Humble, пилотното парче от четвъртия студиен албум на рапъра Кендрик Ламар Damn, се състезава срещу 24K Magic на Бруно Марс, Scars To Your Beautiful на Алесия Кара, Reminder на The Weeknd и новия клип с Риана

Humble, в който Кендрик Ламар обяснява, че му е писнало от "Фотошоп", има осем номинации за видеонаградите на MTV, раздавани на 27 август в Лос Анджелис.

В категорията "клип на годината" пилотният сингъл от четвъртия студиен албум на рапъра се състезава с 24K Magic на Бруно Марс, Reminder на The Weeknd, новият клип на диджей Халед с Риана и Scars To Your Beautiful на Алесия Кара, който е номиниран и в новата категория "борба срещу системата".

Изпълнителите от мъжки и женски пол този път са събрани в една категория, където са номинирани Бруно Марс, Кендрик Ламар, Ед Шийрън, Ариана Гранде, The Weeknd и Лорд.

Освен професионалните категории за режисура, операторско майсторство, визуални ефекти, сценография, монтаж и хореография, награди се връчват и в стиловете поп, хип-хоп, рок и денс.

Сред номинираните песни са още Closer на The Chainsmokers с Холзи (номинирана и солово с Now or Never), The Greatest на Сия, парчета от актуалните албуми на Ед Шийрън (Shape of You; Castle on the Hill), Кейти Пери (Bon Appetit; Chained To The Rhythm) и диджей Калвин Харис (Feels - също с Кейти Пери; My Way), I Don't Wanna Live Forever на Зейн и Тейлър Суифт от филма "Петдесет нюанса по-тъмно", нецензурният Fade на Кание Уест.

Пълния списък с номинациите виж от Би Би Си, а гласуването е на MTV.com/VMA.