Ева Грийн в Залцбург

Ева Грийн

актриса, модел

Ева Грийн е френска актриса, родена на 5 юли 1981 г. в Париж. Пробивът й в киното е с филма на Бернардо Бертолучи "Мечтатели" (2003), а в Холивуд - с "Небесно царство" (2005) на Ридли Скот.

През 2006 г. играе първата и последната голяма любов на Джеймс Бонд в "Казино Роял". Филмът - първият с Даниел Крейг в главната роля - разказва как е започнала кариерата на агент 007 в британските тайни служби, а за превъплъщението си във Веспър Линд актрисата печели британската филмова награда БАФТА за изгряваща звезда.

След това отново се снима с Крейг като добрата вещица от "Златният компас", в сериала "Камелот" като феята Моргана и в ролята на вампирка от черната комедия с Джони Деп "Тъмни сенки".

 1. Ева Грийн в червено и черно

  Ева Грийн в червено и черно

  Ева Грийн в червено и черно - кадър от трилъра "По действителен случай" на Роман Полански и плакатът на филма, решен в същите цветове. По кината у нас от 2 февруари 2018 г.

 2. Ева Грийн и Еманюел Сение в "По действителен случай"

  Ева Грийн и Еманюел Сение в "По действителен случай"

  2 февруари 2018 г. - Ева Грийн (на преден план) и Еманюел Сение в "По действителен случай" на Роман Полански, вече в кината.

 3. Ева Грийн в "По действителен случай"

  Ева Грийн в "По действителен случай"

  Ева Грийн в "По действителен случай" на Роман Полански, по кината у нас от 2 февруари 2018 г.

 4. "По действителен случай" от Делфин дьо Виган

  "По действителен случай" от Делфин дьо Виган

  Романът "По действителен случай" от френската писателка Делфин дьо Виган, на книжния пазар у нас от 6 октомври 2017 г., е екранизиран от Роман Полански. Филмът с Ева Грийн и съпругата на режисьора Еманюел Сение, които са и на корицата на книгата, открива на 11 октомври кино-литературния фестивал "СинеЛибри" в зала 1 на НДК.

 5. Ева Грийн и Самюъл Джаксън в модата на есен 2016

  Ева Грийн и Самюъл Джаксън в модата на есен 2016

  Ева Грийн в "Баленсиага" и Самюъл Джаксън в "Диор", които си партнират в "Домът на мис Перигрин за чудати деца" на Тим Бъртън, по кината у нас от 30 септември 2016 г., представят есенната дамска и мъжка мода върху кориците на сезонния каталог/списание на универсалните магазини "Сакс Пето авеню", т.нар. Magalog.

 6. Ева Грийн като мис Перигрин

  Ева Грийн като мис Перигрин

  Ева Грийн като заглавната героиня в "Домът на мис Перигрин за чудати деца" на Тим Бъртън с Джейк (Ейса Батърфилд) и Фиона (Джорджия Пембъртън), по кината у нас от 30 септември 2016 г.

 7. "Домът на мис Перигрин за чудати деца" (2016) - плакат

  "Домът на мис Перигрин за чудати деца" (2016) - плакат

  Режисьорът Тим Бъртън е заснел поредното си приключенско фентъзи по едноименния бестселър за тийнейджъри от Рансъм Ригс. "Домът на мис Перигрин за чудати деца" е по кината от 30 септември 2016 г., с Ева Грийн, Ейса Батърфилд, Самюъл Джаксън, Джуди Денч, Рупърт Евърет.

 8. Ева Грийн в календара на "Кампари" - корица

  Ева Грийн в календара на "Кампари" - корица

  Ева Грийн в рокля с висока цепка на корицата на календара "Кампари" за 2015 г. - с обувки Le Silla с 13-сантиметров ток плюс огърлица и кехлибарени обици от "Сваровски" - и чаша кампари с лед в ръка. Фотосесията тази година е заснета от Джулия Фулъртън-Батън.

 9. Ева Грийн в календара на "Кампари" за януари 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за януари 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за януари 2015 - в дълга копринена рокля "Вивиан Уестуд", с коктейл Negroni. Фотосесията тази година е заснета от Джулия Фулъртън-Батън.

 10. Ева Грийн в календара на "Кампари" за февруари 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за февруари 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за февруари 2015 - в сандали Andress на Michel Vivien от копринен сатен, с коктейл Campari & Seltz. Фотосесията тази година е заснета от Джулия Фулъртън-Батън.

 11. Ева Грийн в календара на "Кампари" за март 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за март 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за март 2015 - в рокля Andrew Gn от копринен муселин с кристални апликации и пелерина John Galliano от червен шифон, с коктейл MiTo. Фотосесията тази година е заснета от Джулия Фулъртън-Батън.

 12. Ева Грийн в календара на "Кампари" за април 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за април 2015

  Ева Грийн на бял кон в календара на "Кампари" за април 2015 - в костюм за езда "Версаче" и ботуши от телешка кожа Firenze на Michel Vivien, с коктейл Campari Orange. Фотосесията тази година е заснета от Джулия Фулъртън-Батън.

 13. Ева Грийн в календара на "Кампари" за май 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за май 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за май 2015 - на ринга с боксови ръкавици и боксьорски екип плюс коктейл Americano. Фотосесията тази година е заснета от Джулия Фулъртън-Батън.

 14. Ева Грийн в календара на "Кампари" за юни 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за юни 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за юни 2015 - с коктейл Boulevardier в ръка, с червена копринена коктейлна минирокля "Версаче", инкрустирана с кристали и металически ресни, гривни "Сваровски" и кристални обици Helene Zubeldia. Фотосесията тази година е заснета от Джулия Фулъртън-Батън.

 15. Ева Грийн в календара на "Кампари" за юли 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за юли 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за юли 2015 - с коктейл "Спутник" на Луната, до шлем от скафандър на съветски космонавт, обута в боти с шипове Snakilta от Кристиан Лубутен. Фотосесията тази година е заснета от Джулия Фулъртън-Батън.

 16. Ева Грийн в календара на "Кампари" за август 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за август 2015

  Ева Грийн играе боулинг в минирокля Azeddine Alaia с памучна бродерия от колекцията пролет-лято 2014, пристегната с копринен колан Andrew Gn, в календара на "Кампари" за август 2015, с обувки на висок ток Lanvin и коктейл Old Pal. Фотосесията тази година е заснета от Джулия Фулъртън-Батън.

 17. Ева Грийн в календара на "Кампари" за септември 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за септември 2015

  Ева Грийн с рокля Hervé L. Leroux от копринено жарсе в календара на "Кампари" за септември 2015, с обици "Сваровски" и коктейл Campari Orange Passion.

 18. Ева Грийн в календара на "Кампари" за октомври 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за октомври 2015

  Ева Грийн, с червена минирокля Diane von Furstenberg в цвят "лют пипер" и ботушки Maison Clairevoy от сатен, в календара на "Кампари" за декември 2015, с коктейл Negroni Spagliato.

 19. Ева Грийн в календара на "Кампари" за ноември 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за ноември 2015

  Ева Грийн с червена рокля в календара на "Кампари" за ноември 2015, с обувки Christian Louboutin Pigalle Plato и коктейл Rosa Bianca.

 20. Ева Грийн в календара на "Кампари" за декември 2015

  Ева Грийн в календара на "Кампари" за декември 2015

  Ева Грийн с червена рокля в календара на "Кампари" за декември 2015, с бижута "Сваровски" и коктейл Campari Shaken

 21. Ева Грийн снима календара на "Кампари" за октомври

  Ева Грийн снима календара на "Кампари" за октомври

  Ева Грийн в работен момент от фотосесията за октомври. Актрисата изоставя черния цвят и позира с коктейли и червени рокли за календара на "Кампари" за 2015 г., събрал 12 любими напитки с италианската марка. Всеки месец тя показва класически коктейл и описва малко известни анекдоти, истории и любопитни моменти около всяка емблематична рецепта. Фотограф тази година е Джулия Фулъртън-Батън.

 22. Ева Грийн снима календара на "Кампари" за юли

  Ева Грийн снима календара на "Кампари" за юли

  Ева Грийн в работен момент от фотосесията за юли. Актрисата изоставя черния цвят и позира с коктейли и червени рокли за календара на "Кампари" за 2015 г., събрал 12 любими напитки с италианската марка. Всеки месец тя показва класически коктейл и описва малко известни анекдоти, истории и любопитни моменти около всяка емблематична рецепта. Фотограф тази година е Джулия Фулъртън-Батън.

 23. Ева Грийн снима календара на "Кампари" за февруари

  Ева Грийн снима календара на "Кампари" за февруари

  Ева Грийн в работен момент от фотосесията за февруари. Актрисата изоставя черния цвят и позира с коктейли и червени рокли за календара на "Кампари" за 2015 г., събрал 12 любими напитки с италианската марка. Всеки месец показва класически коктейл и описва малко известни анекдоти, истории и любопитни моменти около всяка емблематична рецепта. Фотограф тази година е Джулия Фулъртън-Батън.

 24. Ева Грийн като Жената, за която да убиеш

  Ева Грийн като Жената, за която да убиеш

  Централната история в "Град на греха-2", "Жена, за която да убиеш" събира любими персонажи, но въвежда и едно от най-злите създания на Син сити - красивата и смъртоносна Ейва Лорд (Ева Грийн), класически пример за фатална жена. Като твърди, че животът й е в опасност, тя моли Дуайт Маккарти (Джош Бролин) - когото е напуснала, за да се омъжи за един от най-богатите хора в града, - да я спаси от съпруга й и дясната му ръка Манют...

 25. Ева Грийн на нецензурирания си плакат

  Ева Грийн на нецензурирания си плакат

  Ева Грийн на нецензурирания плакат за "Град на греха-2: Жена, за която да убиеш", по кината в края на август 2014. Заради прозрачния й пеньоар ограничения в показа бяха наложени и върху новия трейлър за филма.

 26. Ева Грийн позира с коктейли в календара на "Кампари"

  Ева Грийн позира с коктейли в календара на "Кампари"

  Ева Грийн изоставя емблематичния си черен цвят и позира с коктейли и червени рокли за календара на "Кампари" за 2015 г., събрал 12 любими напитки с италианската марка. Всеки месец показва класически коктейл и описва малко известни анекдоти, истории и любопитни моменти около всяка емблематична рецепта. Фотограф тази година е Джулия Фулъртън-Батън.

 27. Ева Грийн снима календара на "Кампари" за март

  Ева Грийн снима календара на "Кампари" за март

  "В основата на всеки образ се открива богатата история на всеки от тези най-обичани коктейли на Campari, но те са представени по начин, който е ултрамодерен и излъчва оригиналност и стил. Това невероятно красиво творение показва, че макар някои от тези рецепти да са на повече от 100 години, те са актуални и харесвани до днес", казва Ева Грийн, лице на календара на "Кампари" за 2015 г., тук в работен момент от фотосесията за март.

 28. Ева Грийн и фотографката Джулия Фулъртън-Батън

  Ева Грийн и фотографката Джулия Фулъртън-Батън

  Ева Грийн вдига наздравица с коктейл за календара на Campari, 2015 г. Темата - Mythology Mixology (Митична миксология) - е вдъхновена от историята на "Кампари" и 12-те най-обичани класически коктейли с тази напитка. Фотосесията за 16-ото издание на световноизвестния календар е дело на Джулия Фулъртън-Батън - първата жена, ангажирана да снима проекта.

 29. Ева Грийн снима календара на "Кампари" за 2015 г.

  Ева Грийн снима календара на "Кампари" за 2015 г.

  Ева Грийн се снима през юли 2014 в календара на Campari за следващата година. Темата - Mythology Mixology (Митична миксология) - е вдъхновена от историята на "Кампари" и 12-те най-обичани класически коктейли с тази напитка. Фотосесията за 16-ото издание на световноизвестния календар е дело на Джулия Фулъртън-Батън - първата жена, ангажирана да снима проекта.

 30. Ева Грийн в The Salvation

  Ева Грийн в The Salvation

  Ева Грийн (в средата) в предвидения за среднощна прожекция в Кан 2014 уестърн The Salvation на датския режисьор Кристиан Левринг, е сниман в Южна Африка с участието и на актьорите Мадс Микелсен, Джефри Дийн Морган, Джонатан Прайс, Ерик Кантона.

 31. Артемизия от "300: Възходът на една империя"

  Артемизия от "300: Възходът на една империя"

  "Образът на Артемизия (в ролята - Ева Грийн) е базиран върху историческа личност. Интересен е фактът, че по онова време е имало жена, притежаваща такава власт и сила. Тя е уникален и многопластов женски образ и е страхотно, че въплъщава толкова много качества, които са характерни за мъжете", отбелязва един от продуцентите на "300: Възходът на една империя" Бърни Голдман.

 32. Ева Грийн с лък и огнена стрела

  Ева Грийн с лък и огнена стрела

  "Артемизия командва персийската армада. Тя е много смела и изпреварила времето си. Като малка мечтаех да изиграя жена воин, така че това е нещо като сбъдната мечта", казва Ева Грийн за героинята си в снимания у нас "300: Възходът на една империя", по кината от 7 март 2014 г.

 33. Ева Грийн и Родриго Санторо в "300: Възходът на една империя"

  Ева Грийн и Родриго Санторо в "300: Възходът на една империя"

  Като съюзник на Ксеркс, чиято роля отново изпълнява Родриго Санторо, Артемизия (Ева Грийн) е основен участник в конфликта, който е тема на "300: Възходът на една империя". Тя му е нещо като доведена сестра от неговия баща цар Дарий, обяснява бразилският Том Круз отношенията между двамата герои, които се люшкат между любовта и омразата.

 34. Ева Грийн на бойното поле

  Ева Грийн на бойното поле

  Ева Грийн, в прилепнало кожено боди, златни шипове, спускащи се по гърба й, и дълга черна пола, покриваща краката й, се вихри на бойното поле като персийската пълководка Артемизия от "300: Възходът на една империя", по кината у нас от 7 март 2014 г.

 35. Ева Грийн в "300: Възходът на една империя"

  Ева Грийн в "300: Възходът на една империя"

  Ева Грийн като Артемизия, отмъстителната предводителка на флотата в "300: Възходът на една империя" - продължение на "300" (2006), снимано в България, по кината у нас от 7 март 2014 г.

 36. Ева Грийн в "Златният компас"

  Ева Грийн в "Златният компас"

  Ева Грийн като добрата вещица Серафина Пекала от "Златният компас" (2007), екранизация по "Северно сияние" първия роман от трилогията на Филип Пулман "Тъмните му материи", по Би Ти Ви синема от 21 ч. на 4 юни 2013 г.

 37. Ева Грийн и Джони Деп в "Тъмни сенки"

  Ева Грийн и Джони Деп в "Тъмни сенки"

  Ева Грийн и Джони Деп - вещица и вампир - в "Тъмни сенки" (2012) на Тим Бъртън, осмия общ филм на актьора с този режисьор от 1990 г. насам и нейният втори в подобна роля след "Златният компас"

 38. Ева Грийн като зла вещица

  Ева Грийн като зла вещица

  Ева Грийн като блондинка в ролята на вещицата Анжелик от черната комедия "Тъмни сенки" (2012) на Тим Бъртън, с Джони Деп в главната роля

 39. Ева Грийн като добра вещица

  Ева Грийн като добра вещица

  Ева Грийн като добрата вещица Серафина Пекала от "Златният компас" (2007), екранизация по "Северно сияние", първия роман от трилогията на Филип Пулман "Тъмните му материи"

 40. Ева Грийн - жената в черно

  Ева Грийн - жената в черно

  Ева Грийн играе готик вещица в премиерния "Тъмни сенки" с Джони Деп - роля, която идеално подхожда на обичайния й имидж на червения килим. Вземи пример от нея как се носи черно

 41. Ева Грийн, Лондон, 2011 г.

  Ева Грийн, Лондон, 2011 г.

  Ева Грийн, Лондон, 3 ноември 2011 г. - Европейската премиера на The Rum Diary

 42. Ева Грийн в Хамбург

  Ева Грийн в Хамбург

  Ева Грийн в Хамбург, на премиерата на Womb, 28 март 2011 г.

 43. Ева Грийн на Трайбека 2011

  Ева Грийн на Трайбека 2011

  Ева Грийн на премиерата на филма Cracks по време на кинофестевала Трайбека в Ню Йорк, 16 март 2011 г.

 44. Ева Грийн, 2011 г.

  Ева Грийн, 2011 г.

  Ева Грийн на премиерата на филма Perfect Sense по време на кинофестивала Сънданс в Парк сити, щата Юта, 24 януари 2011 г.

 45. Ева Грийн в Залцбург

  Ева Грийн в Залцбург

  Ева Грийн на театралната премиерата на Der Stein по време на кинофестивала в Залцбург, 31 юли 2008 г.

 46. Ева Грийн, Сънданс 2011

  Ева Грийн, Сънданс 2011

  Ева Грийн позира за фотосесия по време на кинофестивала Сънданс, 24 януари 2011 г

 47. Ева Грийн в Санкт Петербург

  Ева Грийн в Санкт Петербург

  Ева Грийн в Санкт Петербург, 19 юни 2010 г.

 48. Ева Грийн на филмови награди

  Ева Грийн на филмови награди

  Ева Грийн на британските филмови награди, раздавани от в. "Ивнинг Стандарт" в Лондон, 8 февруари 2010 г.

 49. Ева Грийн в Торонто

  Ева Грийн в Торонто

  Ева Грийн с фотосесия за представянето на филма Cracks по време на кинофестивала в Торонто, 12 септември 2009 г.

 50. Ева Грийн на пресконференция

  Ева Грийн на пресконференция

  Ева Грийн на пресконференция за филма Cracks по време на кинофестивала в Торонто, 12 септември 2009 г.

 51. Ева Грийн на "Кино срещу СПИН"

  Ева Грийн на "Кино срещу СПИН"

  Ева Грийн на благотворителната вечер "Кино срещу СПИН" в Рим, 24 октомври 2008 г.

 52. Ева Грийн в Швейцария

  Ева Грийн в Швейцария

  Ева Грийн в Женева, на благотворителна галавечер, 9 април 2008 г.

 53. Ева Грийн в Женева

  Ева Грийн в Женева

  Ева Грийн в Женева, на благотворителна галавечер, 9 април 2008 г.

 54. Ева Грийн на афтърпарти

  Ева Грийн на афтърпарти

  Ева Грийн на афтърпарти след церемонията по раздаване на британските филмови награди БАФТА в Лондон, 10 февруари 2008 г.

 55. Ева Грийн на премиера в Ню Йорк

  Ева Грийн на премиера в Ню Йорк

  Ева Грийн, Ню Йорк, 2 декември 2007 г. - американската премиера на "Златният компас"

 56. Ева Грийн, Лондон, 2007 г.

  Ева Грийн, Лондон, 2007 г.

  Ева Грийн, Лондон, 27 ноември 2007 г. - световната премиера на "Златният компас"

 57. Ева Грийн на благотворителен бал

  Ева Грийн на благотворителен бал

  Ева Грийн на благотворителен бал в Монте Карло, 14 ноември 2007 г.

 58. Ева Грийн в Китай

  Ева Грийн в Китай

  Ева Грийн на пресконференцията преди премиерата на "Казино Роял" в Шанхай, Китай, 30 януари 2007 г.

 59. Ева Грийн в Шанхай

  Ева Грийн в Шанхай

  Ева Грийн на премиерата на "Казино Роял" в Шанхай, Китай, 30 януари 2007 г.

 60. Ева Грийн на премиера

  Ева Грийн на премиера

  Ева Грийн на китайската премиера на "Казино Роял", 29 февруари 2007 г., Пекин

 61. Ева Грийн с майка си

  Ева Грийн с майка си

  Ева Грийн с майка си, актрисата Марлен Жобер, на премиерата на "Казино Роял" в Париж, 17 ноември 2006 г.

 62. Ева Грийн на червения килим

  Ева Грийн на червения килим

  Ева Грийн на световната премиера на "Казино Роял" в Лондон, 14 ноември 2006 г.

 63. Ева Грийн на парти

  Ева Грийн на парти

  Ева Грийн на парти след премиерата на филма Asylum в Ню Йорк, 9 август 2005 г.

 64. Ева Грийн в Ню Йорк, 2005 г.

  Ева Грийн в Ню Йорк, 2005 г.

  Ева Грийн в Ню Йорк, 4 май 2005 г., на премиерата на филма "Небесно царство"

 65. Ева Грийн и Ридли Скот

  Ева Грийн и Ридли Скот

  Ева Грийн и режисьорът Ридли Скот в Мадрид, 21 април 2005 г., на представянето на филма "Небесно царство"

 66. Ева Грийн в Лондон, 2005 г.

  Ева Грийн в Лондон, 2005 г.

  Ева Грийн в Лондон, 2 май 2005 г., на европейската премиера на филма "Небесно царство"

 67. Ева Грийн във Венеция, 2003 г.

  Ева Грийн във Венеция, 2003 г.

  Ева Грийн позира пред фоторепортерите преди премиерата на филма на реж. Бернардо Бертолучи "Мечтателите" в рамките на 60-ия кинофестивал във Венеция, 1 септември 2003 г.

 68. Ева Грийн - как се носи черно

  Ева Грийн - как се носи черно

  Ева Грийн на премиерата на филма на реж. Бернардо Бертолучи "Мечтателите" в рамките на 60-ия кинофестивал във Венеция, 1 септември 2003 г.

 69. Ева Грийн и Даниел Крейг

  Ева Грийн и Даниел Крейг

  Ева Грийн партнира на Даниел Крейг в първия му филм като Бонд - "Казино Роял", където е първата и най-голяма любов на агент 007 Веспър Линд. След това двамата се снимат заедно и в "Златният компас", екранизацията по детската трилогия "Тъмните му материи"

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност