Нели Петкова на колело в клип за лято 2013

Нели Петкова

певица

Бившата вокалистка на "Ку-ку бенд" е родена в Карлово на 5 декември 1983 г. Пее от малка. Завършва музикалното училище "Филип Кутев" в Котел и народно пеене във факултета по начална училищна педагогика в СУ "Св. Климент Охридски".

През 2004 г. записва четири песни с оркестъра за народна музика на БНР. Същата година участва в конкурса "Аз пея в "Ку-Ку бенд" в "Шоуто на Слави" и получава постоянен ангажимент като вокалистка заедно с Борис Солтарийски. От този период има в актива си три албума с "Ку-ку бенд": "Ние продължаваме" (2007), No Mercy (2009) и "Македония" (2010), над 1300 предавания на живо и повече от 100 концерта у нас и в чужбина, вкл. три национални турнета и едно в Северна Америка.

През лятото на 2011 г. Нели обявява, че започва солова кариера, и напуска "Шоуто на Слави". Пробива извън пределите на страната още с първия си солов проект Lucky One (с участието на Miro Gee), включен от световния музикален гигант "Юнивърсъл" в CD компилацията Superventas 2012. Следващият й сингъл "Ето това" има и версия на испански език - No Hay Nada Igual, която се завърта по радиостанциите на Пиренеите.

  1. Нели Петкова с нов клип

    Новият клип на Нели Петкова

    Видеото на Нели Петкова Take The Night е продуцирано от Миро Джи и режисирано от Александър Моллов, което автоматично означава, че трябва да го видиш.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност