"Терминатор: Тъмна съдба" връща на екран 62-годишната Линда Хамилтън в култовата й роля от първите два филма за Терминатора. Отново на линия е и Арнолд Шварценегер!

Арнолд Шварценегер, който това лято навърши 72, е отново на екран като терминатора Т-800 в шестия филм от поредицата, очакван по кината у нас от 25 октомври.

На първия плакат за "Терминатор: Тъмна съдба" обаче е поставена 62-годишната Линда Хамилтън.

Тя се завръща в ролята на Сара Конър от оригиналния "Терминатор" (1984) и продължението му "Терминатор 2: Денят на Страшния съд" (1991), режисирани от бившия й съпруг Джеймс Камерън. 

Макар че в третия филм ("Възходът на машините", 2003 г.) видяхме Арни да изнася ковчега й, този път анонсът е:" Добре дошли в деня след Страшния съд" - макар че технически става въпрос за 27 години по-късно. 

Вторият трейлър се появи тъкмо за годишнината от тази дата - 29 август 1997 г.

На Хамилтън и Шварценегер партнират няколко нови актьорски попълнения, сред които други две бойни мацки: Макензи Дейвис (сериала "Спри и се запали") като боец от бъдещето, хибрид между машина и човек, и Наталия Рейес (сериала "Кумбия нинджа") в ролята на Дани Рамос. 

Именно тази нова героиня е на мушката на Габриел Луна (новия Призрачен ездач в киновселената на "Марвъл комикс"), който се превъплъщава в още по-усъвършенстван Терминатор от типа на течния Т1000, умеещ и да се раздвоява.

Предишният, пети филм в поредицата беше "Терминатор: Генисис" (2015) със звездата от сериала "Игра на тронове" Емилия Кларк. Шестата част обаче се явява директно продължение на "Терминатор 2: Денят на Страшния съд".

Режисьор този път е Тим Милър ("Дедпул"), а сценарият идва от Дейвид Гойър, който стои зад трилогията на Кристофър Нолан за Батман и последвалите два филма със Супермен "Човек от стомана" и "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта". Негови съавтори са Били Рей (сериала "Последният магнат") и Джъстин Роудс.

Самият Джеймс Камерън, затънал в работата по няколкото продължения на "Аватар", е продуцент, но е участвал и в разработването на сюжета.