Нина Николина роди второ момиченце

Нина Николина

певица

Родена е на 25 юни 1975 г. във Враца и е кръстена Николина. На тригодишна възраст е солистка на училищния хор, а на пет ходи на уроци по пиано и солфеж. Завършила е музикалното училище "Любомир Пипков" в Плевен със специалности: контрабас и фолклорно пеене. На 15 пее с брасбенда в родния си град, а през 90-те учи музикална педагогика и дирижиране на народен хор и оркестър в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.

В началото на следващото десетилетие пробива в попмузиката с хитове като "Нека вали" и "Ти", който през 2004-2005 г. й носи призове за най-добра БГ изпълнителка. Продължава да изпълнява фолклор в съвременни аранжименти, а през 2012 г. издава съвместен албум с Берковската духова музика.

Междувременно се посвещава и на фотографията. През последните години работи с Калин Вельов по латино проекта "Абсент", участва и в албума на латино формацията "Тумбайто".

Дебютира като актриса в копродукцията "Белгийският крал" на режисьорския тандем Петер Бросенс и Джесика Удуърт, заснета почти изцяло у нас. Там играе народна певица - и присъства на премиерата в рамките на 73-тия кинофестивал във Венеция през септември 2016.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност