В най-очакваната тв поредица зад Океана това лято блондинката и номинираният за "Оскар" Демиан Бишир (A Better Life, 2011 г.) са следователи, които разнищват мистериозни убийства по границата между Мексико и САЩ

Драматичният сериал, който тръгва по американския канал Еф Екс, а у нас ще върви по "Фокс крайм" (от 15 юли, всеки понеделник, от 20,50 ч.), е римейк на едноименната скандинавска кримипоредица, копродукция между Дания и Швеция. Сега действието е пренесено между Ел Пасо, щата Тексас, и Хуарес.

В американската версия на "Мостът" / The Bridge следователката от САЩ Соня Крос (Крюгер) и мексиканският й колега Марко Руис (Бишир, когото ще гледаме след седмица и по кината в "Нежна полиция") трябва да работят заедно от двете страни на границата, заобиколени от корупция и насилие. Двамата са по петите на мистериозен сериен убиец, който следва свой план и седмица след седмица образова персонажите - и зрителите - относно различни човешки и социални проблеми.

Пилотният епизод започва с първия от тези уроци, след като на моста между двата града, точно където минава граничната бразда, е открит труп от две части. Долната е от тялото на мексиканска проситутка, а горната - американска съдийка, известна като противник на реформата в имиграционните закони.

Поуката от убийството е, че: "Всички хора са създадени равни", както гласи и първият ред от Декларацията за независимостта на САЩ. Мексиканката е била в неизвестност от година, без никой да разследва изчезването й, докато американката веднага бива разпозната от следователите...