Английската рокгрупа е хедлайнър на главната сцена в първата вечер на "Спирита" , 27 юли, с най-актуалните си парчета като The Weight

Музикантите от Бирмингам готвеха своя четвърти студиен албум от 2010 г. насам и в хода на работата се разделиха със своя китарист и основател Крис Урбановиц. На бургаския фестивал са хедлайнъри вече като петорка, с две нови попълнения и в състав: Том Смит (вокал, китара, пиано), Ръсел Лийч (баскитара, беквокал), Ед Лей (барабани, беквокал, перкусии), Джъстин Локи (китара) и Елиът Уилямс (клавишни, беквокал).

The Weight Of Your Love излезе в началото на лятото, но "за малко да не се случи...", разказва фронтменът Том Смит, като допълва, че за групата това е ново начало в много отношения. Той определя стила им в този албум като електророк, а тематиката на парчетата - като "любовна", макар и поднесена по нестандартен начин. За пръв път в песните на Editors се появяват валдхорни, а четирите гласа образуват мелодичен контрапункт спрямо вокалите на Том.

За работата по албума, записан в кънтри столицата на САЩ Нашвил, е направен и документален филм, в началото на който звучи първият сингъл A Ton Of Love.