Алис Купър влиза по безцеремонен начин в надпреварата за президентските избори със зомбита на Хилари и Тръмп

Ако на американците им е писнало от Тръмп и Клинтън и търсят някой по-нетипичен кандидат за президентските избори през ноември, вече имат към кого да гледат.

"Проблемен човек за проблемни времена" - това е слоганът, с който рок музикантът Алис Купър обяви кандидатурата си за президент на САЩ.

Предизборната платформа на Алис Купър се състои от 10 революционни точки:

1. Да върне Брайън Джонсън в AC/DC;
2. Змия във всяка дупка;
3. Без повече моливи, без повече книги;
4. Да добави починалият тази година Леми Килмистър от Motorhead редом до великите американски президенти на планината Ръшмор;
5. Да прекръсти символа на Лондон Биг Бен на "Биг Леми";
6. Да сложи Граучо Макрс на банкнотата от 50 долара;
7. На банкнотата от 20 долара пък да бъде поставен Питър Селърс;
8. Поставки за чаши до всяко едно пътническо място в самолета;
9. Забрана за говорене в киното по време на филм;
10. Забрана за селфитата, освен на специален национален селфи ден.

"Можете да ми вярвате", коментира той в интервю за Си Ен Ен. "Гледам на нещата така: мога да не върша нищо точно толкова добре, колкото и те." Музикантът напомни, че е дядо на двама внуци и е женен от четиридесет години, но все още работи всеки ден като типичен американец.

Кандидатурата на Купър е част от промоцията на настоящото му турне, на което "зомбитата" на Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп, се сбиват на сцената. Етюдът се разиграва под звуците на песента на Купър от 1972 г. - Elected.

Тя бе хит по време на предизборната кампания в същата година, когато бе преизбран Ричард Никсън, а текстът ѝ завършва с "Всички си имат проблеми, но на мен хич не му пука".