Групата представя клипа към песента "Църни очи" с концерт на 21 август в столичния клуб "Маймунарника"

Видеото е дело на младия режисьор Михайло Коцев, а оператор и монтажист е Теодор Фичев. В главните роли са актьорите Петър Мелтев от "ХаХаХа Импро театър" и Деница Даринова. Специално участие взимат и огнените танцьори от Fireter, както и кукерите от сдружение "Елов дол".

Клипът смесва мистичната атмосфера, бликаща от българския фолклор, с динамичната градска среда, която вибрира в музиката на "Оратница", обясняват авторите му. Затова снимките тръгват от култови места в София: "Патриарха", Подуене, "Люлин", за да стигнат през красивите поля от слънчогледи край Подбалканския път до приключенски парк "Шамбала" в Сопот.

Снимахме клипа за по-малко от 12 часа, без бюджет, с екип изцяло от доброволци, разказват от групата и допълват, че всички ресурси са използвани оптимално, включително жаравата след изгарянето на огъня - за вкусна почерпка за участниците.

"Оратница" свирят смесица от традиционен български фолклор, аборигенски мотиви, дръм енд бейс и дъбстеп. Тук "Църни очи" е с нов аранжимент, но отново с гласовете на народните певици от формация "Кипри" - Илияна Найденова и Кристина Карамфилова.

Концертът в Борисовата градина е с начало 20 ч., а билетите, на цена 5 лв., се продават на място.