Синди Крофърд в едър план за Balmain, пролет-лято 2016

Синди Крауфорд

супермодел

Родена на 20 февруари 1966 г. в ДеКалб, щата Илинойс, Синди е сред шепата супермодели, които нашумяват в началото на 90-те. В топ 10 са още сънародничката й Кристи Търлингтън, германките Клаудия Шифър, Надя Ауерман и Татяна Патиц, британката Наоми Кембъл, канадката Линда Еванджелиста, холандката Карен Мюлдер и италианката Карла Бруни, към които по-късно се присъединява още една "мома англичанка" - Кейт Мос.
Крофърд започва кариерата си като манекенка и фотомодел на 16. Приета е да учи инженерна химия, но се отказва от висшето образование заради модния подиум. Бенката над горната й устна се превръща в нейна емблема, а броят на кориците, които е красила, наброява няколкостотин, като на една от тях дори е дегизирана като Джордж Уошингтън. Името й остава в историята и с комплекса гимнастически упражнения, които издава на видео.
В най-активните си се възползва максимално от славата: води предаване по MTV (House of Style), снима се в екшън филм ("Честна игра"), жени се за кинозвезда (Ричард Гиър). Събличала се е за сп. "Плейбой" през 1988 и 1998 г., като и двата пъти я снима топфотографът Хърб Риц.
От 1998 г. е омъжена за предприемача Ранди Гербер, също бивш модел, от когото има син и дъщеря. Понастоящем лансира собствени колекции за обзавеждане на дома, козметика, цели бански, бели ризи и къси дънкови панталонки.

 1. Синди Крофърд на корица в испанския "Вог"

  Синди Крофърд на корица в испанския "Вог"

  Синди Крофърд в червено и черно за корицата на испанския "Вог" в тоалет от колекцията на Марк Джейкъбс за есен 2018.

 2. Синди Крофърд сега и преди

  Синди Крофърд сега и преди

  Синди Крофърд на корица в Madame Figaro за началото на 2018 г. (вляво) и първата й корица за френското списание, през 1984-та, когато е едва на 18.

 3. Синди Крофърд в нова реклама на "Пепси"

  Синди Крофърд в нова реклама на "Пепси"

  Синди Крофърд в новата рекламна кампания на "Пепси" Pepsi Generations, която чества присъствието на марката в масовата култура от 120 години насам. Премиерата е на 52-рия Супербоул през февруари 2018, а клипът е римейк на рекламата със супермодела от 1992-ра, като този път към нея се присъединява синът й Пресли Гербер.

 4. Супермоделите се завърнаха за ревю в памет на Джани Версаче

  Супермоделите се завърнаха за ревю в памет на Джани Версаче

  От ляво на дясно: Карла Бруни, Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Синди Крофърд и Хелена Кристенсен в ревюто на "Версаче" за пролет-лято 2018, което Донатела Версаче посвети на покойния си брат Джани, убит преди 20 години. Дефилето с участие на старите супермодели се състоя по време на модната седмица в Милано на 23 септември 2017 г.

 5. Броят за 100 години "Вог" в САЩ

  Броят за 100 години "Вог" в САЩ

  Юбилейният брой за 100-годишнината на американския "Вог" излиза през 1992 г., а корицата е заснета от Патрик Демаршелие. В бяло на общата снимка позират 10 топмодели, сред които Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Синди Крофърд, Линда Еванджелиста, Ясмин Гаури, Татяна Патиц, Карен Мулдер.

 6. Синди Крофърд с корица и фотосесия във "Вог Австралия", март 2017

  Синди Крофърд с корица и фотосесия във "Вог Австралия", март 2017

  Синди Крофърд, която на 20 февруари 2017 г. навършва 51, е на мартенската корица на "Вог Австралия" в червена рокля "Кристиан Диор". Манекенството за мен е професия, не моята същност, обяснява супермоделът пред списанието.

 7. Синди Крофърд в черно-бяло за "Вог Австралия"

  Синди Крофърд в черно-бяло за "Вог Австралия"

  Синди Крауфорд позира сред кактуси, с шапка, пред Ема Съмъртън. В навечерието на 51-годишнината си супермоделът засне фотосесия за "Вог Австралия", поместена в броя за март 2017.

 8. Синди Крофърд в бяла рокля за "Вог Австралия"

  Синди Крофърд в бяла рокля за "Вог Австралия"

  Синди Крофърд, която на 20 февруари 2017 г. навършва 51, е на мартенската корица на "Вог Австралия" в червена рокля "Кристиан Диор".

