"Вила Роза", който събира отново на екран след "Стъклен дом" Калин Врачански и Елена Петрова, претендира да е първият български психотрилър с хорър елементи. По кината от 20 декември

Според официалния анонс "историята проследява събитията около неразгадан полицейски случай, в който гостите на планинска хижа се сблъскват с лицето на ужаса, когато мистериозната сила, която ги дебне в мрака, яростно чука по вратите към съзнанията им".

В ранната есен на 1985 г. милицията се натъква на последствията от шокиращ и мистериозен инцидент, състоял се в изолирана планинска хижа в Стара планина. Филмът на Мартин Макариев по сценарий на Борислав Захариев е художествена интерпретация, вдъхновена от разкази на очевидци и улики, открити на територията на хижата.

Васил (Калин Врачански) и Надя (Лидия Инджова) са млада семейна двойка, които пристигат на почивка във "Вила Роза", където ги посрещат Георги (Пламен Манасиев) и неговата добра приятелка Дора (Елена Петрова). По-късно към групата се присъединява Стивън Корт (Дейвид Чокачи, популярен от сериали като "Спасители на плажа" и "Уичблейд"), стар сподвижник на хижаря. Присъствието на Васил отключва "ураган" от необясними събития, които поставят пред изпитание здравият разум на всички...

Филмът е вдъхновен от лични истории и разкази на жители от селата в района на Странджа и Еленския балкан, а е заснет за 20 дни на Боровец.