Idol на южнокорейската бойгрупа стана песен и музикален клип на годината, а рапърката спечели отличията за най-добра певица и албум (Queen). Кои други звезди си тръгнаха с награди от церемонията, преместена от януари през ноември?

Idol на Би Ти Ес, основен сингъл от албума им Love Yourself: Answer, беше обявена за песен на годината и музикално видео номер 1 на наградите People's Choice 2018 (Изборът на публиката), които се връчват за постижения в американската масова култура за 44-ти път. Церемонията в Калифорния досега беше през януари, но сега е изместена през ноември и маркира началото на наградния сезон.

Южнокорейските "Бантан бойс" спечелиха общо четири отличия, като станаха най-добра група и се пребориха за титла "звезди на социалните мрежи" в конкуренция с певиците Тейлър Суифт и Селена Гомес, тв водещата Елън Дедженъръс и съпругата на Джон Леджънд - топмодела Криси Тийгън.

В началото на есента Би Ти Ес, които вече имат статута на световен феномен, представиха Idol и на живо в The Tonight Show на Джими Фалън по Ен Би Си.

В музикалните категории с две отличия си тръгна и Ники Минаж, чиято четвърта студийна продукция Queen, с гост-звезди като Еминем, Лил Уейн, Ариана Гранде и The Weeknd, получи наградата за албум на годината. Самата рапърка пък се пребори за приза при изпълнителките, където бяха номинирани още Ариана Гранде, Тейлър Суифт, Карди Б. и Камила Кабейо, която тази година беше фаворитката на MTV.

Тя участва и в алтернативната версия на Idol, включена като бонус в дигиталната версия на албума. 

Шон Мендес беше предпочетен пред Дрейк, Бруно Марс, Ед Шийрън и Кийт Ърбан за изпълнител на 2018 г. Бившият член на One Direction Хари Стайлс, лице на италианската модна къща "Гучи", получи титлата "най-стилна звезда на 2018-а", като надделя срещу четири звездни дами: Бийонсе, Блейк Лайвли, Ема Уотсън и Зендая.

Фотогалерия: Хари Стайлс за "Гучи"

Тазгодишната модна икона е Виктория Бекъм, бившата Пош спайс, която вече се е посветила изцяло на новото си поприще като дизайнерка и няма да се включи в предстоящото догодина турне на бившите й колежки от "Спайс гърлс".

Иначе с най-много номинации за тазгодишните награди "Изборът на публиката" беше комиксовият кинохит "Отмъстителите 3: Война без край", който спечели в категориите за екшън и най-добър филм, като донесе награда и на Скарлет Йохансон за ролята на Черната вдовица / Наташа Романоф.

Мъжкият еквивалент на приза за кинозвезда на годината отиде при Чадуик Боузман като Черната пантера / Т'чала, но за самостоятелния му филм, а екшън звездата номер 1 Данай Гурира също е от "Черната пантера", където играе капитана на кралската охрана, т.нар. dora milaje.

Кевин Харт е комик на годината, а Мелиса Маккарти беше предпочетена за комедийна кинозвезда с филма на съпруга си Бен Фалконе Life of the Party, но най-добрата филмова комедия е "Бивш под прикритие" с Мила Кунис и Кейт Маккинън.

Анимацията "Феноменалните 2" е най-добрият семеен филм, а при филмовите драми печели финалът на трилогията "Петдесет нюанса сиво" - "Петдесет нюанса освободени", като Джейми Дорнан в ролята на Крисчън Грей дори е провъзгласен за най-добрата драматична звезда.