Анимацията "Мистър Пибоди и Шърман", по кината от този петък, е най-новото предложение от студията "Дриймуъркс"

Очилатият Мистър Пибоди е най-образованото и изискано куче в света, а Шърман - палавият му малък стопанин, който използва тяхната машина на времето, наречена УАБАК, за да впечатли с една необикновена разходка своята приятелка Пени. Това обаче предизвиква дупка във Вселената, която обърква най-важните събития в световната история...

Режисьор на филма е Роб Минкоф, работил по хитове като "Цар Лъв" и "Стюарт Литъл". Той описва новите си герои като класически тандем в киното - "като Лаурел и Харди, Батман и Робин, Холмс и д-р Уотсън". Заедно те са неудържими, а и мистър Пибоди не е обикновено куче: той е титаничен бизнесмен, изобретател, учен, Нобелов лауреат, гастроном, олимпийски медалист и гений - който по стечение на обстоятелствата е просто куче.

Пибоди притежава гения на Айнщайн, остроумието на Оскар Уайлд, дързостта на Индиана Джоунс, дедукцията на Шерлок Холмс, стилът на Джеймс Бонд и кулинарните умения на Иван Звездев. Единственото нещо, което представлява предизвикателство за него, е как да поддържа връзка с осиновения си син - Шърман.

Филмът използва за основа персонажите, които се появяват за първи път в края на 50-те и началото на 60-те години в анимационния сериал "Роки и неговите приятели" и "Шоуто на Булуинкъл". С тях са направени стотина кратки епизода със средна продължителност под пет минути. Пълнометражният филм модернизира героите чрез компютърно-генерирана 3D анимация, като запазва очарованието на оригиналния комикс.