Младата певица, която миналата година трябваше да представя страната ни в конкурса, отменен заради пандемията от COVID-19, предлага на публиката да избере тазгодишната й песен за полуфинала в Ротердам

Виктория Георгиева, която миналата година нямаше шанс да участва в отменения заради пандемията от COVID-19 песенен конкурс Евровизия, е българският представител и в тазгодишната надпревара.

Публиката й помага с избора на песен чрез анкета на Bulgaria2021.com измежду шестте предложения от миниалбума й a little dramatic, който излиза в музикалните стрийминг платформи на 26 февруари.

Възможностите са:
- Imaginary Friend, написана от нея заедно с шведските композитори и музикални продуценти Корнелия Виболс, Ирма Вадштрьом и Оливер Бьорквал;

- Growing Up Is Getting Old, също нейно "шведско" парче със съавтори Мая Налани, Хелена Ларсон и Оливер Бьорквал;

- Dive Into Unknown, създадена от екипа на песента й за миналогодишната Евровизия - Tears Getting Sober,

- Phantom Pain на Хелена Ларсон и Оливер Бьорквал,

- The Funeral Song (букв. - "Погребална песен"),

- Ugly Cry, която излезе още през ноември.

Полуфиналите на Евровизия 2021 в Ротердам са на 18 и 20 май, а големият финал с избор на победителя - на 22-ри. 

В началото на годината Виктория получи и три награди от феновете на най-голямата независима медия за Евровизия - Wiwibloggs. В седмите годишни отличия Vision Music Awards българката спечели в категориите за “най-добър домашен концерт”, “най-добър интериорен дизайн” и ”най-добър стил по време на карантина”.