Келан Лъц, който стана популярен като вампира Емет Кълън от сагата "Здрач", разголва мускули в трейлър за снимания у нас Hercules: The Legend Begins

Най-големият древногръцки герой е игран от мнозина актьори, сред които се открояват културистът Стив Рийвс през 1958-59 г. и Кевин Сорбо в сериала от 90-те (плюс Райън Гослинг като тийнейджърската му тв версия, 1998-99 г.). Догодина излизат цели два филма за Херкулес, в единия от които - Hercules: The Thracian Wars - главната роля е поверена на Дуейн "Скалата" Джонсън. Режисира го Брет Ратнър, а сред поддържащите актьори личат имената на Джон Хърт, Иън Макшейн, Джоузеф Файнс.

Неговата премиера е насрочена за лятото, а няколко месеца по-рано очакваме и 3D филма, сниман у нас - Hercules: The Legend Begins, с режисьор Рени Харлин ("Умирай трудно-2", "Катерачът"). В по-младия Херкулес се превъплъщава 28-годишният Келан Лъц, който прекара в България доста време тази година, тъй като участва и в "Непобедимите-3".

В неговото изпълнение синът на Зевс и смъртната Алкмена е принуден да се откаже от любимата си принцеса на Крит, дадена за жена на брат му, и да замине на изгнание в Египет, като се сражава на гладиаторската арена. "Холивуд рипортър" сравнява стилистиката на новата продукция със зрелищния "300" и сериала "Спартак", чиято звезда Лиъм Макинтайър участва и тук.

В профилите на Келан Лъц в социалните мрежи като "Туитър", "Фейсбук" и WhoSay могат да се проследят впечатленията му от страната ни - с кадри от протестите в София или от Рилския манастир, който той сравнява със Сикстинската капела. Междувременно актьорът, който е и модел, влезе в още една култова роля - Тарзан, само че в германска 3D анимация, заснета по технологията motion capture.