Кан 2012: Брус Уилис на откриването

Брус Уилис

кинозвезда

Роден на 19 март 1955 г. в Западна Германия в семейството на германка и американски военнослужещ. Скоро след това се преселват в Ню Джърси, където започва да се изявява в училищния драмсъстав, за да преодолее заекването си. След като завършва, сменя няколко професии, но в крайна сметка се връща към актьорството, първо на сцената, а след това и на тв екрана, където най-големият му успех е в тандем със Сибил Шепърд в сериала "Съдружници по неволя" (Moonlighting), задържал се в ефир цели пет сезона през втората половина на 80-те. Там изявява комедийния си талант, но междувременно негов специалитет стават екшъните - най-вече с поредицата "Умирай трудно" и ролята на Джон Маклейн, в която ще го гледаме за пети път през 2013-а, 25 години след първия филм. Другата му специалност са фантастиките: "Дванайсет маймуни", "Петият елемент", "Армагедон" и премиерният от 5 октомври 2012 "Looper: Убиец във времето".

 1. Брус Уилис на премиерата на "Стъкления"

  Брус Уилис на премиерата на "Стъкления"

  Брус Уилис с емблематичната си гола глава, по която се прокрадват побелели коси, на премиерата на "Стъкления" в Лондон, 9 януари 2019 г. На 19 март една от най-големите екшън звезди на Холивуд навършва 64.

 2. Актьорите от "Стъкления" на британската премиера

  Актьорите от "Стъкления" на британската премиера

  9 януари 2019 г. - От ляво на дясно: режисьорът М.Найт Шамалан, Сара Поулсън в рокля "Прада", Брус Уилис, Самюъл Джаксън, Джеймс Макавой и Аня Тейлър-Джой на британската премиера на "Стъкления", по кината у нас от 18 януари.

 3. БГ плакат с героите на "Стъкления" (2019)

  БГ плакат с героите на "Стъкления" (2019)

  Брус Уилис, Самюъл Джаксън и Джеймс Макавой на БГ плаката за "Стъкления", по кината у нас от 18 януари 2019 г.

 4. "Умирай трудно" в юбилейно и коледно издание

  "Умирай трудно" в юбилейно и коледно издание

  В края на 2018-а, когато се навършиха 30 години от премиерата на първия "Умирай трудно" с Брус Уилис, излезе и специално коледно издание на Blu-ray и Digital, а всички пет филма, заснети до 2013 г., бяха издадени във формат 4K Digital.

 5. Брус Уилис и режисьорът М. Найт Шамалан

  Брус Уилис и режисьорът М. Найт Шамалан

  След "Неуязвимият" / Unbreakable от 2000 г. Брус Уилис (вляво) отново работи с режисьора М. Найт Шамалан, чийто нов филм "Стъкления", със Самюъл Джаксън в заглавната роля, е продължение и на "На парчета" / Split с Джеймс Макавой от 2016 г.

 6. "Стъкления" (2019) - БГ плакат

  "Стъкления" (2019) - БГ плакат

  "Стъкления" / Glass (на М. Найт Шамалан е продължение едновременно на "Неуязвимият" / Unbreakable от 2000 г. със Самюъл Джаксън и Брус Уилис (крайният вдясно) и "На парчета" / Split от 2017 г. с Джеймс Макавой (в средата). Тримата се завръщат в ролите си, а премиерата е насрочена за началото на 2019 г. В главната женска роля е Сара Полсън като психиатърка, която лекува хора, смятащи се за супергерои.

 7. Брус Уилис и куче в "Имало едно време в Ел Ей"

  Брус Уилис и куче в "Имало едно време в Ел Ей"

  16 юни 2017 г. - В премиерния си третокласен екшън "Имало едно време в Ел Ей" / Once Upon A Time In Venice Брус Уилис е частен детектив от Лос Анджелис, който е принуден да работи за лошите, за да спаси своя домашен любимец Бъди, отвлечен от банда гангстери...

 8. Брус Уилис в нов екшън

  Брус Уилис в нов екшън

  1 юли 2016 г. - В САЩ по кината и онлайн излезе екшънът "Мародери" / Marauders с Брус Уилис (вдясно) в ролята на банкер, заподозрян в обира на собствената си банка. Кристофър Мелони (в средата), Дейв Батиста, Ейдриън Грение играят агенти на ФБР, разследващи случая, който се оказва много по-мащабен заговор...

