Анимационната комедия "Таласъми ООД" (2001) на "Дисни" и "Пиксар" идва по кината в 3D формат от 15 февруари

Предисторията "Университет за таласъми" излиза в началото на лятото, от 21 юни, а дотогава може да си припомним първия филм за симпатичния Съли и най-добрият му приятел, шегаджията Майк Уазовски.

Двамата работят в екип в Таласъмополис, процъфтяващ корпоративен град, населяван от чудовища с всякакви размери и форма. Основен източник на енергия в този свят са писъците на човешките деца и в най-голямото преработвателно предприятие “Таласъми“ ООД елитен екип от подплашвачи събира този ценен природен ресурс. Чудовищата обаче са убедени, че децата са токсични и достъпът за тях в Талъсъмополис е забранен.

Но когато момиченце на име Бу случайно тръгва след Съли, кариерата му е застрашена, а животът му се превръща в пълен хаос. Приятелите замислят план да поправят грешката и да отпратят Бу обратно у дома й. При реализирането му тримата се сблъскват с неочаквана поредица от усложнения и се опитват да прикрият случилото се, но това ги препраща към загадка, която надминава и най-дръзките им фантазии...

В оригинал главните герои се озвучават от Джон Гудман и Били Кристъл, а поддържащите роли - от Мери Гибс, Стив Бушеми, Джеймс Кобърн, Дженифър Тили, Боб Питърсън, Джон Раценбъргър, Франк Оз, Бони Хънт. БГ дублажът е с гласовете на актьорите Георги Тодоров, Теодор Елмазов, Ада Марина Одаджиева, Любомир Младенов, Пепа Николова, Иван Балсамаджиев.

Виж и кратко видео с режисьора Пийт Доктър за трансформирането на филма в 3D формат: