Премиерният от този петък научнофантастичен екшън трилър с елементи на хорър отново легализира престъпленията в една нощ от годината

Първият филм излезе миналата година с участието на Итън Хоук и Лена Хеди. Втората част на "Чистката", с подзаглавие "Анархия" ги сменя с по-неизвестни актьори като Франк Грийо ("Капитан Америка", "Враг номер 1" и "Бойна кръв"), Киеле Санчес, Кармен Еджого, Ейми Пафрат и Зак Гилфорд.

Сюжетът сега: В бъдеще време една нощ в годината всички престъпления са законни, а властите си затварят очите за случващото се. В тази нощ някои излизат да убиват за отмъщение, други - за удоволствие, а трети просто се опитват да оцелеят.

Годишната Чистка започва по залез слънце и трае 12 часа - до изгрева на следващия ден. В тази нощ Правителството легализира всички престъпления, включително убийствата, а силите на реда и спешната помощ не се отзовават на сигналите.

Като позволяват на всеки да отприщи най-тъмните си страсти, властите съумяват да намалят нивото на престъпността през остатъка от годината. В страната цари мир - с цената на отнетите животи по време на Чистката.

В навечерието на поредната Чистка един мъж се въоръжава въпреки молбите на своите близки. Млада двойка се оказва на улицата след залез слънце. Млада майка и дъщеря й тийнейджърка са извлечени насила от дома им, макар да са се надявали, че вкъщи са на сигурно място. Чистката събира тези петима души в нощта, когато неписаното правило гласи да не бъдат спасявани човешки животи и да не се раждат герои. Въпреки това обаче единият от тях ще помогне на останалите четири невинни жертви да оцелеят.

Сценарист, режисьор и продуцент отново е Джеймс ДеМонако. Припомнете си и трейлъра на неговата първа "Чистка".