамазов на финала на "Сървайвър-2"

  Владимир Карамазов на финала на "Сървайвър-2"

  Водещият Владимир Карамазов на финала на "Сървайвър-2: Експедиция Робинзон", 7 декември 2007 г.

 37. Владимир Карамазов и Яна Маринова

  Владимир Карамазов и Яна Маринова

  Водещият на "Сървайвър: Островите на перлите" Владимир Карамазов подарява картина на Яна Маринова във финала на приключенското риалити, 22 декември 2008 г.

 38. Шопов и Карамазов като братя

  Шопов и Карамазов като братя

  Владимир Карамазов и Христо Шопов като братя в БГ сериала "Дървото на живота", по Тв7 от 3 март 2013 г. Единият мисли основно за личните си интереси, другият е офицер, който подкрепя македонското освободително движение

 39. Карамазов, Бахаров и Вергов на една сцена

  Карамазов, Бахаров и Вергов на една сцена

  Да надникнем в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача - Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов в "Спанак с картофи" на Золтан Егреши, съвместна постановка с продуцентска къща "Артишок" в Сатиричния театър "Алеко Константинов"

 40. Българската Коледа 2012

  Българската Коледа 2012

  Владимир Карамазов (в средата) на сцената на Народния театър "Иван Вазов" като водещ на концерта "Българската Коледа 2012", в който се включиха звезди от тв екрана като Силвия Лулчева и Любо Нейков. Шоуто бе предавано пряко по националните телевизии

 41. Модните икони на 2010 г.: Валентина Войкова, Гала, Владимир Карамазов, Елена Петрова

  Модните икони на 2010 г.: Валентина Войкова, Гала, Владимир Карамазов, Елена Петрова

  Валентина Войкова, Гала, Владимир Карамазов, Елена Петрова (и Калин Врачански) позират след церемонията за награждаване на модните икони за 2010 г. според класацията на електронното списание Fashion Lifestyle с гл. редактор проф. Любомир Стойков.

 42. Водещият и кандидатките за "Мис Национален отбор"

  Водещият и кандидатките за "Мис Национален отбор"

  Актьорът Владимир Карамазов - водещ на конкурса за "Мис Национален отбор", и кандидатките за трите титли във волейбола, футбола и баскетбола, 20 юни 2012 г.

 43. Карамазов и Вергов в "Идеалният мъж"

  Карамазов и Вергов в "Идеалният мъж"

  Владимир Карамазов и Юлиан Вергов в "Идеалният мъж" от Оскар Уайлд, постановка на Тиери Аркут в Народния театър "Иван Вазов", 19 май 2007 г. Двамата актьори са не само колеги, а и първи приятели

 44. Владимир Карамазов в "Идеалният мъж"

  Владимир Карамазов в "Идеалният мъж"

  Владимир Карамазов в "Идеалният мъж" от Оскар Уайлд, постановка на Тиери Аркут в Народния театър "Иван Вазов", 19 май 2007 г.

 45. Владо Карамазов раздава автографи като рекламно лице на "Андрюс"

  Владо Карамазов раздава автографи като рекламно лице на "Андрюс"

  Владо Карамазов раздава автографи като рекламно лице на "Андрюс фешън студио", 22 февруари 2008 г.

 46. Владо Карамазов като лице на модна колекция

  Владо Карамазов като лице на модна колекция

  Владимир Карамазов на представяне на колекцията есен-зима 2008 на Andrews Fashion Studio, 25 ноември 2008 г.

 47. Владимир Карамазов зад кулисите

  Владимир Карамазов зад кулисите

  Владимир Карамазов зад кулисите на Народния театър "Иван Вазов" на 50-ото представление на “С любовта шега не бива” от Алфред дьо Мюсе, постановка на Мариус Куркински, 8 февруари 2009 г.

 48. Владимир Карамазов на финала на "Сървайвър Филипините"

  Владимир Карамазов на финала на "Сървайвър Филипините"

  Владимир Карамазов на финала на "Сървайвър Филипините", 22 декември 2009 г.

 49. Владо Карамазов на наградите Аскеер 2011

  Владо Карамазов на наградите Аскеер 2011

  Владимир Карамазов на наградите "Аскеер", 24 май 2011 г.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност