Тя е била момиче на Джеймс Бонд, от този петък можем да я гледаме редом с Джеръми Ренър като Хензел и Гретел - ловците на вещици, а през уикенда БНТ ни припомня още един неин филм, "Тамара Дрю" (2010).

Режисьорът Стивън Фриърс ("Опасни връзки", "Кралицата") екранизира комиксовата книга на Поузи Симондс - съвременна версия на романа от Томас Харди "Далеч от безумната тълпа".

Заснет сред пейзажа на английската провинция (графство Дорсет), филмът е комедия за младата столична журналистка Тамара Дрю, която се връща в родния си край с намерението да се раздели завинаги с него - както е скъсала и с образа на грозно пате (с помощта на пластичната хирургия).

Междувременно й се налага да интервюира рокзвезда (Доминик Купър, Mamma Mia!), но към нея проявяват интерес още двама мъже - приятелят й от детинство (Люк Евънс) и възрастен писател, който редовно изневерява на жена си...


"Тамара Дрю" е по БНТ1 в събота, 26 януари, 21,45 ч., с повторение рано сутринта в неделя, от 4,20. "Хензел и Гретел: Ловци на вещици" е по кината от 25 януари.