Тя не е първата наша певица от попфолк жанра, която работи с румънската "Ротон мюзик"

Body Language, което за около три дни събира над 50 хил. гледания в YouTube, е англоезично, с електронно звучене, а негови автори са шведското семейно дуо Пол и Мари Рейн. Той е по-известният от двамата - писал е хитове с Кристина Агилера (ранния й номер 1 Come on Over), Джесика Симпсън (I’ve Got My Eyes On You), Манди Мур (The Way to My Heart) и Виктория Бекъм (Midnight Fantasy), Дона Съмър и Робин.

Клипът в древногръцки стил е заснет от Иван Бончев и Николай Нанков с участието и на друг попфолк изпълнител - Фики Стораро. На снимачната площадка е реализирана и фотосесия, като на някои от снимките, дело на Георги Андинов, брюнетката е почти без дрехи. Стайлингът й е направен от Добромир Киряков, гримът - от Кирил Чалъков, а отговорен за прическата е Стельо.

С песента, продуцирана от румънската "Ротон мюзик", певицата търси "да достигне нови хоризонти в своята музикална кариера" извън България, както преди време сториха колежките й ДесиСлава (Дес) и Андреа. Преди две лета "Дийп зоун" също имаха хит с "Ротон" - I Love My DJ, с който представиха сексапилната си нова певица Надя.

Феновете са раздвоени - някои намират парчето на Галена за разбиващо, с изключение на английския, други прогнозират, че тя няма да успее да избяга от имиджа на "кръчмарска певица". Като чуем обаче Body Language, не може да не се сетим за едноименния албум на Кайли Миноуг от 2003-та, със синтпоп хита Slow, където също се пее за езика на тялото.