Дърпане за косата и грубости от страна на "арестуващите"

Ново видео от "гражданския арест" със свински опашки в Странджа се появи в YouTube и набира популярност. На записа се виждат тримата мигранти от първия разпространен клип. Този път те са подредени седнали на земята с гръб един към друг.

Ръцете на тримата "заловени" са вързани с прословутите свински опашки. Мъжки глас нарежда на мигрантите да си покажат лицата, след което единият е дръпнат грубо за косата. Няколко пъти на задържаните бежанци се повтаря "Not Bulgaria, not Bulgaria".

Виж още: Арестуваха водача на "гражданската милиция", която "арестува" бежанци

След случая с първото излязло в интернет видео, на което се вижда как Петър Низамов - Перата тормози задържаните на границата бежанци, от МВР обявиха, че пускат специални правила как се действа ако цивилен гражданин забележи имигранти, нелегално влезли в страната - подаване на сигнал към телефон 112. 

В оригиналното споделяне на клипа обаче Перата призовава хората да поемат нещата в свои ръце и да се саморазправят с имигрантите. Срещу него впоследствие бяха отправени обвинения за противозаконно лишаване от свобода на трима граждани от Афганистан.