Кан 2012: Кристен Стюарт в едър план

Кристен Стюарт

актриса (Бела от "Здрач")

Кристен Стюарт, нашумяла най-вече като тийнейджърката Бела Суон от екранизациите по вампирската сага "Здрач", е родена на 9 април 1990 г. в Лос Анджелис. Още на 11 партнира на Джоди Фостър във филма "Паник стая", следват още няколко игрални филма, а сред ролите, в които се снима паралелно с участието си в "Здрач", са рокзвездата Джоан Джет в The Runaways, Снежанка от мрачното фентъзи "Снежанка и ловецът" и Мерилу в "По пътя", показан в рамките на конкурсната програма на кинофестивала в Кан 2012.

През есента на 2012 г. излиза последният, пети филм от сагата "Здрач" - "Зазоряване, част 2", в който героинята й, вече част от фамилията Кълън, претърпява значителна трансформация. Три-четири месеца преди премиерата, през юли, тя призна публично, че е изневерила на своя екранен съпруг и партньор в живота Робърт Патинсън (Едуард Кълън) с режисьора на "Снежанка и ловецът" Рупърт Сандърс, женен за топмодела Либърти Рос, която във филма играе майка й. Въпреки че му поднесе своите извинения и за първи път публично призна любовта си към него, Патинсън се изнесе от общия им дом.

  1. Здрач: Зазоряване I

    Здрач: Зазоряване I (2011)

    Сагата за Едуард и Бела продължава. Предпоследният филм от поредицата изправя младоженците пред поредица от препятствия и нещастия, които са на път да унищожат света им.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност