Изживей отново последния ден от олимпийските игри с Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова

Макар да се класира едва седми в квалификациите за финала, в последния ден от олимпийските игри в Рио де Жанейро златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика изиграха силно и двете си съчетания.

Първото място заеха олимпийските шампионки от Лондон 2012 - рускините, въпреки грубата грешка в първото си изпълнение, с пет ленти. Единствено нашите грации и испанките се представиха без грешка, като конкурентките ни събраха същия брой точки, но се класираха втори заради по-голямата трудност на композициите им.

Българките излязоха последни, под стартов номер 8, в състав: Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Любомира Казанова и капитана на отбора Михаела Маевска, която после коментира:

"Излязохме днес и оставихме сърцата си на терена. Играхме като лъвове - и за удоволствие най-вече, защото наистина като за последно трябваше да изпитаме и удоволствие от това, което правим осем години."

За последно български ансамбъл се качи на почетната стълбичка в Атина 2004, когато също завоюва третото място. Сега Нешка Робева коментира, че бронзът ни има цвета на злато.