Идрис Eлба, който влиза в ролята на Роланд Стрелеца, трябва да ни убеди, че това не е поредният злополучен опит за филм по роман на Стивън Кинг

Излезе първият трейлър на "Тъмната кула" по романите на Стивън Кинг. След като преди месеци се появиха първите снимки и постер за филма с Идрис Елба като Роланд Дисчейн, Матю Макконъхи като Мъжа в черно и Том Тейлър в ролята на Джейк Чеймбърс, сега дойде ред да видим и как действително ще изглежда самият филм. 

От трейлъра заключаваме, че режисьорът Николай Арсел очевидно е заложил на обичайните холивудски ефекти и клишета за сметка на придържането към основата. Освен това ролята на Джейк е доста засилена за сметка на самия Стрелец.

Фотогалерия

И ако феновете все пак са успяли да преглътнат идеята, че Идрис Елба ще играе Роланд Стрелеца, то сцената със сменянето на барабана на прословутите му револвери може да накара стомаха им да направи кълбо напред и да върне всичката приета храна. 

Положителното на трейлъра е, че занижава до такава степен очакванията, че когато през август отидем да го гледаме, да се изненадаме приятно, че не е пък чак толкова лош. Едва ли, но да не губим надежда...

Историята на филма ни представя Джейк Чеймбърс (Том Тейлър) - 11-годишно момче, търсещо приключения, което открива следи за съществуването на друго измерение, наречено Средната земя. Той я сънува, намира следи в своя свят за нея, докато най-сетне не достига до портал, който го отвежда именно там. В пустинята на Средната земя той среща и последния стрелец. Роланд Дисчейн е тръгнал по своята мисия да открие Тъмна кула - сърцето на целия свят, центърът на всичко, и да я спаси от унищожение. 

Видео: Римейкът на "То" от Стивън Кинг

Но с множество чудовища и злия магьосник Уолтър Падик (Матю Маконъхи) по петите им нетипичната двойка открива, че задачата може да е трудна за изпълнение.

Самата поредица "Тъмната кула" на Стивън Кинг е може би една от най-знаменитите истории в популярната научна фантастика и фентъзи. Тя е съставена от седем части и осем книги (последната е разделена в два тома) и е своеобразен венец в творчеството на Кинг. 

В "Тъмната кула" се събират в един литературен свят почти всички значими творби до този момент. Сюжетът съвместява легендата за крал Артур, невероятното усещане за Дивия запад и уестърните на Серджо Леоне плюс постапокалиптична фантастика с всякакви чудовища в нея.

Сагата е успяла да събере милиони фенове в световен мащаб, които години наред очакваха екранизацията на романите. 

Виж още: 20 любопитни факта за "Изкуплението Шоушенк"