Амал и Джордж Клуни

Джордж Клуни

актьор, режисьор, продуцент

Една от най-изтъкнатите холивудски звезди - и доскоро сред най-видните ергени, - Клуни често е определян като съвременния Кари Грант. Роден е на 6 май 1961 г. в Лексингтън, щата Кентъки. Завършил тв журналистика, той прави първите си актьорски опити в края на 70-те, но пробива през 90-те със сериала "Спешно отделение", където става всеобщ любимец като педиатъра д-р Дъг Рос. Следват роли в киното, включително един злополучен Батман (1997).

Новото хилядолетие започва особено успешно, когато със Стивън Содърбърг - и в тандем с Брад Пит - снимат "Бандата на Оушън" и две продължения.

Пламенен активист за разрешаване на хуманитарната криза в Дарфур и против политиката на геноцид, провеждана от суданския президент Омар ал Башир, на 16 март 2012 г. той е арестуван по време на протестна акция на гражданско неподчинение пред посолството на Судан във Вашингтон заедно с баща си - тв журналиста Ник Клуни, конгресмени и правозащитници. Преди това е на близо 10-дневна обиколка в региона и след завръщането си свидетелства пред US Сената за жестокостите, на които е станал свидетел в африканската държава.

Бил е номиниран за "Оскар" в шест различни категории (колкото и Уолт Дисни) като продуцент, режисьор, сценарист и актьор; печели статуетката за поддържаща роля в "Сириана" (2005) и като продуцент на "Арго" през 2013 г.

През май 2016 на кинофестивала в Кан е премиерата на "Пулсът на парите" / Money Monster, режисиран от Джоди Фостър, където Клуни си партнира отново с Джулия Робъртс.

През пролетта на 2014 г. предлага брак на британската адвокатка и правозащитничка от ливански произход Амал Аламудин - и вдигат сватба няколко месеца по-късно, през септември. Децата им - близнаците Ела и Александър, се родиха през юни 2017.

 1. Джордж Клуни като телевизионен шоумен

  Джордж Клуни като телевизионен шоумен

  Джордж Клуни като телевизионен шоумен от финансово предаване в кадър от "Пулсът на парите", по кината у нас от 27 май 2016 г.

 2. Джордж Клуни с режисьорката на "Пулсът на парите" Джоди Фостър

  Джордж Клуни с режисьорката на "Пулсът на парите" Джоди Фостър

  Джордж Клуни с режисьорката на "Пулсът на парите" Джоди Фостър на снимачната площадка. Филмът е по кината у нас от 27 май 2016 г.

 3. Джоди Фостър режисира Джордж Клуни

  Джоди Фостър режисира Джордж Клуни

  Джоди Фостър режисира Джордж Клуни на снимачната площадка на "Пулсът на парите", по кината у нас от 27 май 2016 г.

 4. Джордж Клуни и Джулия Робъртс на плакат за "Пулсът на парите"

  Джордж Клуни и Джулия Робъртс на плакат за "Пулсът на парите"

  След "Бандата на Оушън" и продълженията му Джордж Клуни и Джулия Робъртс си партнират отново в "Пулсът на парите" / Money Monster на реж. Джоди Фостър, с премиера извън конкурса на кинофестивала в Кан през май 2016, а по кината у нас - от 27-и.

 5. Актьорите от "Аве, Цезаре" на червения килим

  Актьорите от "Аве, Цезаре" на червения килим

  От ляво на дясно: Чанинг Тейтъм, Джона Хиля, Олдън Еренрайх, Джордж Клуни и Джош Бролин позират заедно на световната премиера на "Аве, Цезаре" в Лос Анджелис, 1 февруари 2016 г.

 6. Джордж Клуни и Амал със сирийски бежанци в Берлин

  Джордж Клуни и Амал със сирийски бежанци в Берлин

  Джордж Клуни и жена му Амал разговарят със сирийски бежанци в Берлин, март 2016. Двамата също са потомци на бежанци - той на ирландци, пристигнали в САЩ, тя е от ливанско семейство, което се е установило във Великобритания.

 7. Джордж Клуни в униформа на древноримски пълководец

  Джордж Клуни в униформа на древноримски пълководец

  Джордж Клуни в униформа на древноримски пълководец - кадър от "Аве, Цезаре!" на братя Коен, по кината у нас от 19 февруари 2016 г.

 8. Братя Коен на снимачната площадка на "Аве, Цезаре"

  Братя Коен на снимачната площадка на "Аве, Цезаре"

  Братята Джоен и Итън Коен на снимачната площадка на "Аве, Цезаре" с две от звездите на филма - Джош Бролин и Джордж Клуни (вдясно), по кината от 19 февруари 2016 г.

 9. Амал и Джордж Клуни

  Амал и Джордж Клуни

  Джордж Клуни и жена му Амал на премиерата на "Аве, Цезаре" в Лос Анджелис, 1 февруари 2016 г. Филмът е по кината у нас от 19 февруари.

 10. Джордж Клуни и Амал

  Джордж Клуни и Амал

  Джордж Клуни и жена му Амал на премиерата на "Аве, Цезаре" в Лос Анджелис, 1 февруари 2016 г. Филмът е по кината у нас от 19 февруари.

 11. Джордж Клуни отново в ролята на д-р Рос

  Джордж Клуни отново в ролята на д-р Рос

  Шоуто на Джими Кимъл Jimmy Kimmel Live организира завръщането на Джордж Клуни в стария му сериал "Спешно отделение", където, помните, играеше педиатъра д-р Рос... Водещият влезе в ролята на пациент, но единственият колега в лекарска престилка, който успяха да осигурят, беше д-р Хаус (Хю Лори).

 12. Джордж Клуни в кадър от "Пулсът на парите"

  Джордж Клуни в кадър от "Пулсът на парите"

  Джордж Клуни и Джанкарло Еспозито (вляво) в кадър от "Пулсът на парите" / Money Monster на реж. Джоди Фостър, с участието и на Джулия Робъртс, с премиера извън конкурса на кинофестивала в Кан през май 2016, по кината у нас от 27 май.

 13. Афлек, Клуни и Никълсън на плакат за "Оскар 2016"

  Афлек, Клуни и Никълсън на плакат за "Оскар 2016"

  Бен Афлек със статуетката за своя "Арго" (2012), продуцентът на филма му Джордж Клуни и ветеранът Джак Никълсън на плакат за "Оскар 2016" под мотото "Всички мечтаем в златно".

 14. Джордж Клуни в нова реклама на "Неспресо"

  Джордж Клуни в нова реклама на "Неспресо"

  Джордж Клуни в нова реклама на "Неспресо" за есен 2015.

 15. Децата на семейство Клуни

  Децата на семейство Клуни

  29 октомври 2015 г. - Амал и Джордж Клуни позират с двете си осиновени кучета: кокершпаньола Луи и женски басет на име Мили, взет тези дни също от приют.

 16. Джордж Клуни като древноримски пълководец

  Джордж Клуни като древноримски пълководец

  Джордж Клуни в униформа на древноримски пълководец от новата комедия на братя Коен "Аве, Цезаре!" (2016). Героят му е холивудски актьор, отвлечен от снимачната площадка на историческа продукция. Според двамата режисьори и сценаристи филмът завършва трилогията, която включва още две заглавия с кинозвездата: "О, братко, къде си?" (2000) и "Непоносима жестокост" (2003).

 17. Джордж Клуни демонстрира холивудските си зъби

  Джордж Клуни демонстрира холивудските си зъби

  Джордж Клуни се смее, демонстрирайки холивудските си зъби, на лондонската премиера на "Утреландия", 17 май 2015 г., под погледа на своя британски колега Хю Лори.

 18. Джордж Клуни в новия си филм "Утреландия"

  Джордж Клуни в новия си филм "Утреландия"

  Джордж Клуни в "Утреландия" (2015)

 19. "Утреландия" на БГ плакат

  "Утреландия" на БГ плакат

  Джордж Клуни на БГ плакат във фантастичен пейзаж от "Утреландия" на "Дисни", по кината у нас от 22 май 2015 г.

 20. Джордж Клуни в "Имението Даунтън"

  Джордж Клуни в "Имението Даунтън"

  След като игра във филма на Джордж Клуни "Пазители на наследството", Хю Боневил посреща холивудския си колега в сериала "Имението Даунтън". Гост-звездата Клуни се включва в скеч с героите на поредицата за благотворителната коледна кампания на британската Ай Ти Ви Text Santa.

 21. Джордж Клуни в "Мъжете, които се взират в кози" (2009)

  Джордж Клуни в "Мъжете, които се взират в кози" (2009)

  Джордж Клуни е мустакат и в "Мъжете, които се взират в кози" (2009)

 22. Сватбените корици на Джордж Клуни и Амал

  Сватбените корици на Джордж Клуни и Амал

  Сватбените корици на Джордж Клуни и Амал в американското сп. "Пийпъл" и британското "Хелоу" в края на септември 2014 показаха за първи път булчинската рокля на Аламудин - от Оскар де ла Рента, с френска дантела, ръчно инкрустирани перли, имитация на диаманти и дълъг шлейф.

 23. Ясен Дараков интервюира Джордж Клуни

  Ясен Дараков интервюира Джордж Клуни

  Ясен Дараков интервюира Джордж Клуни на червения килим преди церемонията "Оскар 2012", когато актьорът все още е с последната си приятелка Стейси Киблър. За раздаването на наградите през 2014 г. той се присъединява към екипа на Нова телевизия.

 24. Джордж Клуни режисира

  Джордж Клуни режисира

  Джордж Клуни, по дънки, на снимачната площадка на "Пазители на наследството" (2014).

 25. Бил Мъри, Джордж Клуни и Мат Деймън в "Пазителите на наследството"

  Бил Мъри, Джордж Клуни и Мат Деймън в "Пазителите на наследството"

  Бил Мъри, Джордж Клуни и Мат Деймън в "Пазителите на наследството", по кината у нас от 21 февруари 2014 г.

 26. Джордж Клуни като Пазител на наследството

  Джордж Клуни като Пазител на наследството

  Джордж Клуни, с посребрена коса и мустаци, в кадър от "Пазители на наследството", на който е също режисьор и продуцент. По кината от 21 февруари 2014 г.

 27. Джордж Клуни във "Високо в небето" (2009)

  Джордж Клуни във "Високо в небето" (2009)

  Джордж Клуни на поредното летище във "Високо в небето" (2009), по Нова телевизия от 14 ч. на 23 февруари 2014 г. Ролята му там е втората му номинация за актьор в главна роля преди "Потомци (2011) и след "Майкъл Клейтън" (2007). Той е печелил статуетката с поддържащата си роля в "Сириана" (2005) и като продуцент на "Арго" (2012), а е бил номиниран също като режисьор и сценарист.

 28. Джулия Робъртс в мъжка компания на корицата на "Венити феър"

  Джулия Робъртс в мъжка компания на корицата на "Венити феър"

  Джулия Робъртс е заголила крака в скута на Идрис Елба, заобиколена от други свои колеги като Чиуетел Еджиофор, Джордж Клуни и приклекналия Джаред Лето, на видимата част от разгъващата се корица на сп. "Венити феър" - традиционния колекционерски брой, който излиза преди връчването на "Оскарите", насрочено за 2 март 2014 г.

 29. Джордж Клуни в "Гравитация"

  Джордж Клуни в "Гравитация"

  Джордж Клуни в кадър от "Гравитация", по кината у нас на 3D от 4 октомври 2013 г. Героят му, ветеранът астронавт Мат Ковалски, е на последната си мисия в Космоса и като командир на мисията си прекарва добре, тествайки нова ракетна раница, която му позволява да се носи в пространството, без да бъде ограничаван от обичайните въжета...

 30. Сандра Бълок и Джордж Клуни във Венеция 2013

  Сандра Бълок и Джордж Клуни във Венеция 2013

  Сандра Бълок и Джордж Клуни по червения килим за откриването на 70-ия кинофестивал във Венеция, 28 август 2013 г., с филма им "Гравитация", който предизвика възторжени отзиви и бе приветстван като най-добрата фантастика от години

 31. Сандра Бълок и Джордж Клуни в открития Космос

  Сандра Бълок и Джордж Клуни в открития Космос

  Сандра Бълок и Джордж Клуни в скафандри в открития Космос. "Гравитация" на реж. Алонсо Куарон, който откри 70-ия кинофестивал във Венеция с възторжени отзиви, е по кината у нас на 3D от 4 октомври 2013 г. Тя е д-р Райън Стоун, медицински инженер на първия си полет в Космоса, а той - ветеранът астронавт Мат Ковалски, командир на мисията.

 32. Мат Деймън и Джордж Клуни в "Пазители на наследството"

  Мат Деймън и Джордж Клуни в "Пазители на наследството"

  Мат Деймън (вляво) и Джордж Клуни (вдясно) в "Пазители на наследството" / The Monuments Men - филм за екип специалисти по история на изкуството и музейни работници с мисия да съхранят ценни експонати и да предотвратят унищожението им от нацистите през Втората световна война

 33. Мат Деймън в новия филм на Джордж Клуни

  Мат Деймън в новия филм на Джордж Клуни

  Мат Деймън е заменил Даниел Крейг в "Пазители на наследството" / The Monuments Men, където Джордж Клуни е продуцент, режисьор и съавтор на сценария, като изпълнява и една от главните роли. Двамата са си партнирали и в други филми като "Сириана" и трилогията "Бандата на Оушън". Тук участват още Кейт Бланшет, Джон Гудман, Бил Мъри, Жан Дюжарден. По кината у нас от 21 февруари 2014 г.

 34. Джак Никълсън и победителите

  Джак Никълсън и победителите

  Продуцентите на "Арго" Джордж Клуни, Грант Хеслов и Бен Афлек позират зад кулисите на "Оскарите" с Джак Никълсън, който им връчи статуетките за филм на годината на церемонията в Холивуд на 25 февруари 2013 г.

 35. Най-сексапилните продуценти с "Оскар"

  Най-сексапилните продуценти с "Оскар"

  Екипът на "Арго", начело с Бен Афлек (вляво), изпълнител на главната роля и режисьор, Джордж Клуни (вдясно) и Грант Хеслов, в средата, който провъзгласи триото за най-сексапилните продуценти в света към момента - с "Оскар" за филм на годината

 36. Оскар 2013: Джордж Клуни със Стейси

  Оскар 2013: Джордж Клуни със Стейси

  Джордж Клуни, който досега е бил номиниран в шест категории (колкото и Уолт Дисни), и приятелката му Стейси Киблър, в рокля Naeem Khan, на червения килим преди 85-ите награди "Оскар" в "Долби тиътър", Холивуд, 25 февруари 2013 г.

 37. Липсва им само "Оскар"!

  Липсва им само "Оскар"!

  Джордж Клуни (в ролята на продуцент) и Бен Афлек (като продуцент, режисьор и главен актьор) пристигат под дъжда на британските кинонагради БАФТА 2013 в Лондон, където техният "Арго" стана филм на годината - и основен фаворит за "Оскарите" след две седмици

 38. Бен Афлек с продуцентите си Грант Хеслов и Джордж Клуни

  Бен Афлек с продуцентите си Грант Хеслов и Джордж Клуни

  Бен Афлек (вляво), отличен със "Златен глобус" за режисурата на "Арго", позира със статуетката за драматичен филм на годината и продуцентите си, също актьори, които режисират: Грант Хеслов ("Мъжете, които се взират в кози") и Джордж Клуни, 14 януари 2013

 39. Бен Афлек и Джордж Клуни

  Бен Афлек и Джордж Клуни

  Джордж Клуни триумфира на церемонията "Изборът на критиката", където "Арго", на който е продуцент, стана филмова драма на годината,10 януари 2013 г., а Бен Афлек (вляво) взе награда за режисура - за каквато изненадващо не бе номиниран на "Оскарите"

 40. Ораторът Джордж Клуни

  Ораторът Джордж Клуни

  Джордж Клуни говори пред медиите за бедствената ситуация в Судан, заедно с баща си Ник Клуни, след освобождаването им от ареста във Вашингтон, където попаднаха при протестна акция на гражданско неподчинение край суданското посолство, 16 март 2012 г.

 41. Джордж Клуни в полицията

  Джордж Клуни в полицията

  Джордж Клуни и баща му Ник си тръгват от полицейското управление във Вашингтон, където бяха задържани за няколко часа заради гражданско неподчинение и освободени, след като платиха 100 долара глоба, 16 март 2012 г.

 42. Клуни, баща и син - арестувани

  Клуни, баща и син - арестувани

  Служители на Сикрет сървис арестуват кинозвездата Джордж Клуни, баща му - тв журналиста Ник Клуни (вдясно) и американски конгресмен (вляво) за гражданско неподчинение пред посолството на Судан във Вашингтон, 16 март 2012 г.

 43. Задържането на Джордж Клуни

  Задържането на Джордж Клуни

  Униформени служители на Сикрет сървис отвеждат Джордж Клуни към полицейския микробус по време на протестната акция пред суданското посолство във Вашингтон, 16 март 2012 г.

 44. Джордж Клуни на прием

  Джордж Клуни на прием

  Джордж Клуни на официалния прием в Белия дом в чест на британския премиер Дейвид Камерън, Вашингтон, 14 март 2012 г.

 45. Джордж Клуни на политическия фронт

  Джордж Клуни на политическия фронт

  Джордж Клуни говори за ситуацията в Южен Судан пред сенатската комисия по външни отношения във Вашингтон, 14 март 2012 г.

 46. Джордж Клуни свидетелства за Судан

  Джордж Клуни свидетелства за Судан

  Джордж Клуни говори за ситуацията в Южен Судан пред сенатската комисия по външни отношения във Вашингтон, 14 март 2012 г.

 47. Джордж Клуни говори пред сенатори

  Джордж Клуни говори пред сенатори

  Джордж Клуни говори за ситуацията в Южен Судан пред сенатската комисия по външни отношения във Вашингтон, 14 март 2012 г.

 48. Арестът на Джордж Клуни

  Арестът на Джордж Клуни

  Джордж Клуни и баща му, тв журналистът Ник Клуни (вдясно, на преден план), бяха сред активистите, арестувани от "Сикрет сървис" на протестна акция на гражданско неподчинение пред посолството на Судан във Вашингтон, 16 март 2012 г.

 49. Джордж и Брад на сцената

  Джордж и Брад на сцената

  Джордж и Брад на премиерата на "8" - 03 март 2012

 50. Поздравления от Джордж!

  Поздравления от Джордж!

  Джордж Клуни поздравява Мерил Стрийп и съпруга й на наградите "Оскар" в "Холивуд енд Хайленд център", Лос Анджелис, 27 февруари 2012 г.

 51. Movie: The Movie - плакат

  Movie: The Movie - плакат

  Джордж Клуни и Хелън Мирън на плакати за пародията Movie: The Movie, излъчена след "Оскарите" на 27 февруари 2012 г. в токшоуто на Джими Кимъл по Ей Би Си

 52. Джордж Клуни на червения килим

  Джордж Клуни на червения килим

  Джордж Клуни на червения килим на наградите "Оскар" с приятелката си Стейси Киблър (в златиста рокля от Марчеса), "Холивуд енд Хайленд център", Лос Анджелис, 27 февруари 2012 г.

 53. Джордж Клуни с "дъщеря си"

  Джордж Клуни с "дъщеря си"

  Джордж Клуни с "дъщеря си" от филма "Потомци" - актрисата Шейлин Удли, излиза да връчи приз на наградите на актьорската гилдия в САЩ, 29 януари 2012 г.

 54. Анджелина Джоли и Джордж Клуни

  Анджелина Джоли и Джордж Клуни

  Анджелина Джоли и Джордж Клуни позират един до друг с половинките си преди наградите на актьорската гилдия в САЩ на 29 януари 2012 г., за да разсеят слуховете, че двамата не си говорят.

 55. Джордж Клуни на седмото небе

  Джордж Клуни на седмото небе

  Джордж Клуни позира с приятелката си Стейси Киблър и статуетката за главна мъжка роля на наградите "Златен глобус", 15 януари 2012 г.

 56. Джордж Клуни през 2000 и 2011 г.

  Джордж Клуни през 2000 и 2011 г.

  Джордж Клуни през 2000 (вляво) и 2011 г.

 57. Джордж Клуни и Виола Дейвис

  Джордж Клуни и Виола Дейвис

  Джордж Клуни поздравява колежката си Виола Дейвис, след като спечелиха актьорските награди "Изборът на критиката" в Лос Анджелис, 12 януари 2012 г.

 58. Джордж Клуни и Стейси Киблър

  Джордж Клуни и Стейси Киблър

  Джордж Клуни и приятелката му Стейси Киблър на наградите "Изборът на критиката" в Лос Анджелис, 12 януари 2011 г., където го отличиха за главна мъжка роля - в "Потомци" на Александър Пейн

 59. Джордж Клуни с приятелката си

  Джордж Клуни с приятелката си

  Джордж Клуни и приятелката му Стейси Киблър на премиерата на The Descendants в Бевърли хилс, 15 ноември 2011 г.

 60. Джордж Клуни в Мексико

  Джордж Клуни в Мексико

  Джордж Клуни и неговия копродуцент Грант Хеслов на представянето на "Мартенски дни", 10 юли 2011 г., Мексико

 61. Джордж Клуни в Белия дом

  Джордж Клуни в Белия дом

  Джордж Клуни разговаря за кризата в Судан с президента Барак Обама в Белия дом, 12 октомври 2010 г.

 62. Джордж Клуни при Джей Лено

  Джордж Клуни при Джей Лено

  Джордж Клуни гостува в шоуто на Джей Лено, 6 октомври 2005 г.

 63. Джордж Клуни в "Спешно отделение"

  Джордж Клуни в "Спешно отделение"

  Джордж Клуни в сериала "Спешно отделение", 1999 г.

 64. Джордж Клуни в "Трима крале" (1999)

  Джордж Клуни в "Трима крале" (1999)

  Джордж Клуни с Марк Уолбърг и Айс Кюб във филма "Трима крале" (1999 г.), по Би Ти Ви екшън от 22 ч. на 19 януари 2013, с повторение на 20 януари, от 10,30. Режисьор е Дейвид О'Ръсел, чийто нов филм "Наръчник на оптимиста" е номиниран за осем "Оскара"

 65. Джордж Клуни, 1998

  Джордж Клуни, 1998

  Джордж Клуни във филма на Стивън Содърбърг "Извън контрол", 1998 г.

 66. Джордж Клуни и Мишел Пфайфър

  Джордж Клуни и Мишел Пфайфър

  "Клуни е като костюм на Шанел - винаги на мода", казва Кари Брадшоу в "Сексът и градът". Така е и с романтичната комедия от 1996 г. "Един прекрасен ден", която Би Ти Ви предлага на 1 юли от 22,40 ч., като алтернатива на футболния финал на Евро 2012 по БНТ

 67. Джордж Клуни в раиран костюм

  Джордж Клуни в раиран костюм

  Джордо Клуни (вдясно) с Джон Тортуро и Тим Блейк Нелсън във филма на братя Коен "О, братко, къде си?", 2000 г.

 68. Филип Сиймур Хофман и Джордж Клуни в "Маската на властта" (2011)

  Филип Сиймур Хофман и Джордж Клуни в "Маската на властта" (2011)

  Джордж Клуни (вдясно) като кандидат-президент в "Маската на властта" / The Ides of March, на който е режисьор и сценарист. Вляво е Филип Сиймур Хофман, който играе шефа на предизборния му щаб.

 69. The Descendants с Джордж Клуни

  The Descendants с Джордж Клуни

  Джордж Клуни и екранната му дъщеря Шейлин Удли, тогава на 19, в кадър от The Descendants / Потомците (2011).

 70. Райън Гослинг на премиерата на "Маската на властта"

  Райън Гослинг на премиерата на "Маската на властта"

  Райън Гослинг с Джордж Клуни на премиерата на "Маската на властта" (Тhe Ides Of March) в Бевърли Хилс, Калифорния, 27 септември 2011 г.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност