Пади Смит, която навършва 80 през юли, държи рекорда на "Гинес" в тази категория, но ние се сетихме и за друго изпълнение на още по-възрастна акробатка

Докато у нас започнаха полуфиналите на "България търси талант", се натъкнахме на уникалното изпълнение на английска баба. Истинското й име е Сара Патриша Джоунс, но когато танцува със сценичния си партньор Нико Еспиноза, се представя просто като Пади. Отношенията помежду им са чисто професионални, уверява тя.

Огнената салса, поставена така че първоначално да отегчи Саймън Кауъл - и да го изненада секунди по-късно, - им проправи място до полуфиналите във "Великобритания търси талант". Двамата обаче могат да бъдат и дисквалифицирани, след като медиите на Острова разкриха, че са печелили друго телевизионно шоу - испанското Tu Si Que Vales през 2009 г., а тя е вписана в книгата на световните рекорди "Гинес" като най-възрастната танцьорка на акробатична салса.

При всички случаи обаче историята на живота й е трогателна: започва да танцува едва 3-годишна, но се отказва от танците на 22, когато се омъжва. След пенсионирането на съпруга й се местят в Испания, но той умира от левкемия, а тя се записва на уроци по фламенко в танцовата академия на Нико, по-млад от нея с 40 години.

У нас помним миналогодишното участие в "Дансинг старс" на актрисата Латинка Петрова, която навърши 70 на 1 януари т.г. Клипът, за който се сещаме обаче, е музикалното видео на "Колдплей" към песента им The Hardest Part (2006).

Групата използва запис на тв предаването Attitudes от 1990 г. с участието на 84-годишната танцьорка Барбара Моузли и Джийн Спенсър, на 25.

По време на снимките за клипа тя отдавна е покойница, след като е доживяла до 90 през 1996 г. Десетилетие след кончината й групата "вмъква" изпълнението си в архивните кадри с нея, заснети в Маями.