 9. Ето как жената на Брус Уилис му честити 60-ия рожден ден в "Инстаграм"

  Ето как жената на Брус Уилис му честити 60-ия рожден ден в "Инстаграм"

  Ето как Ема Хеминг честити в "Инстаграм" 60-ия рожден ден на съпруга си Брус Уилис, 19 март 2015 г.

 10. Брус Уилис на плаката за "Смъртоносен порок"

  Брус Уилис на плаката за "Смъртоносен порок"

  Брус Уилис, Амбър Чилдърс и Томас Джейн на плаката за фантастичния екшън "Смъртоносен порок" (Vice), по кината у нас през януари 2015.

 11. Катрин Зита-Джоунс, Брус Уилис и едно порше

  Катрин Зита-Джоунс, Брус Уилис и едно порше

  Франк (Брус Уилис) и облечената в черно от главата до петите Катя (Катрин Зита-Джоунс) излизат от порше в кадър от "БСП-2: Бесни страшни пенсии"

 12. Брус Уилис и Катрин Зита-Джоунс в "БСП-2: Бесни страшни пенсии"

  Брус Уилис и Катрин Зита-Джоунс в "БСП-2: Бесни страшни пенсии"

  Брус Уилис и Катрин Зита-Джоунс, в ролята на рускиня, вдигат наздравица в "БСП-2: Бесни страшни пенсии" (2013)

 13. Брус Уилис с белезници в "БСП: Бесни страшни пенсии-2"

  Брус Уилис с белезници в "БСП: Бесни страшни пенсии-2"

  Брус Уилис с белезници и Нийл Макдона (вляво) в "БСП: Бесни страшни пенсии-2", по кината у нас през август 2013

 14. Брус Уилис в "БСП: Бесни страшни пенсии-2"

  Брус Уилис в "БСП: Бесни страшни пенсии-2"

  Гола глава, черно кожено яке, пистолет - Брус Уилис в "БСП: Бесни страшни пенсии-2" (2013). Когато игра в сериала "Съдружници по неволя" и първите "Умирай трудно" един от любимите холивудски актьори все още имаше коса, но на прага на 60-те, които навършва на 19 март 2015 г., е превърнал голата глава в своя емблематична прическа.

 15. Стари и нови лица в "БСП - Бесни страшни пенсии 2"

  Стари и нови лица в "БСП - Бесни страшни пенсии 2"

  От ляво на дясно: Антъни Хопкинс, Катрин Зита-Джоунс, Мери-Луиз Паркър, Брус Уилис, Джон Малкович, Хелън Мирън и И Бьонг Хон са звездите в комедията "БСП - Бесни страшни пенсии 2", по кината у нас от 26 юли 2013 г.

 16. Брус Уилис, с 20 години разлика

  Брус Уилис, с 20 години разлика

  На младини Брус Уилис, все още с коса, играе в романтичната комедия "Среща с непозната" (1987) на реж. Блейк Едуардс, а 20 години по-късно - в екшъна "Умирай трудно 4.0". Гледайте ги по bTV Cinema на 11 юли 2013 г., съответно от 16 и 21 ч.

 17. Брус Уилис и дамата в червено

  Брус Уилис и дамата в червено

  Брус Уилис и съпругата му Ема Хеминг, в червена рокля, на ВИП парти в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк по повод предпремиерната прожекция на новия филм с Брад Пит "Z-та Световна война", 22 май 2013 г.

 18. Брад Пит и Брус Уилис

  Брад Пит и Брус Уилис

  Брус Уилис (вляво) поздравява изпълнителя на главната роля и продуцент на "Z-та Световна война" Брад Пит на ВИП парти в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк след специалната фен прожекция на филма, режисиран от Марк Фостър, 22 май 2013 г.

 19. Скалата и Брус Уилис без вратовръзки

  Скалата и Брус Уилис без вратовръзки

  Скалата и Брус Уилис позират заедно на червения килим за премиерата на "G.I.Joe-2: Ответен удар" в Лос Анджелис, 28 март 2013 г.

 20. Брус Уилис в "G.I.Joe-2: Ответен удар"

  Брус Уилис в "G.I.Joe-2: Ответен удар"

  Брус Уилис в "G.I.Joe-2: Ответен удар", по кината от 29 март 2013 г.

 21. Умирай трудно: Денят настъпи (2013)

  Умирай трудно: Денят настъпи (2013)

  Брус Уилис на плаката за "Умирай трудно 5: Денят настъпи", по кината от 15 февруари 2013

 22. Брус Уилис в "Умирай трудно 5"

  Брус Уилис в "Умирай трудно 5"

  Брус Уилис в "Умирай трудно 5: Денят настъпи" (A Good Day to Die Hard), по кината от 15 февруари 2013

 23. Брус Уилис и Мишел Пфайфър в леглото

  Брус Уилис и Мишел Пфайфър в леглото

  Брус Уилис и Мишел Пфайфър в романтичната комедия "Разделени заедно" (1999)

 24. Брус Уилис в "Умирай трудно 4.0"

  Брус Уилис в "Умирай трудно 4.0"

  Тук Джон Mакклейн (Брус Уилис) има проблеми с дъщеря си и трябва да отведе млад хакер (Джъстин Лонг) за разпит в бюрото на ФБР, но се натъква на подготвяна атака срещу инфраструктурата на САЩ... Тв премиера по bTV Cinema в събота, 27 октомври 2012, 21 ч.

 25. Брус Уилис преди и сега

  Брус Уилис преди и сега

  Брус Уилис като по-млад и на премиерата на "Looper: Убиец във времето", септември 2012. Гледайте го и на малкия екран: в "Умирай трудно" (1988) по bTV Cinema на 6 октомври 2012 г. в 21 ч., а в неделя от 20 - и по Нова тв в "БСП: Бесни страшни пенсии"

 26. Брус Уилис в "Непобедимите 2"

  Брус Уилис в "Непобедимите 2"

  Брус Уилис на плаката си за "Непобедимите 2" (2012), в който Силвестър Сталоун събра на снимачната площадка в България най-големите холивудски звезди от екшън филмите на близкото и малко по-далечно минало

 27. Приличат ли си?

  Приличат ли си?

  Джоузеф Гордън-Левит и Брус Уилис на кинофестивала в Торонто, септември 2012, с новия си филм "Looper: Убиец във времето", където играят един и същ герой с 30 години разлика във възрастта. Определян като "най-добрия екшън тази година" - и вече в кината

 28. Брус Уилис на премиерата на "Умирай трудно-4"

  Брус Уилис на премиерата на "Умирай трудно-4"

  Брус Уилис на премиерата на "Умирай трудно-4", юни 2007, с Джъстин Лонг и Маги Кю. Петият филм, който се чака на 24 май 2013 г., е ситуиран в Русия, където Джон Маклейн отива да спасява сина си (Джей Кортни) и отново се натъква на терористичен заговор...

 29. Брус Уилис като Джон Маклейн

  Брус Уилис като Джон Маклейн

  Брус Уилис като Джон Маклейн в "Умирай трудно 3" (1995). Екшън поредицата започва през 1988 г., а четвърт век по-късно се очаква и петият филм - A Good Day to Die Hard. През октомври 2012 Би Ти Ви синема завърта сериите всяка събота от 21 ч.

 30. Тримата големи: Слай, Брус и Арни

  Тримата големи: Слай, Брус и Арни

  Силвестър Сталоун, Брус Уилис и Арнолд Шварценегер стават съдружници в началото на 90-те с веригата ресторанти "Планет Холивуд", а 20 години по-късно се снимат заедно в "Непобедимите"

 31. Брус Уилис с Деми и момичетата

  Брус Уилис с Деми и момичетата

  Брус Уилис и Деми Мур имат 13-годишен брак и се разделят като приятели през 2000 г. Тук двойката позира година след развода, на премиерата на филма му "Бандити", с трите си дъщери: Румър (родена 1988 г.), Скаут ла Ру (р. 1991-ва) и Талула Бел (р. 1994-та)

 32. Брус Уилис като съпруг и баща

  Брус Уилис като съпруг и баща

  Брус Уилис на премиерата на филма "БСП - бесни страшни пенсии", 11 октомври 2010 г., с Румър (вдясно) - една от трите му дъщери от брака с Деми Мур, и втората си жена Ема Хеминг, която през 2012-а му роди също дъщеря, кръстена Мейбъл Рей

 33. Брус Уилис с майтапчийска награда

  Брус Уилис с майтапчийска награда

  Брус Уилис, дегизиран като жена, за да приеме ежегодната награда Hasty Pudding от студентското театрално общество в Харвард. През 2002 г. те го обявиха за мъж на годината, а жена на годината стана Сара Джесика Паркър

 34. Брус Уилис и Хейли Джоел Озмънт в "Шесто чувство"

  Брус Уилис и Хейли Джоел Озмънт в "Шесто чувство"

