Хората обикновено си представят екзотични острови и околосветско пътешествие, когато чуят „шестица от тотото”.

Истината е, че в България има достатъчно много интересни, красиви и луксозни дестинации, така че не бързайте да се насочвате към летището, щом ударите големия джакпот. Родината има с какво да изненада и най-претенциозните вкусове. Представяме ви пет дестинации, в които ще се чувствате повече от прекрасно.

Пловдив

Не ви трябва повод да посетите Пловдив. Градът е чаровен, пъстър и уютен, а отскоро държи още един жокер – официално отворена за посетители е Епископската базилика. Това е уникален музей с автентични мозайки от раннохристиянската епоха. Изживяването е съвременно – мултимедия, VR очила и интерактивни игри правят така, че да не се чувствате като в стандартен музей. Иначе – Стария град, Капана, Главната улица и техните разклонения ви приканват да хапнете страхотна храна, да пазарувате бижута и картини от местни творци, да се гмурнете в нощния живот или просто да бъдете айляк. Отседнете в някой от хотелите в центъра, за да се насладите на звездно обслужване, СПА, казино или частни партита. Хотелите в Стария град ви пренасят в епохата на Възраждането с автентични мебели, изкуство по стените и уникална атмосфера, достъпна само за най-богатите и влиятелни българи. Като вас!

Омая

Вилно селище в хармония с природата – да, има такива и у нас. Става дума за комплекс от само 5 вили и една винарна, скрити в планината Славянка, но пък какви! Уникалната им и автентична архитектура включва вградена камина, прозоречни стени и различен дизайн. Общото е, че са направени от естествени материали – камък, дърво и глина. Не мислете, че зиданите легла са неудобни – тъкмо обратното. Мястото е съчетание на традиция и съвременен лукс и ще ви очарова. Омая се намира до с. Гайтаниново, на 20 км от гр. Гоце Делчев. Ще се озовете насред стотици декари вековни и магически гори, поляни, скали и две езера. Разходка с лодка, почивка край басейна или трекинг по скалите – изберете сами.

Гела

Днешният хотел „Гела“ някога е бил селско училище. Не съдете по външния вид, защото интериорът включва луксозни стаи, апартаменти, масажна стая, руска баня и малка, но автентична кръчма, предлагаща прекрасна родопска храна от изцяло натурални и местни продукти. Около вас ще носят аромати на билки, топлината на вълна от тъканите килими, звуците на гайда и усещането, че българската народна традиция е запазена в своето гостоприемно и пулсиращо сърце – Родопа планина. Село Гела е отлична дестинация, независимо дали отивате там за прочутия фолклорен събор или просто ей така.

Балчик

Белият град е отлична черноморска дестинация за хората, които искат да избягат от глъчката на Слънчев бряг и големите курорти. Върху една от известните балчишки скали се намира елегантно обзаведеният Лайтхаус Голф & СПА хотел. Както подсказва името, там ще се насладите на многобройни уелнес процедури - парна и турска баня, лакониум, инфрачервена и финландска сауна, джакузи, 7 помещения за терапия, няколко вида масажи, басейни и, разбира се, Черно море. Феновете на голфа ще се влюбят в мястото, а ако не сте опитвали този аристократичен спорт, значи е време да го направите! В района е и прекрасната ботаническа градина – перфектно място за разходка и почивка.

Созопол

Созопол е митична точка на Черноморието. Минало, история и бъдеще се събират в градчето, което примамва всякакви хора с всякакви финансови възможности и предпочитания. Ако търсите по-изискана арт дестинация, имайте предвид Арт Хотел Анел - вилно селище на живописния полуостров „Буджака“ и сякаш небрежно интегрирано в природата. Мястото е изградено с внимание към всеки детайл и се отличава от стандартните черноморски дестинации. На разположение имате 12 къщи с интересен интериор от камъни, бамбук, майсторски мазилки, ресторант, 3 басейна (единият е естествен, с морска вода), градини с екзотични растения, тенис корт. Всичко е направено с мисълта да осигури пълноценна почивка, а делфините в залива не са рядка гледка за радост на посетителите.

 

България има много страхотни кътчета, които трябва да видите. Разбира се, печалбата от лотарията е един от най-приятните начини да обиколите родината и още повече да я обикнете. Затова играйте тото 6 от 49 и нека късметът бъде на ваша страна!