 9. Хелоуин 2016: Пънк рок семейството на Синди Крофърд

  Хелоуин 2016: Пънк рок семейството на Синди Крофърд

  Синди Крофърд (вдясно), съпругът й Ранди Гербер и децата им Кая и Пресли, дегизирани като "пънк рок семейство" за Хелоуин 2016.

 10. Синди Крофърд - първи ден на 50

  Синди Крофърд - първи ден на 50

  22 февруари 2016 г. - Синди Крофърд пусна в социалните мрежи първата си снимка на 50 в деня след своя рожден ден.

 11. Синди, 24 години по-късно, и Джеймс Кордън

  Синди, 24 години по-късно, и Джеймс Кордън

  В навечерието на юбилейния 50-и Супербоул Синди Крофърд засне пародия на прочутата си реклама за "Пепси" от 1992-ра, в която се появява по бял потник и дънкови къси панталонки. В същия екип през 2016-а към нея се присъединява и актьорът Джеймс Кордън, водещ на късното шоу по Си Би Ес.

 12. Първата модна снимка на Синди Крофърд

  Първата модна снимка на Синди Крофърд

  Първата модна снимка на Синди Крофърд, поместена в местния вестник на ДеКалб, щата Илинойс. 16-годишната бъдеща супермоделка е снимана от фотографа Роджър Легел край басейна в дома на тогавашното й училищно гадже.

 13. Клаудия, Синди и Наоми с дизайнера на Balmain Оливие Рустейн

  Клаудия, Синди и Наоми с дизайнера на Balmain Оливие Рустейн

  Някогашните супермодели Клаудия Шифър (45), Синди Крофърд (49) и Наоми Кембъл (45) са лица в пролетно-лятната колекция на Balmain за 2016 г., фотографирани в черно-бяло от Стивън Клайн заедно с главния дизайнер на модната къща Оливие Рустейн.

 14. Синди Крофърд и Клаудия Шифър за Balmain, пролет-лято 2016

  Синди Крофърд и Клаудия Шифър за Balmain, пролет-лято 2016

  Някогашните супермодели Клаудия Шифър и,Синди Крофърд са лица, заедно с Наоми Кембъл, в пролетно-лятната колекция на Balmain за 2016 г., фотографирани в черно-бяло от Стивън Клайн.

 15. Клаудия Шифър и Синди Крофърд за Balmain, пролет-лято 2016

  Клаудия Шифър и Синди Крофърд за Balmain, пролет-лято 2016

  Някогашните супермодели Клаудия Шифър и,Синди Крофърд са лица, заедно с Наоми Кембъл, в пролетно-лятната колекция на Balmain за 2016 г., фотографирани в черно-бяло от Стивън Клайн.

 16. Клаудия и Синди за Balmain, пролет-лято 2016

  Клаудия и Синди за Balmain, пролет-лято 2016

  Някогашните супермодели Клаудия Шифър и,Синди Крофърд са лица, заедно с Наоми Кембъл, в пролетно-лятната колекция на Balmain за 2016 г., фотографирани в черно-бяло от Стивън Клайн.

 17. Синди и Клаудия за Balmain, пролет-лято 2016

  Синди и Клаудия за Balmain, пролет-лято 2016

  Някогашните супермодели Клаудия Шифър и,Синди Крофърд са лица, заедно с Наоми Кембъл, в пролетно-лятната колекция на Balmain за 2016 г., фотографирани в черно-бяло от Стивън Клайн.

 18. Синди Крофърд за Balmain, пролет-лято 2016

  Синди Крофърд за Balmain, пролет-лято 2016

  Някогашните супермодели Клаудия Шифър, Синди Крофърд и Наоми Кембъл са лица за пролетно-лятната колекция на Balmain за 2016 г., фотографирани в черно-бяло от Стивън Клайн. На 20 февруари Синди навършва 50.

 19. Синди Крофърд в едър план за Balmain, пролет-лято 2016

  Синди Крофърд в едър план за Balmain, пролет-лято 2016

  Някогашните супермодели Клаудия Шифър, Синди Крофърд и Наоми Кембъл са лица за пролетно-лятната колекция на Balmain за 2016 г., фотографирани в черно-бяло от Стивън Клайн. На 20 февруари Синди навършва 50.

 20. Клаудия, Синди и Наоми за Balmain 2016

  Клаудия, Синди и Наоми за Balmain 2016

  7 януари 2016 г. - Някогашните супермодели Клаудия Шифър, Синди Крофърд и Наоми Кембъл са лица за пролетно-лятната колекция на Balmain, фотографирани в черно-бяло от Стивън Клайн.

 21. Шест супермоделки от 90-те през 2015 г.

  Шест супермоделки от 90-те през 2015 г.