  Брус Уилис и Хейли Джоел Озмънт в "Шесто чувство" (1999) на реж. М.Найт Шаямалан

 35. Брус Уилис гостува в "Приятели" (2000)

  Брус Уилис гостува в "Приятели" (2000)

  Брус Уилис с Дейвид Шуимър (Рос) в епизод от шестия сезон на "Приятели", 2000 г. Ролята като потенциален тъст на Рос му носи "Еми" за гост-звезда в сериал, а той е печелил наградата и през 1987 г. за ролята си в сериала "Съдружници по неволя"

 36. Брус Уилис в "Неуязвимият" (2000)

  Брус Уилис в "Неуязвимият" (2000)

  Брус Уилис със Самюъл Джаксън в "Неуязвимият" (2000) на М.Найт Шиамалан

 37. Брус Уилис в "Армагедон" (1998)

  Брус Уилис в "Армагедон" (1998)

  Брус Уилис като ръководител на екип сондьори от нефтена платформа в "Армагедон", 1998 г. с Бен Афлек и Оуен Уилсън (вдясно) и покойния вече Майкъл Кларк Дънкан

 38. Брус Уилис и Би Би Кинг на концерт

  Брус Уилис и Би Би Кинг на концерт

  Брус Уилис с доайена на блус китарата Би Би Кинг на концерт в памет на Рей Чарлз в Лос Анджелис, 8 октомври 2004 г.

 39. Брус Уилис като певец

  Брус Уилис като певец

  Брус Уилис на концерт в нощния клуб "Студио 54" в Лас Вегас - финал на турнето с групата му The Accelerators, 1 февруари 2002 г. Говори се, че заради паралелната си музикална кариера звездата дори отхвърлил роля в "Бандата на Оушън"

 40. Брус Уилис и Мишел Пфайфър

  Брус Уилис и Мишел Пфайфър

  Брус Уилис и Мишел Пфайфър в романтичната комедия "Разделени заедно" (1999)

 41. Брус Уилис от восък

  Брус Уилис от восък

  Служителки на лондонския музей "Мадам Тюсо" полагат последни грижи по новата восъчна фигура на Брус Уилис

 42. Брус Уилис и Били Боб Торнтън в "Бандити"

  Брус Уилис и Били Боб Торнтън в "Бандити"

  Брус Уилис и Били Боб Торнтън в "Бандити" (2001 г.), криминална трагикомедия на реж. Бари Левинсън по действителния случай с двама банкови обирджии, задигнали рекордна сума

 43. Брус Уилис срещу по-младото си Аз в "Looper: Убиец във времето"

  Брус Уилис срещу по-младото си Аз в "Looper: Убиец във времето"

  Джо (Брус Уилис) преследва жертвите си в паралелната вселена на тяхното минало, където ги унищожава преди да са станали достатъчно силни, за да му се противопоставят. Следващата мишена обаче се оказва неговото собствено Аз (Джоузаф Гордън-Левит)...

 44. Кан 2012: Брус Уилис на откриването

  Кан 2012: Брус Уилис на откриването

  Брус Уилис на откриването на 65-ия кинофестивал в Кан, който започна на 16 май 2012 г. с Moonrise Kingdom на реж. Уес Андерсън - един от няколкото нови филма със звездата от "Умирай трудно". Припомни си го в някои от многото му роли през годините

 45. Moonrise Kingdom (2012)

  Moonrise Kingdom (2012)

  Бил Мъри, Тилда Суинтън, Брус Уилис и Едуард Нортън във филма на реж. Уес Андерсън "В царството на пълнолунието", който откри кинофестивала Кан (16-27 май 2012)

 46. Звездите на Moonrise Kingdom

  Звездите на Moonrise Kingdom

  Звездите на Moonrise Kingdom, който откри 65-ия кинофестивал в Кан: режисьорът Уес Андерсън и актьорите Брус Уилис, Едуард Нортън, Тилда Суинтън, 16 май 2012 г.

 47. Брус Уилис и Скалата в "G.I. Joe: Ответен удар"

  Брус Уилис и Скалата в "G.I. Joe: Ответен удар"

  Брус Уилис и Дуейн Джонсън-Скалата в кадър от "G.I. Joe: Ответен удар", в кината през пролетта на 2013 г.

 48. Джейсън Стейтъм и Брус Уилис

  Джейсън Стейтъм и Брус Уилис

  Джейсън Стейтъм и Брус Уилис на снимачната площадка на "Непобедимите 2" в Пловдив, 11 октомври 2011 г.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност