Известният аниматор и графичен дизайнер Теодор Ушев е направил клипа към парчето с помощта на грамофон и 50 плочи - и спечели приз от фестивала "Златен кукер - София 2012" в категорията за анимационно музикално видео

Признаваме - привлече ни не толкова името на Котарашки, колкото авторът на клипа му Теодор Ушев, който от години живее в Канада и през 2010 г. спечели множество награди с филма си "Дневниците на Липсет" (Lipsett Diaries), предложен дори за "Оскар".

Той е илюстрирал "Демони" върху 50 грамофонни плочи, по които е рисувал с различни видове бои и маркери. Резултатът - от Motionographer.com го нареждат до други експериментатори с технически похвати от зората на киното и дори откриват сходство с визуалния стил на Хуан Миро.

Колкото до "Демони", парчето е от едноименния втори албум на Kottarashky & The Rain Dogs, издаван от "Асфалт танго рекърдс" (Германия) през май и описван като продължение на специфичното им - и странно - звучене: комбинация от народна музика и балкански саунд със соул и рок от 60-те.

1 Коментар

  1. Lobo

    Гениално е!!!

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност