Не е достатъчно да сте фенове на "Уиндоус", за да се почувствате като героя на Хоакин Финикс в "Тя", по кината от 7 февруари

Романтичната драма на реж. Спайк Джоунз, номинирана за пет "Оскара", вкл. за филм на годината, ни пренася в Лос Анджелис в близкото бъдеще. Тиодор (Хоакин Финикс) е объркан, сантиментален човек, който пише трогателни и интимни писма от името на други хора. След края на дълга емоционална връзка той си купува съвременна нова операционна система, рекламирана като интуитивен и уникален субект.

"Саманта" (озвучена от Скарлет Йохансон) разполага с ведър женски глас и се оказва изненадващо проницателна, чувствителна и забавна. И докато нейните потребности и желания растат заедно с неговите, приятелството между двамата се задълбочава и постепенно се превръща в дълбока привързаност и взаимна любов...

"Тя" е оригинална любовна история, представена през нестандартния поглед на режисьора и сценариста Спайк Джоунз, който изследва променящата се природа и неизменните рискове на интимността в съвременния свят. Участват още: Руни Мара, Ейми Адамс, Оливия Уайлд.

Музиката, номинирана за "Оскар", е на канадската група Arcade Fire и техния сътрудник Оуен Палет, а вторият трейлър (долу) съдържа песента им Supersymmetry, включена и в техния актуален албум Reflektor (2013). Номинация има и песента The Moon Song, която звучи в трейлъра горе, написана и изпълнена от певицата на Yeah Yeah Yeahs Карън О.