Професионалната бегачка отпразнува почти раждането на второто си дете с личен рекорд.

Бегачите обичат да отбелязват своите поводи чрез спорта. Някои прекарват всеки рожден ден, покривайки една миля за всяка година, която са живели. Други се записват за състезания, за да почетат трудно спечелена битка с болест.


Макар и не толкова типични, спортните залози, на състезания по бягане, стават все по- разпространени. Дали като хоби, или по-професионално, много хора, се включват в пробягването на маратони и стремежа им към завършване. Затова и от другата страна, стоят коефициентите. В този спорт те са плаващи, защото травмите и здравословното състояние на спортистите е променливо. Особен интерес напоследък, има към залаганията за цял отбор. Способността на спортистите да поддържат форма може значително да промени пазарите за залагания. Както и добавянето на betmarket промо кодове, които да подкрепят всички спортисти. Що се отнася до леката атлетика, тази година предстоят много големи събития, които да следвате и да подкрепяте любимия си спортист или отбор. Има много лекоатлетически събития по целия свят, които да гледате, но вече всички са насочили поглед към Олимпийските игри през 2024 г., Париж, Франция, където ще се пише история и нищо не е сигурно, дори за най-големите фаворити. Има много повече за бягане отвъд големите състезания.

За професионалната бегачка Макена Милър, празнуването на пристигането на второто й дете е  добра причина да се състезава с пълна скорост. Това е вторият път, в който тя се опитва да направи постижение - бременна в 9 месеца.

Точно преди раждането на първото си дете, тя пробяга 8,4 километра, като  част от облог със съпруга си.

Сега тя надмина личния си рекорд от края на бременността, споделяйки в Инстаграм.

В интервю Милър сподели за усещането да тичаш бързо, докато си много бременна.

„Смешно е“, споделя тя. „Сякаш изведнъж тялото ви усеща, че носиш толкова много тежест. Трябва да намалиш темпото, въпреки че можеш да продължиш с подобен ритъм.“ Тя добави, че докато средната й част не трепери твърде много, бедрата вътрешните мускули на краката  и долната част на гърба трябва да работят извънредно.

Милър, която е спонсорирана от Asics, има личен рекорд на миля от 4:42.40, който тя пробяга през 2021 г. в Прово, Юта. Тя също е бягала 15:31.32 за 5000 метра и 32:03.62 за 10 000 метра.

След като публикува постижението си в Instagram, Милър беше готова за негативни коментари. Много хора смятат, че бягането по време на бременността е опасно и безотговорно. Други жени, които не са толкова физически активни по време на бременността, казват, че се чувстват мързеливи. Тя вече е свикнала с това и не обръща внимание на коментарите. „Това не е състезание“, написа тя в Instagram. „Здравословната и щастлива бременност трябва да бъде единствената ви цел.”

Но тя има много фенове сред бягащата общност. Милър е тренирана от Райън Хол, чиято съпруга Сара написа: „Браво, момиче!“

 Джаред Уорд и Келин Тейлър също изразиха своето възхищение.