Новата пиеса от Стивън Берсфорд "Последният Хаусман" в National Theatre Live - най-доброто от британския театър, излъчвано на живо в кината по цял свят

Представлението е смешен, трогателен и понякога жесток портрет на едно семейство, което губи контрол. Звездата на спектакъла е Джули Уолтърс, двукратно номинирана за "Оскар" актриса, популярна с ролята на г-жа Уилзи във филмите за Хари Потър, както и от мюзикъла Mamma mia! Героинята й тук - своенравната и жизнена, но застаряваща и отпаднала от висшето общество Джуди Хаусман, е запазила духa на ашрамите от 60-те и продължава да кани гости в порутената си "арт деко" къща на брега в Девън.

След като й се налага да претърпи операция, към нея се присъединяват нейните вятърничави деца Ник и Либи, наблюдателната й внучка Съмър, местният лекар Питър, както и Даниел - проблемен тийнейджър, който се възползва от разпадащия се плувен басейн на семейството. Заедно те споделят няколко горещи месеца в хаотичния свят на целодневно пиене, увлечения, дълго сдържан яд, свободна любов и провали.

В "Синема сити" в София на 11 октомври 2012 г. от 20,40 ч., с повторение на запис - 21 ноември, 19 ч.