"Джурасик парк" отваря врати в четвъртия филм! Атракционът вече се нарича "Джурасик свят" и разполага с дресьор на раптори, а също и с нови чудовища - генетично модифицирани и високоинтелигентни

Четвъртата част от хитовата поредица изглежда фантастично дори без IMAX екрана и 3D формата, в който пристига на 12 юни. Стивън Спилбърг се завръща като изпълнителен продуцент, след като режисира първите два филма - по романите на Майкъл Крайтън "Юрски парк" и "Изгубеният свят".

Изцяло подновен е актьорският състав, предвождан от секссимвола Крис Прат ("Пазители на Галактиката") като звероукротител и Брайс Далас Хауърд. От генетичните експерименти на нейната героиня се ражда поредният интелигентен мегазвяр, приемник на Ти-Рекса и спинозавъра - женски Индоминус Рекс, който убива за удоволствие и изяжда дори родните си братя и сестри. (Фотогалерия)

Боливудската звезда Ирфан Хан е собственик на новата корпорация "Масрани", чийто оперативен ръководител се играе от Винсънт Д'Онофрио.

Естествено, има и и нови хлапета (Тай Симпкинс от "Железният човек-3" и Ник Робинсън), но глутницата велоцираптори са си същите и този път се надбягват с мотоциклета на дресьора си. В кадрите влиза и мезозавърът - воден хищник, който достига 20 м дължина и хапва акули за закуска.



Най-впечатляващото е, че 20 години след оригиналния филм най-после виждаме осъществен увеселителния парк на Исла Нублар "Джурасик уърлд", който приема тълпи посетители. Колкото и всичко да изглежда перфектно, накрая все нещо трябва да се обърка... в чудовищни размери.

От предишния "Джурасик парк III" са минали 13 години, а продължението му беше преработвано и отлагано толкова пъти, че се стопиха и последните шансове в главните роли отново да влязат актьорите Сам Нийл, Джеф Голдблум и покойният вече Ричард Атънбъроу.

Сега режисира Колин Тревъроу, който е и съавтор на сценария заедно с Дерек Конъли. Двамата имат относително малък опит, но са били успешен тандем в независимата комедия от 2012 г. Safety Not Guaranteed (Безопасността не е гарантирана).