Продължението на най-касовата анимация на "Дисни", хитовия филмов мюзикъл от 2013 г., идва в кината през ноември

Време е любимите герои от "Замръзналото кралство" - Анна, Кристоф, еленът Свен, снежният човек Олаф и, разбира се, снежната кралица Елза - да се завърнат на големия екран.

Видео: "Коледа с Олаф" подгрява за "Замръзналото кралство 2"

Премиерата на "Замръзналото кралство 2" е през ноември, а подгряващият трейлър и първи плакат се появиха още в средата на февруари.

Филмът от 2013 г. се превърна в най-касовата анимация, като донесе на "Дисни" близо 1,3 млрд. долара приходи, следван по петите от миналогодишния "Феноменалните 2". Освен това анимационният мюзикъл получи две награди "Грами" и два "Оскара", вкл. за песента Let It Go, която стана хит сред подрастващите.

Режисьори отново са Крис Бък и сценаристката Дженифър Лий, която междувременно се издигна до главен творчески директор на Disney Animation, като зае поста на оттеглилия се доайен Джон Ласитър. Тя е работила и по "Разбивача Ралф", а на продължението е изпълнителен продуцент; съсценарист е и на провалилия се с гръм и трясък "Гънка във времето". 

Този път приключенската анимация, вдъхновена от приказката на Ханс Кристиан Андерсен "Снежната кралица", изправя обитателите на Арендел пред мистериозната истина за тяхното кралство, която датира от древни времена.

Какво се случва с магическите способности на Елза? Ще бъде ли магията достатъчна, за да "замръзне" злото завинаги? И дали двете с Анна ще се справят със сложните и непредсказуеми изненади на съдбата и миналото?

Сериозни изпитания и челен сблъсък с неизвестното очакват любимите ни герои в пътешествието им на север, по кината у нас от 22 ноември.