Звездата Тимбърлейк е ударил едно голямо рамо на подобрената социална мрежа "My Space".

Основана през 2003, "My Space" бързо набра скорост като се напълни с тийнейджъри и 20-годишни младежи, които откриха онлайн място, където да изразяват себе си. Пикът на платформата бе през октомври 2008, когато имаше цели 7.6 милиона потребители само от САЩ.

С времето обаче на децата им омръзна да променят изгледа на профила си, а от многобройните реклами сайтът стана тежък и бавен. Докато всички се прехвърляха към Facebook, който предлагаше място и за малко по-възрастни хора, My Space започна да "угасва", но явно новите собственици са решили да променят това.

Виж новата им реклама, която разкрива силен контраст със старата версия, която повечето потребители описваха като "абсолютен хаус". Разбираме, че My Space вече ще набляга повече на снимки, отколкото на всичко друго. Не се казва кога точно стартира новият дизайн, но се разбира, че не е напълно готов.

Колкото до Джъстин Тимбърлейк, той и група инвеститори купиха My Space от News Corp. за $35 милиона миналото лято. За сравнение News Corp. плати за компанията $580 милиона през 2005, когато беше любимец на интернет потребителите.

Не можем да отречем, че новият дизайн е красив, но My Space изгуби инерцията си отдавна и сега ще трябва тепърва да се съревновава със зверове на пазара като Spotify, Pandora, Rdio и, да не забравяме, iTunes.