Звездата от "Къде е Маги?" Георги Стайков играе във филма на Михаил Пандурски, който ще има първа среща с БГ публиката на фестивала "Златна роза 2012" във Варна на 8 октомври

Тук своя дебют на големия екран прави Ива Гочева, която игра Ева Торес в сериала "Стъклен дом”, а е позната и от предаването "Кастинг” по БНТ. "Инкогнита" е по мотиви от повестта на Павел Вежинов "Бариерата”, екранизирана от Христо Христов в края на 70-те с участието на Инокентий Смоктуновски и Ваня Цветкова по сценарий на самия писател.

Сега Пандурски, който е и съсценарист, предлага нов прочит на историята, като надниква в най-тъмните места на човешкото подсъзнание и разкрива противоречивия свят на човека. Филмът е като огледало, където всеки от нас може да се огледа, обяснява режисьорът, който от години живее в Германия.

Героите са въвлечени в свят на непознати и необясними духовни енергии. Георги Стайков, завърнал се от емиграция с роли в "Мисия Лондон", "Тилт", сериалите "Под прикритие" и "Къде е Маги?", играе неудовлетворения и уморен от живота диригент Антон Хорн, който разбира, че е манипулиран от силните на деня... "Инкогнита" се опитва да отговори на въпроса възможно ли е преминаването на бариерата, както и струва ли си да вярваш, че можеш да летиш и да промениш живота си...

Във филма е последната роля на покойния Наум Шопов; участват още: Стефан Данаилов, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева, солисти от балета на Софийската опера.

Прожекцията на "Инкогнита” във Варна е на 8 октомври, понеделник, от 20 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.