Иновативната смарт дреха може да командва смартфона ни от разстояние

Технологиите напредват и смарт устройствата, вързани с интернет, стават все повече и все по-популярни. Така например вече имаме смарт часовници, чадъри, които ни казват прогнозата за времето, смарт хладилници, които се грижат по-добре за храната ни, смарт автомобили и какво ли още не.

Но вече идва времето и на смарт дрехите или поне на смарт якетата. От известната марка Levi's в колаборация с Google представят класическо дънково яке, което крие в себе си много любопитни хитрини.

На пръв поглед няма нищо специално в това яке, но в него има втъкана и фина електроника. Тя усеща движенията на тялото и реагира на команди. 

Така например ако човек я носи в якето си музикален плейър например, едно докосване на ръкава може да превърти следващата песен, да усили звука в слушалките или пък да даде команда на навигационно приложение в телефона.

Якето разполага също така и със софтуерно приложение, което може да настрои кои жестове и движения да управляват умното яке.

На външен вид дрехата с нищо не подсказва, че е "умна". Самата материя пък позволява облеклото да бъде изпрано в пералнята както всяко друго яке. 

Цената на умното облекло ще е около 350 щатски долара, като се очаква да бъде на пазара в края на годината.