  27 август 2015 г. - От ляво на дясно: Ева Херцигова, Надя Ауерман, Синди Крофърд, Татяна Патиц, Карън Александър и Хелена Кристенсен се събраха отново в обща фотосесия пред обектива на Петер Линдберг, 15 години след емблематичната му корица със супермоделите в сп. "Вог" от януари 1990.

 22. Супермоделите днес

  Супермоделите днес

  Синди Крофърд се похвали в "Инстаграм", че топфотографът Петер Линдберг е събрал отново шестте емблематични супермодели от 90-те. На този работен кадър от фотосесията, пуснат в края на август 2015, тя позира на плажа с колежките си Надя Ауерман, Татяна Патиц, Карън Александър и Хелена Кристенсен, наметнали бели халати върху банските си.

 23. Becoming от Синди Крофърд

  Becoming от Синди Крофърд

  Becoming е автобиографичната книга на Синди Крофърд, богато илюстрирана със 150 фотографии от кариерата й на супермодел. Излиза през септември 2015, а на корицата е нейна черно-бяла снимка, дело на покойния Хърб Риц.

 24. Синди Крофърд в клипа на Тейлър Суифт Bad Blood

  Синди Крофърд в клипа на Тейлър Суифт Bad Blood

  Синди Крофърд като Директорката на плакат за клипа на Тейлър Суифт Bad Blood, пуснат в средата на май 2015.

 25. Синди Крофърд на корицата на "Мари Клер"

  Синди Крофърд на корицата на "Мари Клер"

  Синди Крофърд, с пура в ръка, на корицата на "Мари Клер" за Мексико и цяла Латинска Америка. В броя, за който е направена и уж необработената й снимка по бельо, супермоделът отдава почит към целия латиноамерикански континент.

 26. Синди Крофърд по бански

  Синди Крофърд по бански

  Съпругът на Синди Крофърд сподели в "Инстаграм" нейна снимка по бански в деня на влюбените, 14 февруари 2015 г., придружена от кратък текст: "Тя получи цветя, а аз получих нея. Честит св. Валентин!"

 27. Ръсел Бранд и Синди Крофърд

  Ръсел Бранд и Синди Крофърд

  Ръсел Бранд и Синди Крофърд позират заедно на кинопремиера в Лос Анджелис, 21 септември 2011 г.

 28. Синди Крофърд на премиерата на Leatherheads

  Синди Крофърд на премиерата на Leatherheads

  Синди Крофърд на премиерата на Leatherheads (Момичето на отбора) с Джордж Клуни в Холивуд, 31 март 2008 г.

 29. Синди Крофърд в синя рокля

  Синди Крофърд в синя рокля

  Синди Крофърд в синя рокля на премиерата на филма със семейния им приятел Джордж Клуни Up In The Air (Високо в небето) в Лос Анджелис, 30 ноември 2009 г.

 30. Синди Крофърд в Лондон

  Синди Крофърд в Лондон

  Синди Крофърд на парти по случай премиерата на нов модел часовници "Омега" в Лондон, 15 октомври 2009 г.

 31. Синди Крофърд на кинопремиера

  Синди Крофърд на кинопремиера

  Синди Крофърд на премиерата на филма с Джордж Клуни "Потомците" / The Descendants, Бевърли хилс, Лос Анджелис, 15 ноември 2011 г.

 32. Синди Крофърд в Холивуд

  Синди Крофърд в Холивуд

  Синди Крофърд на представлението на IRIS - A Journey Through The World Of Cinema на Цирк дю Солей в "Кодак тиътър", Холивуд, 25 септември 2011 г.

 33. Синди Крофърд на събитие в Калифорния

  Синди Крофърд на събитие в Калифорния

  Синди Крофърд на церемония по връчване на ежегодните награди на City of Hope в Калифорния, 7 май 2011 г.

 34. Синди Крофърд на благотворителна проява

  Синди Крофърд на благотворителна проява

  Синди Крофърд говори на благотворителна проява срещу множествената склероза в Лос Анджелис, 29 април 2011 г.

 35. Синди Крофърд на снимачната площадка

  Синди Крофърд на снимачната площадка

  Синди Крофърд на снимачната площадка за тв предаването Extra в Лос Анджелис, 25 октомври 2017 г.

 36. Синди Крофърд на модно събитие в Ню Йорк

  Синди Крофърд на модно събитие в Ню Йорк

  Синди Крофърд на представяне от JCPenney на модните тенденции за пролетта, Ню Йорк, 2 март 2011 г.

 37. Синди Крофърд във Венеция

  Синди Крофърд във Венеция

  Синди Крофърд в червена рокля на филмовия фестивал във Венеция, 31 август 2011 г.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност