Христо Гърбов и Деян Донков в "Цветът на хамелеона"

Христо Гърбов

актъор

Едно от лицата на шоуто "Комиците" и сериала "Столичани в повече", едни от най-гледаните предавания не само по Би Ти Ви, а и в българския тв ефир изобщо. Роден е във Варна на 23 септември 1957 г., а актьорско майсторство е следвал в НАТФИЗ в класа на Елка Михайлова (1979-83 г.). Женен е за режисьорката Иглика Трифонова ("Писмо до Америка") и участва във филмите й "Разследване" (2006) и "Асансьор за пациенти" (2017).

Известен както от театралната сцена, където взима "Аскеер 1998" с постановката на Иржи Менцел "Още веднъж отзад", така и от киното, където получава роли още от началото на 80-те. Снимал се е в игрални филми като "Цветът на хамелеона" (удостоен със "Златна роза"), в "Мисия Лондон", "Съдбата като плъх", "Рапсодия в бяло", "Хълмът на боровинките", "Пътуване към Йерусалим", както и в "Тишина" (реж. Димитър Петков), който в началото на 90-те също печели "Златна роза" от фестивала на българското кино.

Нашумява с телевизионните си изяви още в "Улицата" на Теди Москов, участвал е и в сериала "Морска сол", а в "Столичани в повече" играе две роли - на бизнесмена Константин Цеков и брат му, кръчмаря Пацо.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност