Най-сексапилният мъж на 2016 г.: Дуейн Джонсън - Скалата

Дуейн Джонсън / Скалата

кечист, киноактьор

Роден на 2 май 1972 г. в щата Калифорния. Преди да се гмурне в киното, играе американски футбол, а после тръгва по стъпките на своя баща и дядо си, като става кечист с прозвище Скалата - и един от шампионите на световната федерация WWF/WWE.

Първата му главна роля на големия екран е в "Кралят на скорпионите" (2002), с неговия герой от "Мумията се завръща". Семейната публика го познава и от други филми в комедийния и приключенския жанр: "Пътуване до тайнствения остров", "Игра по план", "Планината на вещиците", "Феята на зъбките", анимационния "Планета 51". През 2012 г. е обявен за екшън звезда номер 1. Участва още в екранизацията на компютърната игра Doom, в "G.I.Joe-2: Ответен удар", а в "Кръв и пот" (2013) на Майкъл Бей играе културист.

Влиза в поредицата "Бързи и яростни" като агент Люк Хобс в четвъртия филм, а след това в петия и шестия. Водещ и продуцент на състезателното риалити The Hero.

Изпълнява главната роля в "Херкулес" (2014) на Брет Ратнър. През април 2015 се завръща в "Бързи и яростни-7", месец по-късно играе пилот на хеликоптер и в апокалиптичния екшън "Сан Андреас", а в сериала Ballers (Играчи) е бивша звезда от американския футбол.

През 2016 г. влиза в успешен тандем с комика Кевин Харт за екшън комедията "Агент и 1/2", а сп. "Форбс" го провъзгласява за най-печелившия актьор в света с 64,5 млн. долара. Сред проектите му за 2017 г. са римейк версии на сериала "Спасители на плажа" и филма с Робин Уилямс "Джуманджи", както и "Бързи и яростни-8", а преди това е в кината като хавайския полубог Мауи в анимацията "Смелата Ваяна" на "Дисни".

Избран от сп. "Пийпъл" за най-сексапилния мъж на 2016 г.

 1. Скалата и Кевин Харт в "Джуманджи: Следващо ниво"

  Скалата и Кевин Харт в "Джуманджи: Следващо ниво"

  Дуейн Джонсън - Скалата (вляво), и Кевин Харт сред канадския пейзаж в "Джуманджи: Следващо ниво", по кината у нас от 13 декември 2019 г.

 2. Скалата и Кевин Харт отново заедно в "Джуманджи: Следващо ниво"

  Скалата и Кевин Харт отново заедно в "Джуманджи: Следващо ниво"

  Дуейн Джонсън - Скалата (вляво), и Кевин Харт си партнират отново на големия екран в продължението на "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" (2017). Този път обаче героите им в "Джуманджи: Следващо ниво" са аватари не на тийнейджъри, а на двама ветерани: Дани де Вито и Дани Гловър, съответно на 75 и 73 години.

 3. Кинопремиера със Скалата: "Джуманджи: Следващо ниво"

  Кинопремиера със Скалата: "Джуманджи: Следващо ниво"

  13 декември 2019 г. - От ляво на дясно: Кевин Харт, Дуейн Джонсън - Скалата, Карън Гилън и Джак Блек в "Джуманджи: Следващо ниво", в който влизат отново в ролите си от "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" (2017).

 4. "Джуманджи 2: Следващо ниво" - БГ плакат

  "Джуманджи 2: Следващо ниво" - БГ плакат

  Дуейн Джонсън - Скалата, Кевин Харт, Джак Блек и Карън Гилън се завръщат като аватари на героите в "Джуманджи: Следващо ниво", продължение на римейка, по кината у нас от 13 декември 2019 г., с участието и на ветерани като Дани Гловър и Дани де Вито.

 5. "Хобс и Шоу": Джейсън Стейтъм, Дуейн Джонсън и Ванеса Кърби

  "Хобс и Шоу": Джейсън Стейтъм, Дуейн Джонсън и Ванеса Кърби

  От ляво на дясно: Джейсън Стейтъм като Декард Шоу, Дуейн Джонсън - Скалата, в ролята на Люк Хобс и Ванеса Кърби като Хати Шоу в кадър от "Бързи и яростни: Хобс и Шоу", по кината у нас от 2 август 2019 г.

 6. БГ плакат за "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" (2019)

  БГ плакат за "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" (2019)

  Героите на "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" (2019) на плакат: Дуейн Джонсън - Скалата, Джейсън Стейтъм, екранната му сестра Ванеса Кърби и Идрис Елба в злодейска роля.

 7. Най-влиятелните личности за 2019 г. на сп. "Тайм"

  Най-влиятелните личности за 2019 г. на сп. "Тайм"

  Сред 100-те най-влиятелните личности за 2019 г. на сп. "Тайм", удостоени със собствени корици, са попзвездата Тейлър Суифт, футболистът Мохамед Салах, кинозвездата Дуейн "Скалата" Джонсън, тв актрисата Сандра О (Killing Eve, "Анатомията на Грей"), лидерката на демократите в американския Конгрес Нанси Пелоси.

 8. Скалата като екшънгерой в "Небостъргачът"

  Скалата като екшънгерой в "Небостъргачът"

  13 юли 2018 г. - Дуейн Джонсън, популярен още като Скалата, пренася екшъна нависоко в премиерния "Небостъргач", описван като кръстоска между филми като "Ад под небето" и "Умирай трудно".

 9. "Небостъргачът" (2018) - БГ плакат

  "Небостъргачът" (2018) - БГ плакат

  "Небостъргачът" (2018) - БГ плакат с Дуейн Джонсън, по-известен като Скалата, по кината от 13 юли 2018 г.

 10. Плакатът за "Небостъргач" (2018) с Дуейн Джонсън

  Плакатът за "Небостъргач" (2018) с Дуейн Джонсън

  Плакатът за "Небостъргач" (2018) с Дуейн Джонсън - Скалата, по кината у нас от 13 юли 2018 г.

 11. Коледната елха на Скалата

  Коледната елха на Скалата

  Дуейн Джонсън - Скалата, позира за коледна снимка пред сп. "Ентъртейнмънт уикли" в броя, посветен на най-очакваните филми за 2018 г. Той е по кината и на коледните празници, в римейка на "Джуманджи".

 12. Дуейн Джонсън на плакат за Rampage (2018)

  Дуейн Джонсън на плакат за Rampage (2018)

  Дуейн Джонсън на плакат за Rampage (2018)

 13. "Джуманджи 2": Децата, техните аватари и Ник Джонас

  "Джуманджи 2": Децата, техните аватари и Ник Джонас

  В продължението на "Джуманджи" (1995) с подзаглавие "Добре дошли в джунглата" четиримата малки герои намират не настолна, а видеоигра - и се преобразяват в аватарите, които си избират. А те се играят от Дуейн "Скалата" Джонсън, Карен Гилън, Джак Блек и Кевин Харт. Участва и Ник Джонас (крайният вляво) от някогашната бойгрупа "Джонас брадърс".

 14. Скалата в ролята на Дейвид Хаселхоф

  Скалата в ролята на Дейвид Хаселхоф

  Дуейн Джонсън - Скалата, спасява девойка по бански като капитан Мич Бюканън в пълнометражния филм "Спасители на плажа", по кината от 2 юни 2017 г. В едноименния сериал през 90-те тази роля се играеше от Дейвид Хаселхоф.

 15. Спасители на плажа, версия 2017

  Спасители на плажа, версия 2017

  Дуейн Джонсън - Скалата, само по бански гащета, и Зак Ефрон (вдясно) демонстрират мускули в "Спасители на плажа", по кината у нас от 2 юни 2017 г.

 16. Скалата и Зак Ефрон в "Спасители на плажа" (2017)

  Скалата и Зак Ефрон в "Спасители на плажа" (2017)

  Дуейн Джонсън - Скалата, и Зак Ефрон (вдясно) в кадър от "Спасители на плажа", по кината у нас от 2 юни 2017 г.

 17. Старият и новият Мич Бюканън

  Старият и новият Мич Бюканън

  Дуейн Джонсън - Скалата (вляво), който играе капитан Мич Бюканън сега, и Дейвид Хаселхоф, известен с тази роля от тв сериала, на свитжвното премиера на пълнометражния филм "Спасители на плажа" в Маями, 13 май 2017 г.

 18. Скалата на плакат за "Спасители на плажа" (2017)

  Скалата на плакат за "Спасители на плажа" (2017)

  Зак Ефрон и останалите спасители на плажа начело с Дуейн Джонсън - Скалата, на плакат за "Спасители на плажа" (2017), по кината у нас от 2 юни.

 19. Джейсън Стейтъм и Дуейн Джонсън в "Бързи и яростни 8"

  Джейсън Стейтъм и Дуейн Джонсън в "Бързи и яростни 8"

  Джейсън Стейтъм (вляво) и Дуейн Джонсън - Скалата, като затворници в "Бързи и яростни 8" (2017). Героите им Декър Шоу и Люк Хобс, които имаха схватка и в предишния филм от поредицата, трябва да се появят и в самостоятелен филм, "Хобс и Шоу", преди деветата част от суперуспешната поредица.

 20. Скалата като затворник в "Бързи и яростни 8"

  Скалата като затворник в "Бързи и яростни 8"

  Дуейн "Скалата" Джонсън се завръща като Люк Хобс в "Бързи и яростни 8", по кината от 15 април 2017 г. Работата му по филма беше съпътствана от слухове за конфликт на снимачната площадка с главното действащо лице в поредицата Вин Дизел.

 21. Първи кадър от новия "Джуманджи"

  Първи кадър от новия "Джуманджи"

  От ляво на дясно: Кевин Харт, Дуейн Джонсън - Скалата, Карън Гилън ("Пазители на Галактиката", сериала "Доктор Ху") и Джак Блек в римейка на "Джуманджи", озаглавен "Добре дошли в джунглата".

 22. Скалата в роля на Дейвид Хаселхоф

  Скалата в роля на Дейвид Хаселхоф

  Дуейн Джонсън - Скалата, на БГ плакат като капитан Мич Бюканън в "Спасители на плажа" (2017), ролята на Дейвид Хаселхоф от едноименния сериал.

 23. "Бързи и яростни 8" - БГ плакат

  "Бързи и яростни 8" - БГ плакат

  От ляво на дясно: Чарлийз Терон до Вин Дизел, Мишел Уилямс, Дуейн Джонсън, Тайриз Гибсън, Лудакрис и Джейсън Стейтъм на БГ плакат за "Бързи и яростни 8", по кината у нас от 14 април 2017 г.

 24. Скалата репетира за "Оскарите"

  Скалата репетира за "Оскарите"

  Дуейн Джонсън - Скалата, който е сред звездите, ангажирани в церемонията, на генералната репетиция ден преди 89-ите награди "Оскар" в холивудския "Долби тиътър", предавани у нас пряко по Би Ти Ви синема.

 25. Първи плакат за "Бързи и яростни 8"

  Първи плакат за "Бързи и яростни 8"

  Вин Дизел, на преден план, и Дуейн Джонсън - Скалата, на първи плакат за "Бързи и яростни 8" с оригинално заглавие Fate of the Furious (Съдбата на яростните), по кината през 2017 г.

 26. Зак Ефрон и Скалата сред новите "Спасители на плажа"

  Зак Ефрон и Скалата сред новите "Спасители на плажа"

  Новите "Спасители на плажа", по кината в края на май 2017, от ляво на дясно: Джон Бас (Рони), Александра Дадарио (Съмър), Зак Ефрон като новобранеца в екипа Мат Броуди, Дуейн "Скалата" Джонсън в ролята на капитан Мич Бюканън, играна навремето от Дейвид Хаселхоф, Кели Рорбах, която се превъплъщава в героинята на Памела Андерсън - Си Джей Паркър, и Илфенеш Хадера (Стефани Холдън).

 27. Скалата като хавайския полубог Мауи

  Скалата като хавайския полубог Мауи

  Героят, който Дуейн Джонсън озвучава в "Смелата Ваяна", е полубогът Мауи, чаровен и забавен, който си служи с вълшебна въдица като с магическа пръчка, за да се преобразява във всякакви животни. Анимацията на "Дисни" е по кината от 23 ноември 2016 г.

 28. Най-сексапилният мъж на 2016 г.: Дуейн Джонсън - Скалата

  Най-сексапилният мъж на 2016 г.: Дуейн Джонсън - Скалата

  Най-сексапилният мъж тази година: Дуейн Джонсън - Скалата на корицата на сп. "Пийпъл", ноември 2016.

 29. Скалата а ла Индиана Джоунс

  Скалата а ла Индиана Джоунс

  Дуейн Джонсън - Скалата, а ла Индиана Джоунс на първи кадър като д-р Брейвстоун в римейка на приключенския филм с Робин Уилямс "Джуманджи" (1995), режисиран от Джейк Каздън и очакван през 2017 г.

 30. "Бързи и яростни 8" на снимачната площадка

  "Бързи и яростни 8" на снимачната площадка

  Вин Дизел позира с колегите си от осмия "Бързи и яростни", чиято премиера е през април 2017. Освен него, се завръщат Дуейн "Скалата" Джонсън, Лудакрис, Мишел Родригес, Тайриз Гибсън, Елса Патаки, Натали Емануел, Джейсън Стейтъм и Кърт Ръсел, към които се присъединяват (в злодейски роли?) Чарлийз Терон, Скот Ийстуд и норвежецът Кристофър Хивю от "Игра на тронове". Режисьор за първи път в поредицата е Ф. Гари Грей (Straight Outta Compton)

 31. Отмъстители на плажа

  Отмъстители на плажа

  28 април 2016 г. - Ние сме Отмъстители на плажа, минус суперсилите, пошегува се Дуейн "Скалата" Джонсън в текста към тази снимка от "Спасители на плажа", на която той и Зак Ефрон тичат полуголи по пясъка заедно с останалите си колеги.

 32. Скалата в костюма на Супермен

  Скалата в костюма на Супермен

  Скалата в костюма на Супермен очаква на сцената своя ководещ Кевин Харт, който се дегизира като Батман. Тандемът от екшън комедията "Агент и 1/2" бяха водещи на юбилейните 25-и филмови награди на MTV, раздадени на 9 април 2016 г.

 33. Скалата като водещ на филмовите MTV награди

  Скалата като водещ на филмовите MTV награди

  Дуейн Джонсън - Скалата, като водещ на филмовите MTV награди, където изпълни скеч в чест на лауреата за най-добро актьорско изпълнение в "Завръщането" Леонардо ДиКаприо, който не присъства на церемонията в "Уорнър брос. студиос" на 9 април 2016 г.

 34. Скалата и Кевин Харт като водещи на филмовите MTV награди

  Скалата и Кевин Харт като водещи на филмовите MTV награди

  Дуейн Джонсън - Скалата, и Кевин Харт, които си партнират в екшън комедията "Агент и 1/2", като водещи на филмовите MTV награди, раздадени на 9 април 2016 г. в "Уорнър брос. студиос" и излъчени ден по-късно.

 35. Новите "Спасители на плажа"

  Новите "Спасители на плажа"

  31 март 2016 г. - Дуейн "Скалата" Джонсън сподели в социалните мрежи първия кадър с новите "Спасители на плажа" - очакван по кината на 19 май 2017 г. Трудим се здраво, забавляваме се яко, пише той към снимката с 6-членния отряд.

 36. Скалата като спасител на плажа

  Скалата като спасител на плажа

  1 март 2016 г. - Започнаха снимките за пълнометражния римейк на сериала "Спасители на плажа", където в ролята на Дейвид Хаселхоф като капитан Мич Бюканън е ангажиран Дуейн "Скалата" Джонсън. Премиерата е предвидена за 19 май 2017 г.

 37. Скалата - баща на годината

  Скалата - баща на годината

  Дуейн "Скалата" Джонсън показа новородената си дъщеричка Жасмин в навечерието на Коледа 2015, като към снимката в "Инстаграм" написа дълъг коментар, в който поясни: "Присъствах на раждането, помагах й да диша, преживях всяка контракция, всяка секунда от болката, а накрая прерязах пъпната връв и изтрих сълзите. Невероятно."

 38. Скалата и Кевин Харт като комедиен тандем

  Скалата и Кевин Харт като комедиен тандем

  Дуейн Джонсън - Скалата, и Кевин Харт като комедиен тандем в "Агент и 1/2", българското заглавие на екшън комедията Central Intelligence, по кината у нас през юни 2016.

 39. Дуейн Джонсън и Кевин Харт на плакат за Central Intelligence

  Дуейн Джонсън и Кевин Харт на плакат за Central Intelligence

  Дуейн "Скалата" Джонсън като агент на ЦРУ и Кевин Харт в ролята на негов съученик на плакат за екшън комедията Central Intelligence (2016). Сюжетът: След като среща стар приятел във "Фейсбук", счетоводител с мек характер е въвлечен в света на международния шпионаж...

 40. Скалата се похвали, че чака дъщеричка

  Скалата се похвали, че чака дъщеричка

  11 ноември 2015 г. - Дуейн Джонсън и дългогодишната му приятелка Лорън Хашиян се похвалиха в "Инстаграм", че първото им дете ще е момиче. Отгледан съм и живея с изумителни, силни жени, а Вселената показа, че имаме нужда от още една, написа към този кадър актьорът, който има 14-годишна дъщеря и от брака си с Дани Гарсия.

