Брадли Уигинс - царят на шосето

Брадли Уигинс

колоездач, британският олимпиец с най-много медали

Брадли Уигинс е спортен герой на Острова, след като през лятото на 2012-а стана първият британец, спечелил колоездачната обиколка на Франция "Тур дьо Франс" в близо 100-годишната й история, а броени дни по-късно в Лондон взе и четвъртата си олимпийска титла. Нему се падна и честта да удари и гигантската камбана в церемонията при откриването на олимпийските игри в британската столица.

Роден е на 28 април 1980 г. в белгийския град Гент.

След Рио 2016, където печели първото място с щафетата, с общо осемте си олимпийски медала от Сидни 2000 насам (пет от тях златни), той е и най-успешният британски спортист на игрите, като изпреварва Крис Хой и сър Стив Редгрейв.

След Лондон 2012 и на него му бе присъдена рицарска титла.

 1. Брадли Уигинс с жена си

  Брадли Уигинс с жена си

  Брадли Уигинс отива с жена си на наградите "Мъж на годината" на сп. GQ в Лондон, 6 септември 2012. Олимпийският шампион в колоезденето на шосе, който спечели и "Тур дьо Франс", по-късно получи рицарска титла и попадна сред 30-те най-добре облечени британц

 2. Брадли Уигинс и Рис Ифънс

  Брадли Уигинс и Рис Ифънс

  Уелският актьор Рис Ифънс от "Невероятният Спайдърмен", който навърши 45 през юли 2012, се спряга за ролята на шампиона по колоездене от олимпийските игри в Лондон и "Тур дьо Франс" Брадли Уигинс (вляво) в предстоящ биографичен филм

 3. Лондон 2012: Брадли Уигинс в Хайд парк

  Лондон 2012: Брадли Уигинс в Хайд парк

  Олимпийският златен медалист в колоезденето на шосе, победителят от "Тур дьо Франс" Брадли Уигинс на среща с почитателите си в лондонския Хайд парк, 5 август 2012 г.

 4. Лондон 2012: Златните пощенски кутии

  Лондон 2012: Златните пощенски кутии

  Кралските пощи поставят "златни" пощенски кутии в родните места на всички британски златни медалисти - като Чорли, Англия, в чест на олимпийския шампион в колоезденето на шосе Брадли Уигинс, - а освен това ще издадат и пощенски марки с техните ликове.

 5. Брадли Уигинс в профил и с татуировка

  Брадли Уигинс в профил и с татуировка

  Брадли Уигинс в профил и с татуировка преди началото на олимпийските игри в Лондон, 26 юли 2012 г.

 6. Брадли Уигинс бие камбаната

  Брадли Уигинс бие камбаната

  Като първия британец, спечелил "Тур дьо Франс" в близо 100-годишната история на колоездачната обиколка на Франция, Брадли Уигинс имаше честта да удари най-голямата камбана, отлята специално за откриването на олимпийските игри в Лондон, 27 юли 2012 г.

 7. Брадли Уигинс с жълтата фланелка

  Брадли Уигинс с жълтата фланелка

  Брадли Уигинс води колоната с жълтата фланелка на лидер във временното класиране в колоездачната обиколка на Франция "Тур дьо Франс" през юли 2012 г.

 8. Брадли Уигинс на почетната стълбичка

  Брадли Уигинс на почетната стълбичка

  Британският колоездач на шосе Брадли Уигинс на почетната стълбичка в Лондон, 1 август 2012 г., след четвъртия си златен олимпийски медал. Вляво е сребърният медалист Тони Мартин (Германия), а вдясно - носителят на бронза, британецът Кристофър Фрум

 9. Брадли Уигинс в едър план

  Брадли Уигинс в едър план

  Брадли Уигинс в едър план

 10. Почивният ден на Брадли Уигинс

  Почивният ден на Брадли Уигинс

  Водачът в "Тур дьо Франс" Брадли Уигинс релаксира преди тренировка в първия почивен ден от колоездачната обиколка на Франция, 10 юли 2012 г.

 11. Брадли Уигинс с кралски орден

  Брадли Уигинс с кралски орден

  Колоездачът Брадли Уигинс с Ордена на Британската империя (OBE) в края на 2005 г.

 12. Татуировките на Брадли Уигинс

  Татуировките на Брадли Уигинс

  Британският колоездач Брадли Уигинс на медицински изследвания в Лондон преди старта на "Тур дьо Франс", 5 юли 2007 г.

 13. Брадли Уигинс в 3D джунгла

  Брадли Уигинс в 3D джунгла

  Брадли Уигинс от колоездачния отбор на "Скай" позира до 3D пейзаж от джунгла, нарисуван от Кърт Уенър на южния бряг на Темза в Лондон, 6 септември 2010 г. Той и съотборниците му носят екипи в подкрепа на опазването на джунглите в сътрудничество с WWF

 14. Брадли Уигинс - царят на шосето

  Брадли Уигинс - царят на шосето

  Британският колоездач Брадли Уигинс, спечелил през юли тазгодишната обиколка на Франция "Тур дьо Франс", позира на трон след златния си медал в олимпийския турнир по колоездене на шосе в Лондон, 1 август 2012 г., след който бе наречен "кралят на пътищата"

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност