По случай излъчването на епизод 100 от "Войните на клонираните" в началото на 2013 г. създателите му пуснаха петминутен клип с избрани моменти от петте сезона на сериала

Когато в "Междузвездна война" (1977) възрастният Бен Кеноби разказваше на Люк за т.нар. "clone wars", не сме и подозирали, че за 35-те години оттогава ще разполагаме с шест игрални филма (и още три предстоящи) и десетки романи плюс анимационен сериал, който да запознава децата на някогашните деца с любимите герои от космическата сага...

Действието в него се развива между втория и третия игрален филм от новата трилогия ("Епизод II: Клонираните атакуват" и "Епизод III: Отмъщението на Ситите"). Рицарите джедаи Оби-Уан Кеноби, Йода, Анакин Скайуокър и младата му ученичка (падуан) Асока Тано се борят с Тъмната страна на Силата във "Войните на клонираните" по "Картун нетуърк".

Броят на джедаите, които се борят да запазят свободата и да възстановят мира в Галактиката, обаче все повече намалява. Те използват армията си от генетично създадени клонинги срещу привидно непобедимата армия от дроиди на сепаратистите. Ужасяващият конфликт се разраства, а героите ни се изправят срещу злия граф Дуку, неговата придворна убийца Асадж Вентрес, техния господар Дарт Сидиъс и генерал Грийвъс.

Междувременно с придобиването на "Лукасфилм" от "Дисни" се заговори и за игрален сериал, който ще се излъчва по телевизия Ей Би Си.