 41. Скалата - кучешки спасител

  Скалата - кучешки спасител

  7 септември 2015 г. - Дуейн "Скалата" Джонсън се похвали с два нови домашни любимеца - братчета булдози, кръстени Хобс (като героя му в "Бързи и яростни") и Брут, който замалко не се удавил в басейна. Актьорът обаче мигновено скочил и го измъкнал от водата, а питомецът бил щастлив, че не се наложило да му правят дишане уста в уста. Пострадал само мобилният телефон, който стопанинът забравил да извади от джоба си.

 42. Скалата с четириног почитател

  Скалата с четириног почитател

  "Чарът ми действа и на животните. А може би той просто надушва дюнера, който току-що изядох", пише Дуейн Джонсън - Скалата, към тази своя снимка с куче, пусната в "Инстаграм" в началото на септември 2015.

 43. Дуейн Джонсън на плакат за "Сан Андреас"

  Дуейн Джонсън на плакат за "Сан Андреас"

  Дуейн Джонсън като пилот на хеликоптер - плакат за "Сан Андреас", по кината у нас от 29 май 2015 г.

 44. "Бързи и яростни-5: Удар в Рио" (2011)

  "Бързи и яростни-5: Удар в Рио" (2011)

  Дуейн Джонсън - Скалата, в ролята на агент Люк Хобс, преследва героя на Вин Дизел в "Бързи и яростни-5: Удар в Рио" (2011), смятан за най-добрия филм в поредицата. "Бързи и яростни-7" е по кината у нас пред април.

 45. Скалата в новото шоу Lip Sync Battle

  Скалата в новото шоу Lip Sync Battle

  Дуейн Джонсън - Скалата, "пее" дискохита на "Би Джийс" Staying Alive в премиерния епизод на Lip Sync Battle по "Спайк тв", 2 април 2015 г., което го изправи срещу създателя на новото шоу Джими Фалън. Водещ е Ел Ел Куул Джей. Сред следващите участници са Ан Хатауей, Джон Леджънд, Джъстин Бийбър, Ана Кендрик, Дженифър Лопес, Комън, Терънс Хауърд, Майк Тайсън, Куин Латифа и Иги Азалия.

 46. Скалата в схватка с Джейсън Стейтъм

  Скалата в схватка с Джейсън Стейтъм

  Дуейн "Скалата" Джонсън в схватка с Джейсън Стейтъм в "Бързи и яростни-7", по кината от 3 април 2015 г.

 47. Скалата в "Бързи и яростни-7"

  Скалата в "Бързи и яростни-7"

  Дуейн Джонсън - Скалата, в "Бързи и яростни-7", неговия трети филм в ролята на Люк Хобс, по кината от 3 април 2015 г.

 48. Дуейн "Скалата" Джонсън в "Бързи и яростни-7"

  Дуейн "Скалата" Джонсън в "Бързи и яростни-7"

  Дуейн "Скалата" Джонсън в "Бързи и яростни-7", по кината у нас от 3 април 2015 г.

 49. Скалата като пилот в "Сан Андреас"

  Скалата като пилот в "Сан Андреас"

  Бедствието е неизбежно! Къде ще бъдеш, когато то настъпи? Как ще се спасиш? Дуейн Джонсън - Скалата, е звездата в апокалиптичен екшън "Сан Андреас", по кината на 3D от 29 май 2015 г.

 50. Скалата с майка си Ата и дъщеря си Симон

  Скалата с майка си Ата и дъщеря си Симон

  Дуейн Джонсън-Скалата с майка си Ата Джонсън и дъщеря си от своя първи и единствен брак - Симона Александра Джонсън, която навършва 13 през август, на премиерата на "Херкулес" в Лос Анджелис, 23 юли 2014 г.

 51. Скалата с половинките си - на екрана и в живота

  Скалата с половинките си - на екрана и в живота

  Дуейн Джонсън-Скалата на премиерата на "Херкулес" в Лос Анджелис, 23 юли 2014 г., където позира с половинките си на екрана и в живота. Руският топмодел Ирина Шейк, която иначе е гадже на футболиста Кристиано Роналдо, му партнира във филма като съпругата на главния герой, Мегара, а иначе актьорът живее с 29-годишната Лорън Хашиян (вдясно).

 52. Скалата с половинката си

  Скалата с половинката си

  Дуейн Джонсън-Скалата на премиерата на "Херкулес" в Лос Анджелис, 23 юли 2014 г., придружаван от половинката си, 29-годишната Лорън Хашиян. От своя първи и единствен засега брак, със студентската си любов Дани Гарсия Джонсън, продължил 10 години, до 2007-а, той има една дъщеря.

 53. Скалата с режисьора на "Херкулес" Брет Ратнър

  Скалата с режисьора на "Херкулес" Брет Ратнър

  Дуейн Джонсън-Скалата на снимачната площадка на "Херкулес" с режисьора Брет Ратнър.

 54. Скалата като Херкулес в цял ръст

  Скалата като Херкулес в цял ръст

  Скалата като Херкулес в цял ръст - още един кадър от филма по изданието на "Радикал комикс" с автор Стив Мур, по кината от 25 юли 2014 г. Зрелищният екшън е нестандартна интерпретация на класическия древногръцки мит за Херкулес.

 55. Скалата на БГ плакат за "Херкулес"

  Скалата на БГ плакат за "Херкулес"

  Скалата и Ирина Шейк на БГ плакат за "Херкулес", по кината от 25 юли 2014 г.

 56. Скалата някога и днес

  Скалата някога и днес

  Броени дни преди премиерата на новия му филм "Херкулес" Дуейн Джонсън - Скалата, пусна в социалните мрежи своя снимка от 90-те (вляво), когато още нямал пукнат грош и ходел с чантичка на кръста, приличайки по външност на "лесбийка с напомпани мускули". Вдясно: актьорът днес, на 42, представя новия си филм "Херкулес" в Австралия през юни 2014, месец преди премиерата на 25 юли.

 57. Скалата в профил

  Скалата в профил

  Дуейн Джонсън - Скалата, на предпремиерната прожекция на "Херкулес" в Сидни, Австралия, 19 юни 2014 г. "Една епична история за война, отмъщение и героизъм. И роля, която чувствам, че съм роден да изиграя... Дано е така, защото вече заснех филма", пошегува се той във видеообръщение по повод пускането на билетите в предварителна продажба преди излизането на "Херкулес" в кината от 25 юли.

 58. Херкулес и неговият антураж

  Херкулес и неговият антураж

  От ляво на дясно: Ингрид Бердал като Аталанта, Дуейн Джонсън-Скалата в ролята на Херкулес, Рийс Ричи като неговия племенник и близък приятел Йолай, Руфъс Сюъл - Автолик, в кадър от "Херкулес", по кината у нас от 25 юли 2014 г. Във филма участват още топмоделите Ирина Шейк, която играе благоверната съпруга на героя, Мегара, и "ангелът" на "Викторияс сикрет" Барбара Палвин, която се превъплъщава в образа на Антимаха.

 59. Херкулес, наметнал лъвска кожа

  Херкулес, наметнал лъвска кожа

  Херкулес (Дуейн Джонсън-Скалата), наметнат с кожата на Немейския лъв - един от 12-те му подвига от древногръцката митология. "В течение на осем месеца тренирах и работих по-усърдно от когато и да било за тази роля. Живях сам и се изолирах напълно (като 118-килограмов монах) за половин година, докато снимах. Целта беше напълно да се превъплътя в този образ. Да изчезна в ролята", споделя актьорът.

 60. Скалата като герой от древногръцката митология

  Скалата като герой от древногръцката митология

  След като е заставен от боговете да се справи с 12 подвига, Херкулес печели огромна слава и признание, а владетелят на Тракия го наема заедно с войската му от верни бойци, за да ги изправи срещу магьосник с армия от кентаври. Това е сюжетът на "Херкулес: Тракийските войни" - вторият филм за 2014 г. с героя полубог от древногръцката митология, в чиято роля този път е Дуейн Джонсън-Скалата.

 61. Скалата на плакат за "Херкулес: Тракийските войни"

  Скалата на плакат за "Херкулес: Тракийските войни"

  Дуейн Джонсън-Скалата на плакат за "Херкулес: Тракийските войни", по кината у нас от 25 юли 2014 г. "Херкулес винаги е бил мой герой, още откакто бях дете - коментира актьорът. - Когато започнах да се занимавам с кино, си мислех: "Господи, ще е страхотно, ако един ден мога да изиграя това."

 62. Скалата като Херкулес

  Скалата като Херкулес

  Скалата като Херкулес в кадър от "Херкулес: Тракийските войни", по кината у нас от 27 юли 2014 г.

 63. Скалата в "Херкулес: Тракийските войни"

  Скалата в "Херкулес: Тракийските войни"

  Дуейн Джонсън-Скалата сподели поредната си снимка от "Херкулес: Тракийските войни", по кината през юли 2014, и обеща тийзър още преди края на март.

 64. Скалата с мустачки от мляко

  Скалата с мустачки от мляко

  Скалата с мустачки от мляко в реклама от серията Got milk? На кадъра той спасява котарак, който се е покатерил на дърво, под мотото: "Набавяйте си протеин, за да спасите света"

 65. Скалата номер 25 сред най-могъщите

  Скалата номер 25 сред най-могъщите

  "През 1995-а имах седем долара. Година по-късно участвах в борби по битаците за 40 кинта на вечер... Сега съм 25-и в Топ 100 на "Форбс" с най-могъщите", коментира Скалата за класирането си в Топ 100 на знаменитостите според списанието през юни 2013 г.

 66. Скалата отново с дълга коса

  Скалата отново с дълга коса

  След "Кралят на скорпионите" (по Нова тв тази събота, 29 юни 2013 г.) Дуейн Джонсън отново ще развява къдрици на екрана, този път като Херкулес. По подготовката му за ролята три часа на ден се трудят награждавани с "Оскар" гримьори и фризьори

 67. Скалата тренира за Херкулес

  Скалата тренира за Херкулес

  Дуейн Джонсън-Скалата пусна в "Туитър" кадър от фитнес тренировка, докато снима "Херкулес: Тракийските войни" на реж. Брет Ратнър, и факсимиле на хранителния си режим, който включва седем хранения дневно, с месо, яйца, ориз и зеленчуци

 68. Скалата с мацка под ръка

  Скалата с мацка под ръка

  Дуейн Джонсън-Скалата с израелската моделка Бар Пали в "Кръв и пот" (2013), където теглото му достига близо 130 кг, при 1,90 м ръст. Въпреки ролята на културист там, през лято 2013 той вае допълнително мускули заради превъплъщението си в Херкулес.

 69. Скалата в първата си голяма роля

  Скалата в първата си голяма роля

  Дуейн Джонсън в първата си главна роля - заедно с Кели Ху в "Кралят на скорпионите" (2002), като непобедим воин и безмилостен убиец, който се изправя срещу цяла империя, за да се превърне в легенда и да обедини една нация.

 70. Скалата - актьор и кечист

  Скалата - актьор и кечист

  Когато излиза "Мумията се завръща" (2001 г.), Скалата е сред звездите на WWE и се изявява повече на ринга. Това се променя, когато героят му - Кралят на скорпионите, получава самостоятелен филм.

 71. Скалата в "Мумията се завръща"

  Скалата в "Мумията се завръща"

  Дуейн Джонсън-Скалата като Краля на скорпионите в "Мумията се завръща" (2001). На следващата година героят му получава и самостоятелен филм, с който започва холивудската кариера на кеч звездата

 72. Скалата и неговите бицепси

  Скалата и неговите бицепси

  Дуейн Джонсън - Скалата, като агент Люк Хобс, в "Бързи и яростни-6", който надмина с над 55% приходите на следващата най-касова премиера у нас за първите пет месеца на 2013 г., отново с негово участие - "G.I. Joe: Ответен удар"

 73. Скалата, Вин Дизел и Пол Уокър

  Скалата, Вин Дизел и Пол Уокър

  Дуейн Джонсън - Скалата, наема Вин Дизел и Пол Уокър в "Бързи и яростни-6". С приходи от 440 892 лв. и 53 718 зрители само за първите три дни, 24-26 май 2013 г., се превърна в най-касовата 2D премиера у нас за всички времена.

 74. Скалата и Джина Карано в "Бързи и яростни-6"

  Скалата и Джина Карано в "Бързи и яростни-6"

  Кечистът Дуейн Джонсън-Скалата и "новобранката" в "Бързи и яростни-6" - звездата на ММА боевете Джина Карано, в ролите на агент Люк Хобс и партньорката му Райли. През лято 2014 на него му предстои още един филм от поредицата - Fast Seven

 75. Скалата и Лудакрис на фона на Тауър Бридж в Лондон

  Скалата и Лудакрис на фона на Тауър Бридж в Лондон

  Често изпълнителите, които зад Океана наричат артисти, не играят само в собствените си видеоклипове, а правят паралелна кариера в киното - което се отнася особено за рапърите като Лудакрис. Той партнира на Скалата в "Бързи и яростни-6" (2013), като участва и в предишни два филма от поредицата, а също така в бъдещия номер 7.

 76. Новият Супермен е Скалата

  Новият Супермен е Скалата

  Дуейн Джонсън-Скалата влезе в болница заради херния, получена на кеч ринга по-рано през април 2013, но ако съдим по снимката, която публикува в микроблога си след операцията (вляво) - с тениска на Супермен, - всичко е минало добре.

 77. Скалата и Брус Уилис без вратовръзки

  Скалата и Брус Уилис без вратовръзки

  Скалата и Брус Уилис позират заедно на червения килим за премиерата на "G.I.Joe-2: Ответен удар" в Лос Анджелис, 28 март 2013 г.

 78. Скалата в едър план

  Скалата в едър план

  Дуейн Джонсън-Скалата на австралийската премиера на "G.I.Joe-2: Ответен удар", 14 март 2013 г., по кината у нас от 29 март. Шампионът по кеч участва в още два филма с премиери тази пролет - "Кръв и пот" (от 3 май) и "Бързи и яростни-6" (от 24 май).

 79. Скалата на премиера в Сеул

  Скалата на премиера в Сеул

  Дуейн Джонсън - Скалата, с пояса си на шампион по кеч от Световната федерация WWE, на южнокорейската премиера на "G.I.Joe-2: Ответен удар" в Сидни, 11 март 2013 г. У нас филмът излиза по кината от 29 март

 80. Премиерата на "G.I.Joe-2: Ответен удар" в Лондон

  Премиерата на "G.I.Joe-2: Ответен удар" в Лондон

  Дуейн Джонсън-Скалата и Чанинг Тейтъм сред колегите си от "G.I.Joe-2: Ответен удар" на премиерата в Лондон, 18 март 2013 г. У нас филмът излиза по кината от 29 март

 81. Скалата под лондонския дъжд

  Скалата под лондонския дъжд

  Скалата с чадър под лондонския дъжд на британската премиера на "G.I.Joe-2: Ответен удар", 18 март 2013 г. У нас филмът излиза по кината от 29 март

 82. Скалата като екшън герой от G.I.Joe-2

  Скалата като екшън герой от G.I.Joe-2

  Скалата като Роудблок и Рей Парк (Дарт Моул от "Междузвездни войни - Епизод 1: Невидима заплаха") в ролята на Змийски очи в "G.I.Joe-2: Ответен удар", по кината у нас от 29 март 2013 г.

 83. "G.I.Joe-2: Ответен удар": Скалата и Рей Парк

  "G.I.Joe-2: Ответен удар": Скалата и Рей Парк

  Скалата като Роудблок и Рей Парк (Дарт Моул от "Междузвездни войни - Епизод 1: Невидима заплаха") в ролята на Змийски очи в "G.I.Joe-2: Ответен удар", по кината у нас от 29 март 2013 г.

 84. Рей Парк и Скалата в "G.I.Joe-2: Ответен удар"

  Рей Парк и Скалата в "G.I.Joe-2: Ответен удар"

  Рей Парк и Скалата в "G.I.Joe-2: Ответен удар", по кината у нас от 29 март 2013

 85. Скалата на втори план

  Скалата на втори план

  Дуейн Джонсън-Скалата във втория G.I.Joe - "Ответен удар", с Ди Джей Котрона и сексапилната Ейдриан Палики

 86. Чанинг Тейтъм със Скалата в G.I.Joe-2

  Чанинг Тейтъм със Скалата в G.I.Joe-2

  Чанинг Тейтъм с Дуейн Джонсън-Скалата в "G.I.Joe-2: Ответен удар", по кината у нас от 29 март 2013 г. Най-сексапилният мъж в света и екшън актьор номер 1 за 2012-а имат по няколко филма с премиери през новата година.

 87. Скалата се присъединява към G.I.Joe-2

  Скалата се присъединява към G.I.Joe-2

  Скалата е сред новите лица в "G.I.Joe-2: Ответен удар", по кината у нас от 29 март 2013 г.

 88. Скалата на премиера в Сидни

  Скалата на премиера в Сидни

  Дуейн Джонсън-Скалата пристига за премиерата на "G.I.Joe-2: Ответен удар" в Австралия, 14 март 2013 г. У нас филмът тръгва по кината от 29 март, а броени дни по-рано кечистът спечели поредния си приз за екшън актьор №1 - на детските награди Kids' Choice

 89. Скалата и Марк Уолбърг в "Кръв и пот"

  Скалата и Марк Уолбърг в "Кръв и пот"

  Дуейн Джонсън - Скалата, и Марк Уолбърг като културисти на плаката за "Кръв и пот" (Pain & Gain) на реж. Майкъл Бей, по кината в началото на май 2013

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност