Новият HTC One X е страхотен. Виж защо

Дизайн:
Гърбът на One X е матиран, докато страните на корпуса, въпреки че е едно цяло парче, са полирани. Останалата част на телефона е заета от 4.7-инчовия дисплей с Gorilla Glass покритие, което е леко изкривено от двете страни, създавайки 3D ефект. Тънката рамка около дисплея също е добро решение и му позволява да направи още по-силно впечатление, грейвайки от почти цялата предна част на телефона. Леко извитият корпус на HTC One X напомня Galaxy Nexus и това е най-хубавата част, която смартфонът е заел от модела на Samsung и Google.

Четириядрен процесор Nvidia Tegra 3
Четириядрен процесор с чипсета Nvidia Tegra 3, 1 GB системна памет и 12-ядрен графичен чип Nvidia GeForce – всичко това не е от листа със спецификациите на стария ви лаптоп, а е събрано в тънкото 8.9 мм тяло на HTC One X. Впечатляващо е, особено като се замислим, че можем да го носим в джоба на дънките си с тегло едва 130 грама.

Дисплей:
Дисплеят на HTC One X наистина не може да поеме много критика, защото няма повод за такава. Второто поколение на Super LCD предлага отлично предаване на цветовете, контрастна картина и голям ъгъл на видимост. Цветовете наистина са живи и реалистични за разлика от AMOLED панелите, където са изкуствено подсилени, но при One X черното не е истински черно както е при Lumia 800 например. Въпреки това като цяло дисплеят на смартфона е сред най-добрите на пазара, а HD резолюцията не позволява да различите отделните пиксели и дава изключителна детайлност.

Интерфейс и приложения:
Още с включването One X ще ви предложи да въведете името и паролата си за различни услуги - Google, Facebook, Twitter, Dropbox, SkyDrive, Flickr и т.н. и по този начин ще синхронизира всичките ви данни. От 4.7-инчовия дисплей ще ви посрещне новият интерфейс Sense 4.0, който има някои промени спрямо предишната версия, а и е немалко различен от чистия Android 4.0 Ice Cream Sandwich, под който върви телефонът. Независимо, че екранът е по-голям от този на HTC Sensation, а и с по-висока резолюция, One X може да побере същия брой иконки на началния си екран, но разполагате с цели 7 хоумскрийна, така че папките са по-скоро излишно затрудняване на пътя към някоя функция или приложение.

Комуникационни портове:
Новият флагман на HTC, разбира се, предлага всички възможни начини за връзка с мрежата и други устройства. Освен високоскоростен мобилен интернет с HSPA поддръжка (до 21 Mbps при сваляне и до 5.76 Mbps при качване), One X е усвоил най-новия Wi-Fi стандарт 802.11n, а също така предлага Wi-Fi Direct, DLNA и възможността да го превърнете в хотспот.

Друга добра новина тук е наличието на NFC чип. Освен обичайните предимства на тази технология, One X идва и с поддръжка на Android Beam, позната от Ice Cream Sandwich. С нейна помощ можете да споделяте с други Android устройства линкове, видео в YouTube и какво ли още не само с докосване. Разбира се, отсрещната машинка също трябва да поддържа Android Beam. HTC One X има microUSB порт, който всъщност служи и за HDMI изход, но за целта изисква допълнителен кабел, който не влиза в комплекта. Разполага и с Bluetooth 4.0, който поддържа aptX – аудио компресия, запазваща качеството на музиката при стриймването ѝ към други устройства. Т.е. ако слушате МР3-ки на безжичните си слушалки, качеството ще остане на същото ниво. Животът на батерията в HTC One X не е впечатляващ, но при умерена употреба може спокойно да изкара цял ден.

За да стане всичко по-нагледно прилагаме и видео.

HTC One X можеш да купиш от Multirama.