Представи си следните сцени: Лежиш в леглото с любимия човек. Говорите си с приятели на обяд. Гледаш залязващото слънце след дълъг ден. Предлагат ти брак на плажа...

Новият късометражен филм I Forgot My Phone се съсредоточава точно върху тези сцени с едно прекалено познато допълнение - мобилния телефон, който неизменно измества фокуса от основното събитие.

В две минути видеото не ни показва нищо, което не сме виждали или преживявали, но явно успява да засегне някакъв доста чувствителен нерв, защото за шест дни в Youtube вече има над 12 милиона прегледа.

Режисьор е Майлс Кроуфърд, а в клипа главна роля изпълнява сценаристката Чарлийн де Гузман. Според страницата й в Tumblr, идеята за филмчето се появила, след изпълнение на любимия й диджей.

"Хората около мен стояха с телефони в ръцете и през цялото време правеха клипове и снимки, който публикуваха в Instagram и Facebook или пишеха в Twitter колко е готино партито", пише тя. "Това ме натъжи. Пред тях се случваше нещо страхотно и те го изпускаха."

Ако изгледаш клипчето и ти ще се зачудиш, във време на Facebook, Twitter и Google Glass можем ли да живеем в настоящето, без да го записваме на телефона си и как така технологиите, които ни свързват, ни карат да се чувстваме все по-самотни.

Препоръчваме гостуването на известния комик Луис Си Кей в шоуто на Конан О’Браян. Клипът е известен в мрежата със заглавието "Everything is amazing and nobody is happy" (Всичко е невероятно и никой не е щастлив) и в него Луис иронизира мобилните телефони, летенето и изобщо технологичния напредък на човечеството, който се пропилява от "поколение на разглезени идиоти"