Въведените системи имат за цел да защитят т.нар. "тоалетна революция", която опитва да подобри положението с обществените тоалетни в Китай

Човешката креативност безспорно е причината за развитието както на новите технологии, така и на самото общество. Голяма част от тази креативност обаче се използва за безумни или вредни неща. 

Така например китайската столица Пекин започва високотехнологична борба с хората, които крадат тоалетната хартия в обществените тоалетни. Сред предприетите мерки е и въвеждане на система за лицево разпознаване, която да ограничава количеството тоалетна хартия, което всеки посетител може да използва.

Този необичаен подход е още една стъпка напред в китайската "тоалетна революция" за подобряване на качеството на обществените санитарни съоръжения.

Така при всяко сканиране на лицето, ще се получават по 60 см тоалетна хартия, а човекът няма да може да получава повече за 9 минути. 

Управата на 600-годишния Храм на небето признава необходимостта от зареждане на обществените тоалетни с хартия - задължително условие за получаване на най-висок рейтинг от Националната туристическа служба. За да се попречи на посетителите да прекаляват с употребата ѝ, е въведена нова технология, която отпуска само по един 60-сантиметров къс на всеки девет минути след сканиране на лицето.

Тоалетните на туристическите места, известни с примитивните си условия и ужасни миризми, са специален фокус на започналата преди две години "тоалетна революция".

Целта ѝ е да бъдат построени поне 34 хил. нови обществени тоалетни в Пекин и да бъдат ремонтирани 23 хил. до края на тази година. Досега затова са похарчени около 25 млрд. юана (3,6 млрд. долара) по данни на Националната туристическа служба.